Yleinen

Matkakohde vai matkaseura ?

tiistai, elokuu 14, 2018

Kumman valitsin ?

Tänä kesänä rakas serkkuni ehdotti minulle, että lähtisimme yhteiselle matkalle alkusyksystä. Innostumisellani ei ollut rajoja, saisin kerrankin matkaseuraa ja vielä todella rakasta sellaista. Olimme kaksi vuotta sitten ensimmäisellä yhteisellä matkalla Kreikan Karpathoksella ja se oli ikimuistoinen matka. Hypin siis innosta kun ymmärsin, että ME lähtisimme taas.

 

 

Matkakohteeksi serkkuni ehdotti Kroatiaa ja olin taas innosta soikeena. Mielellään jonnekin muualle kuin Baska Vodaan koska siellä olen käynyt. Asia selvä. Serkkuni asuu Ruotsissa ja matkaa etsittiin kroatienspesialisten.se sivuilta, Ruotsalaisethan ovat lähes omineet Kroatian viime vuosien aikana. Tässä vaiheessa serkkuni mies astui mukaan kuvioihin ja minulle sopi oikein hyvin, että hän lähtee mukaan matkalle, se toi vaan sen ikävän tosiasian, että olisin taas huoneessani yksin ja joutuisin maksamaan tyhjän vuoteen lisää matkastani.

Kroatia vaihtui tiheään Kreikan eri kohteisiin, Montenegro ja Albaniakin kävi kartalla, kunnes päädyimme yhteiseen päätökseen etsiä matka Kreikan kohteista. Minun ehtona oli, ettei matkusteta  Rodokselle koska olin siellä kesäkuussa ja syyskuussa 2017. Kreeta on myös kohde joka ei innosta minua, erityisesti Plataniaksen seutu. Varasimmekin jo jonkun matkan Lefkakselta vai jopa kaksi matkaa, jotka peruimme. Löysimme sitten käsittämättömän hyvän matkan yllättäen Kroatiaan ja hyvään hintaan. Se oli kuitenkin Korculan saarella, joka tarkoitti että se on sekä bussi- että laivamatkan päässä. Luovuimme siitä ja palasimme takaisin Kreikan saarille. Lähtö Ruotsista, joten  vaihtoehtoja jonkun verran enemmän kuin Suomen tarjonnassa.

 

 

Lopulta kaikkien vaihtoehtojen ja pohdintojen jälkeen löytyi sopiva kohde ja hotelli. Tässä vaiheessa minä otin kahden illan aikalisän ja mietin omia matkustamiseeni liittyviä prioriteetteja.

 

Mikä oli lopputulos ? Mitä yleensä arvostan valitessani matkaa ?

* Uusi maa tai paikka jossa en ole ollut yli kymmeneen vuoteen.

* Hinta

Lista olikin itselleni yllätykseksi aika lyhyt !

 

Löytämämme kohde oli Kreetalla ja ylitti normaalin matkabudjettini. Eli molemmat prioriteettini lensi romukoppaan kertaheitolla. Mutta sitten lähdin muistelemaan yhtä parhaista matkoistasi koskaan. Karpathoksen matkaa serkkuni kanssa kaksi vuotta sitten ja kun mietin mikä siitä matkasta teki niin ikimuistoisen, ymmärsin että se oli seura, ei kohde. Olisimme voineet olla ihan missä tahansa ja matka olisi ollut yhtä hyvä.

Valitsin siis tällä kertaa matkaseuran ja olen siitä äärimmäisen onnellinen ja odotan innolla matkaamme.

 Kuvat ovat vanhoja kuvia vuoden 2011 Kreetan matkalta.

* Mitkä on omat prioriteetisi matkaa valitessasi ? 

 

💋 & Kram

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Satu keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 08:20

  Italia❤?

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 11:47

   Matkakohde siis <3
   Mutta eihän mikään voita Italiaa vai voittaako 😉

 • Reply Christa /Traveldreamer keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 18:13

  Taidan olla fiilismatkailija ja matkakohteen valintaan siis vaikuttaa eniten oma fiilis. Joo, on kiva nähdä uusia kohteita, mutta välillä vaan iskee kaipuu sellaiseen, jossa on jo ollut ja siinä sitä ollaan fiiliksen vietävissä. Toki hinnalla on vaikutusta, mutta huomaan silti, että alkuperäinen budjettiajatukseni ylittyy, kun innostun.
  Seurasta ja kohteesta on vaikea tehdä valintaa. Sanoisin, että hyvän seuran vuoksi voi tehdä kompromisseja, koska silloin yleensä se kohde ei ole pääasia vaan yhteinen aika. Ja usein tulee tehtyä kompromisseja, kun matkustaa muiden kuin itsensä kanssa, kun harvoin ne toiveet menevät täysin yksiin. Silloin ne matkan valintakriteeritkin ovat eri (esim. lasten kanssa valitsen erilaisen majoituksen kuin yksin tai kahdestaan miehen kanssa). Onneksi voi matkustaa yksin sinne minne haluaa ja miten haluaa.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 23:20

   Kävin just tuollaista ”kamppailua” itseni kanssa. Ja ihan turhaan. Tällä matkalla todellakin seura on minulle tärkeää.
   Muuten kohteella on suurempi merkitys ja sitten on aina niitä kohteita minne pitää aina päästä palaamaan uudestaan, kuten Roomaan ❤️

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 22:26

  Itse mielelläni haluan matkustaa uuteen paikkaan, en samaan. Ja sitten tietysti eurot. Ihan maltaita en suostu maksamaan, Kurjaa, että suunnitelmanne muuttuivat matkanvarrella mutta toivottavasti reissunne on kaiken jälkeen ihan paras reissu!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 23:22

   Yleensä minäkin matkustan uuteen paikkaan, Roomaa lukuunottamatta. Voin myös palata jonnekin missä en ole ollut pitkään aikaan.
   Tästä matkasta tulee tulemaan hyvä ! Odotus on jo hyvin korkealla meillä molemmilla ja saamme todella viettää laatuaikaa yhdessä.

 • Reply Merja sunnuntai, elokuu 19, 2018 at 16:17

  Aika usein tulee valittua uusi kohde, vaikka melkein joka reissun jälkeen onkin valmis matkustamaan samaan kohteeseen tutustumaan lisää. Joskus vaikuttaa pelkkä hinta, jos sattuu bongaamaan halvat lennot. Ja kolmantena tulee reissattua harrastuksen perässä, silloin kohde valikoituu sen perusteella missä kisat järjestetään ?

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, elokuu 19, 2018 at 21:59

   Kuullostaa tutulle, paitsi tuo harrastuksen perässä. Mutta se voikin viedä mielenkiintoisiin kohteisiin, harrastuksesta riippuen.

  Leave a Reply