Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Nisyros taisi haukata palan sydämestäni

lauantai, 23 kesäkuun, 2018

Nisyros ?

Saarihyppelyllä Symi – Tilos – Nisyros kesällä 2018

Saavuin Nisyrokselle samalla tavalla ilman ennakkokäsityksiä saaresta kuten Tiloksellekin. Hotellini näkyikin hienosti heti satamaan, joten sinne oli helppo tallustella. Ajattelin ensimmäisenä pulahtaa hotellin altaaseen, reissusta rähjääntyneenä. Minulle kun oli viime syyskusssa Rodoksella Falirakissa supermarketin poika kertonut, että ota hotelli altaalla jos vain saat, koska uimarannat on laavakiveä eivätkä kovinkaan hyviä Nisyroksella. Altaassa olikin ongelma ja uimareissu vaihtui silmänräpäyksessä kaupunkiin tutustumiseen.

Kun näin Nisyroksen ensimmäiset rakennukset minulle tuli elävästi mieleen Tunisian Monastir ja Sousse, ihan hätkähdin. Tasakattoisia kuutiotaloja täälläkin kuten Tiloksella, mutta täällä  talot on rakennettu toisiinsa kiinni. Nisyroksen Mandrakin kylä on pieni, isompi ja eläväisempi kuitenkin kuin Tiloksen satamakaupunki. Kylä rakentuu toisiinsa kiinni rakennetuista  taloista joiden väliin jää toinen toistaan hurmaavampia kujia. Lähes jokaiselta kujalta löytyy myös oma pieni kappeli. Kujia vaeltamassa mietinkin jo ensimmäisenä päivänä, onko kujia ja ovia mahdollista kuvata liikaa ? Ilmeisesti ei koska kuvaaminen vain jatkui kaikkina kolmena päivänä, jotka Nisyroksella vietin.

Nisyros on tulivuorisaari, jossa rannat on laavakiveä kuten Santorinillakin. Mandrakin kylässä upealle rannalle ei ole tuotu rantatuoleja vaan siellä maataan kivillä aurinkoa ottaen. Minulle väitettiin, että se on upea kokemus, joka on koettava koska ranta ja kivet ovat aivan totally amazing !  Nisyroksen päänähtävyyksiin kuluukin volcano, kraatteri joka on jäljellä tulivuoripurkauksen jälkeen.

Kolme päivääni Nisyroksella kului Mandrakin kylässä, ihan rentoa rantalomaa viettäen. Täytyy myöntää, että jäi harmittamaan etten saanut vuokrattua skootteria ja lähtenyt kiertämään saarta. Nisyros kun on niin paljon muutakin kuin vain satama-alue.  Nisyroksrlta löytyy useita asuttuja kyliä ja sitten tietenkin se kraateri – Volcano. Aurinko ja lämpö tahtoo joskus viedä voimia ainakin minulta, vaikka niin molempia rakastankin, Hotellin omistajan poika kertoi, että heillä on sopimus skootterin vuokraajan kanssa, joka tuo skootterin hotellille. Päätin vuokrata skootterin ja sitten poika olikin jo jossain muualla ja en vaan jaksanut ruveta etsimään sopivaa vuokraajaa. Tämähän tarkoittaa sitä, että minun on palattava vielä Nisyrokselle.

Miksi juuri Nisyros nousi suosikiksesi näistä saarista ?

Symille minulla oli omat aika suuret ennakko odotukset ja Symi oli edelleen yhtä kaunis kuin viime syksynä sen nähdessäni. Ihana saari kerta kaikkiaan ja hyvät mahdollisuudet siirtyä veneillä eri rannoille. Symille pääset kanssanitäältä

Tilos, todellinen rauhan tyyssija, rentoa ja rauhallista Tiloksella ei tarvitse suorittaa, siellä voi vain olla. Tiloksen kokemuksiini pääset täältä

Nisyros. En edes osaa kuvailla miksi Nisyros nousi suosikikseni tällä saarihyppelyllä. Olen odottanut hetken jopa tänne kirjoittamista josko saisin tunteilleni sanat, mutta ei. Se on enimmäkseen omakohtainen tunne ja sehän on jokaisella niin henkilökohtainen asia. Koska jokainen saari on ollut idyllinen, ei Nisyros ollut siitä poikkeus.  Se jonkunlainen huolettomuus kujilla kävellessä, jonkinlainen hartaus kun näkee pienten kappelin kirkonkellot lähes jokaisen nurkan takaa, omanlainen rauha joka joissain paikoissa rauhoittaa sielun. Pidän myös kovasti meren läheisyydestä ravintoloissa istuessa. Kovalla merenkäynnillä vesi todennäköisesti lyö pisaroina kasvoille ravintoloissa tai jopa kastelee sinut. Aurinkokin sattuu sopivasti laskemaan suoraan silmiesi eteen kun istut aperitiivilla ja voit lähes koskettaa merta.

