Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Sokerina pohjalla – Halki

lauantai, 7 heinäkuun, 2018

Halki

Saarihyppelyllä Symi – Tilos – Nisyros kesäkuussa 2018

 

Saarihyppely oli tehty ja suoraan sanoen odotin jo kotiin lähtöä kävellessäni Rodoksella Mandrakin satama-alueella. Kuinka ollakaan silmiini osui päiväretki Halkille ja se oli sitten sillä selvä, että vielä yhdelle saarelle oli päästävä.

Bussi haki lähtijät hotelleilta. Satama josta laiva lähti oli Ixian ja Ialyssoksen puolella ja sinne oli tunnin matka. Laiva lähti keikkuen matkaan ja lähes satamasta irrottuaan henkilökunta tuli näyttämään mistä saa hakea oksennuspusseja. Ajattelin, että ei voi olla totta. Laiva toki keikkui sen 45 minuuttia jonka matka kesti, mutta ei onneksi pahasti. Laivalla liikkuminen oli kyllä hankalaa ja oli hauska seurata niitä jotka sitä yritti. Onneksi juuri sillä hetkellä kun delfiinit päätti tulla meitä tervehtimään oli tyyntä ja kaikki halukkaat pääsi ihastelemaan delfiinien leikkiä. Jostain olen kuullut että delfiinien näkeminen tuottaa onnea ja sitähän ei ole koskaan liikaa. Delfiinikorujakin myydään nimenomaan onnea tuottamaan. Halkilla oli aikaa viisi tuntia, joka riitti varsin hyvin tutustumiseen kylään.

Halkille päästyäni lähdin kävelemään rantaa pitkin ja mietin, että jaksanko vielä innostua. Oliko tämä nyt enää järkevää, olinhan lähdössä yöllä kello 2.00 kotiin.

Kuinka kävikään ? 

Ensimmäisenä tuli mieeen että eihän tässä nyt ole mitään semmoista mitä en olisi jo kahden viikon aikana kokenut mutta jokaisella askeleella askel keveni ja eihän  tuohon intiimiin kauniiseen Halkin pikku kylään voinut olla ihastumatta. Kylässä ei ole autoja, vain mopoja ja kolmipyöräisiä pikku  Siis todella rauhallista. Ihmiset olivat tosi ystävällisiä, juttelivat mielellään ja ottivat turistin hyvin vastaan.

Ja ne vedet, kirkkaan turkoosit vedet joissa veneet näyttivät leijuvan ilmassa. En ole vielä koskaan enkä missään uinut niin kirkkaissa vesissä. Merisiilit oli tarrautunut jopa mereen vieviin rappusiin. Sai olla todella varuillaan mereen mentäessä ja sieltä pois tullessa. Eihän sieltä vaan olis malttanut poistua.

Kuvia löytyy lisää Instasta @piyya

Kuvat eivät nyt oikein olleet yhteistyökykyisiä tähän postaukseen.

Saarihyppelyni muille osioille pääset seuraavien linkkien kautta :

* Symille pääset täältä

* Tilokselle tästä

* ja Nisyrokselle täältä

 

* pysytkö itse lomalla paikoillani vai etsitkö uusia seikkailuja ? 

 

💋 & Kram

Lomalta paluun jälkeen arki on ollut sellaista haipakkaa, että postauksiin tuli tahaton tauko.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply traveldreamer17 lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 22:05

  Todella kaunista! Selvästi kannatti vielä jaksaa käydä yhdellä saarella.
  Minä tykkään, että matkalla on pari, kolme tukikohta ja niistä käsin sitten liikkua. En jaksaisi joka päivä vaihtaa paikkaa, kun siirtyminen menee kuitenkin aikaa ja sitäpaitsi se jatkuva tavaroiden pakkaaminen on ärsyttävää. Mutta tykkään kyllä nähdä enemmän kuin vain yhden paikan.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 22:51

   Sama, tämä tahti sopi minulle erinomaisesti. Neljä yötä ja siirtyminen. Riittävästi aikaa nähdä ja olla mutta pieniltä saarilta kaipaa jo seuraavaan. Yhden päivän retkellä saa kivan tuntuman mutta uudestaanhan sitä mentävä olis jotta oikeasti pääsee kiinnni paikkaan.

 • Reply jossu sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 11:50

  En pysy paikoillani, mitä enemmän saan nähtyä sitä parempi. Muutama päivää suurkaupungissa ja sitten 1-2 päiväretkeä , se on minun lempireissu.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 13:22

   Kuullostaa hyvälle ?
   Ennen pystyin helposti viettämään loman rannalla yhdessä paikassa, mutta en enää. Nyt on liikuttava ja nähtävä niin paljon kuin mahdollista.

   • Reply jossu sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 16:43

    Ennen kävellin vain ulos hotellista ja ajattelin ”Saapa nähdä mitä täältä löytyy” Nyt minusta on tosi kivaa suunnitella reissua.
    Mietin jo mitä päiväretkejä haluan tehdä kuin olen Buenos Airesissa, ja se matka on vasta joulukuussa:D

    • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla maanantai, 9 heinäkuun, 2018 at 07:34

     Tuosta sun Buenos Airesin reissusta tulee varmasti huikee. Ja sinne kun lähtee niin täytyykin suunnitella mitä siellä ainakin haluaa nähdä kaiken sen lisäksi mikä tulee itsestään vastaan.

 • Reply jossu lauantai, 28 heinäkuun, 2018 at 19:30

  Koska viihdyt Kreikan saareilla suosittelen matkan Korfuun ja sieltä päiväretki Albaniaan. Sarandan satama on lähellä keskustaa, lyhyt kävelymatka rannalta.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla maanantai, 30 heinäkuun, 2018 at 22:22

   Tuota olen itsekin ajatellut, siinä sitten saa samalla miettiä josko sinne haluaisi käymään pidemmäksi aikaa.
   Saatan päästä Albaniaan myös ystävieni seurassa jonain vuonna Kosovosta käsin, usein siitä olemme puhuneet. Vielä vain jäänyt toteuttamatta.

 • Reply Emilia lauantai, 11 elokuun, 2018 at 08:04

  Ihania kuvia jälleen!! Olet kyllä niin saanut Kreikan taas elämään omissakin mietteissäni. Olen siellä käynyt vain perus turistisaarilla. Nyt tekee mieli mennä katselemaan vähän laajemmin näitä ihania saaria, joita olet kierrellyt. Ehkäpä jonain kesänä tällainen reissu minulle… 🙂 Jäin miettimään, että millainen reissaaja nykyään olen. Voin pysyä samassa kohteessa koko loman, mutta en paikallani. Kuitenkin uteliaisuus on herännyt enemmän ja enemmän, niin lomalla haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Ei kuitenkaan niin paljoa, että loman jälkeen tarvitsee loman. 🙂

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 11 elokuun, 2018 at 11:12

   Voi kiitos Emilia !
   Minusta nämä kohteet oli juuri sopivia siihen, että sai ja ehti nähdä eri paikkoja mutta olivat kuitenkin riittävän pieniä , että ehti myös rauhoittua ja nauttimaan lomasta. Tässä oli myös se hyvä että pääsin niin sanotusti kiertämään saaret ettei tarvinnut palata takaisin Rodokselle ja taas lähteä sieltä seuraavalle saarelle.
   Toivottavasti pääset tällaiselle lomalle jonakin kesänä ?

  Leave a Reply