Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Tilos – pala rauhaa

tiistai, 19 kesäkuun, 2018

Tilos ?

Saarihyppelyllä Symi – Tilos – Nisyros kesäkuussa 2018

 

Symiltä Tilokselle siirtyminen kesti 1,5 tuntia laivalla. Tiloksen satama on pieni ja sataman yhteyteen kasvanut Livadia kylä ei sekään ole suuren suuri. Pieniä valkoisia kuution muotoisia taloja vieri vieressä juuri niin kuin kaikissa kuvauksissa Kreikasta on. Tilos oli minulle ihan uusi tuttavuus ja saavuin saarelle ilman minkäänlaisia ennakkokäsityksiä. Netin syöveritkään eivät osanneet paljon kertoa Tiloksesta. Olin valmiina siis ottamaan vastaan kaiken mitä Tilos minulle tarjoaa. Aikaa minulle jäi Tilokselle kolme kokonaista päivää ja yksi ilta.

Tiloksella ei tarvitse suorittaa, Tiloksella voi ottaa rauhallisesti ja rentoutua koska paljon muuhun täällä ei ole mahdollisuuksiakaan. Täällä on ainakin tällä hetkellä matkustajien keski- ikä yli kuudenkymmenen. Paljon pariskuntia ja ystäväporukoita. Miten sitten sain aikani kulumaan ? Hotelliin respan poika suositteli minua käymään Tiloksen pääkaupungissa Megalo Choriossa jonne pääsee bussilla. Bussin aikataulut löytyy keskusaukiolta, josta bussi lähtee. LYksinkertaista eikö totta ? Auton tai skootterin vuokrauksen lisäksi bussi onkin ainoa mahdollisuus liikkumiseen Tiloksella, koska täältä löytyy vain yksi taksi ja sen osuminen kohdalle on aika epätodennäköistä.

Kolmeksi kohteekseni Tiloksella muodostui

Livadia

Agios Panteleimonas

Megalo Chorio 

 

Livadia 

Hotellini sijaitsi Livadiassa, jonne laivat saapuu. Pieni eläväinen kylä, jossa kaikki todella tuntee toisensa, näinhän se tahtoo olla näillä pienillä saarilla. Livadia on rakentunut pitkän rantapromenadin varrelle. Hotelleja ja ravintoloita vieri vieressä.Vaikkakaan ei niitä ravintoloita mahdottomasti täällä ole. Lomailu täällä on leppoisaa, kävelyä rantakadulla, uimista, syömistä ja taas sama uudelleen. Jos haet rauhaa – tule tänne !

Agios Panteleimonas 

Lähdin sunnuntaina hotellin respan pojan suosittelemana käymään pääkaupungissa. Hyppäsin bussiin ja jossain vaiheessa minua alkoi kylmäämään reitti. Ylös ja alas kiemurrellen kapeaa tietä vuorenrinnettä pitkin, jyrkkiä rotkoja ihan bussin vieressä. Välillä suljin jo silmiäni ja ajattelin, että tässä nämä bussit kulkee päivittäin, ei mitään hätää. Matka tuntui vaan jatkuvan ja olin ymmärtänyt pääkaupungin olevan lähellä. Eipä ihme, olin hypännyt väärään bussiin ! Olinkin matkalla Agios Panteleimonasin luostariin, jonne pääsee vain sunnuntaisin. Minulla kävi siis onni, enpä olisi luostarille muuten osannut edes lähteä. Pääkaupunkiin ehtii aina seuraavana päivänäkin. Luostarilla on aikaa tunti, aika riittää varsin hyvin luostariin tutustumiseen. Bussimaksu oli 7 € josta osa oli ilmeisesti luostarin sisäänpääsymaksua.

Megalo chorio 

Tällä bussimatkalla sattui olemaan mukana iäkäs Italialainen harmaahapsi herra, joka aika sujuvalla Kreikan kielellä kyseli kuskiltamme milloin mitäkin. Bussikuski vastasi harvakseltaan,kunnes hidasti matkaa ja kertoili niin kastrosta, museoista kuin amfiteattereista Italialias herrallemme. Herra kuunteli innostuneena ja välillä löi päätään tyhmyyksissään ja elehti valtavasti bussikuskin kertomusten mukana. Varsinaista reality showta parhaimmillaan.  Tiloksen pääkaupunki on rakennettu rinteeseen ja talot ja kadut kalkittu valkoisella. Täyttä kreikkalaista idylliä minulle. Kaupunki on yllättävän pieni, samat kujat tulee nopeasti vastaan. Siitä huolimatta suosittelen ehdottomasti käymään pääkaupungissa jos Tilokselle päädyt. Pääkaupungista pääsee bussilla Tiloksen pisimmälle rannalle kätevästi. Rannalle on matkaa vain vähän alle kome kilometriä, itse käveli  sinne.

Pääkaupunki on hyvin viitoitettu ?

Tilos on vaeltajien suosiossa. Kuvan pariskunta suostui iloisen yllättyneinä kuvaan ☀️

 

Suloista mojito baaria vasta rakennettiin, mutta kyllä hikiselle turistille mojito pyöräytettiin ?

 

Rentoa oloa ja rauhaa antoi Tilos minulle. Saattaa tulla jopa hiukan ikävä tänne.

Seuraavana odottaakin Nisyros ja Symin kokemuksiin pääset täältä.

💋 & Kram

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply jossu tiistai, 19 kesäkuun, 2018 at 13:10

  Kiva lukemista. Tilos oli minulle täysin tuntematon, en tiennyt edes että sen niminen saari oli olemassa.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 14:13

   Voi kiitos Jossu !
   Täällä on niin paljon ihania pieniä saaria joissa olosi ihana käydä. Toivottavasti pääsen vielä uudestaan tällaiselle reissulle.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 19 kesäkuun, 2018 at 13:53

  Siis apua mitä ihanaa kreikkalaista idylliä! Hiukan huvitti tuo, että olit väärässä bussissa, mutta selkeästi tarkoituksensa kaikella. 🙂 Aivan ihania kuvia! Voi että, taas tuli niin ikävä Kreikkaan.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 14:15

   Kiitos Virpi ?
   Mulle käy usein näin, että olen jossain missä ei pitäisi olla, mutta aina on ollut onnea ja onni on päästäkin niihin paikkoihin.

 • Reply traveldreamer17 tiistai, 19 kesäkuun, 2018 at 17:53

  Olen ihaillut Instasta ihania Kreikka-kuviasi. Ihan mielettömän kaunis saaristo kerta kaikkiaan! Tuollainen saarihyppely pitää kyllä vielä joskus toteuttaa.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 14:17

   Kiitos ?
   Hei, kiva että oot päässyt instan mukana fillistelemään. Mun puhelin on täynnä siis täynnä toinen toistaan kauniimpia ovia, kujia…
   Ehdottomasti Kreikkaan saarihyppelylle. Suunnittelen itse jo seuraavaa jos vaan mahdollista ?

 • Reply Piyya torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 14:26

  Anteeksi, että kommentteihin vastaaminen kesti. Aina väärä laite mukana ?

 • Leave a Reply