 

mikä sinua viehättä Kreikassa ? 

onko sinulla suosikkisaarta ylitse muiden ? 

💋 & Kram

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 23 kesäkuun, 2018 at 14:00

  Nämä sinun kertomukset näistä pienistä Kreikan saarista on niin ihania! Kreikka on kokonaisuudessaan ihana, mutta kyllähän nämä pienet saaret ovat omaa luokkaansa. Itse täällä käyn taistelua itseni kanssa minne lähtisin syksyllä. Kreikkaan toistamiseen tälle vuotta vai jonnekin muualle. Saas nähdä. 😀

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 23 kesäkuun, 2018 at 18:58

   Oi kiitos, ihana kuulla,että kertomuksena on ilahduttanut.
   Itš käyn ihan samaa taistelua itseni kanssa, että minne seuraavaksi. Uusille saarilleko vai ihan jonnekin muualle ?
   Molemmat varmasti kuitenkin löydämme itsemme jostain auringon alta.

 • Reply Christa lauantai, 23 kesäkuun, 2018 at 20:37

  Aivan ihanalta vaikuttaa tämäkin saari. Tosi kiva lukea tällaisista tuntemattomammista saarista, jossa ei joka suomalainen ole käynyt.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 23 kesäkuun, 2018 at 23:48

   Eilen Rodokselle tulleena kaipaan suunnattomasti noille saarille. Niissä on meno niin leppoisaa verrattuna kaikkeen hälyyn täällä. Tosi kiva jos jutut näistäkin saarista kiinnostaa ?
   Teen jossain vaiheessa budjetti postauksen siitä mitä tämmöinen kierros tuli maksamaan. Ihan vertailun vuoksi kahden viikon lomaan esim Rodoksella.

 • Reply maailmanlaidalla sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 08:20

  Ihania Kreikan saaria olet kierrellyt! Mukava päästä tutustumaan tekstien kautta itselleni tuntemattomaan Kreikkaan. Tällainen saarihyppely olisikin kiva joskus toteuttaa ja nähdä erilainen Kreikan saaristo. Itse olen käynyt vain turistikohteissa Kreikassa; Rodos ja Kreeta. Molemmat ihania ja kiertämisen arvoisia saaria. Kreikassa olen ihastunut kaupunkien kapeisiin kujiin, rakennuksiin ja ruokaan.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 18:44

   Kiitos ?
   Minä olen myös ollut monella suuremmalla saarella, mutta nämä pienet saaret vaan saa aina sykähtymään. Lomailu on helppoa ja leppoisaa niissä. Minusta aito on väärä sana, kaikissa kohteissa elämä ja olemisen on aitoa, mutta rauhallisempaa kyllä näillä pienillä saarilla. Ehdottomasti suosittelen saarihyppelyä. Tämähän on Kreikkalaisten oma tapa viettää lomiaan iästä riippumatta.

 • Reply Eija Valleala sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 17:30

  Ihan niinkuin kirjoitit, on melkoisen mahdotonta kertoa, miksi jostain kohteesta tulee se sydämen asia ?, ne on niitä henkimaailman juttuja! Ensi kosketus voi olla ratkaiseva tai sitten monien reissujen jälkeen solahtaa siihen kohteen elämään ja tulee kuin kotiinsa! Kreikka on niin paljon eikä pelkkä saarielämä vaan monet mantereen kohteetkin pvat kiehtovia, jopa henkeäsalpaavan jylhiä. Pitää vain olla kokemuksille avoin. Hienot kuvat ja tarinat sulla. Symi on tuttu mutta Nisyros alkoi kiinnostaa…?

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 18:46

   Se on just näin. Tunne asiaa ei voi selittää ?
   Ehdottomasti Nisyrokselle. Kosilta pääsee ilmeisesti paremmin kuin Rodokselta, vinkiksi ?

  Leave a Reply