Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Symi – kaunista idylliäkö vain ?

perjantai, 15 kesäkuun, 2018

Symi ?

Saarihyppelyllä Symi – Tilos – Nisyros kesäkuussa2018

Terveiset täältä Symiltä !

Kreikan saarihyppelyni enisimmäiseksi kohteeksi valikoitui Symi, koska viime syksyn päiväretkellä Symille päätin, että tänne on päästävä uudestaan ja mielellään pian. Oliko viime syksyn kohtaaminen rakkautta ensi silmäyksellä vai muuttuiko ihastus pettymykseksi ?

 

Kolme asiaa jotka viehättävät minua edelleen Symissä,

1. Idyllisyys

2. Yksityiskohdat

3. Ystävällisyys

 

Mikä yllätti ?

1. Hintataso 

2. Luksusveneiden määrä 

3. Paikan pienuus 

 

Idyllisyys

Symin kauneutta ei voi vähätellä. Vuorenrinteeseen rakennetut pienet värikkäät talot, jotka saa suun loksahtamaan auki ihastuksesta kun laiva lipuu satamaan, ihastutti minua edelleen. Eikä kauneus lopu siihen. Rantakatua kun kävelee niin näkee, että jokaisesta talosta pidetään huolta. Kaikki on vasta maalattua ja hoidettua. Symin kauneus on kuitenkin aika nopeasti nähty koska itse kylä on pieni ja rantakadun kävelee nopeasti päästä päähän. Kylä on muutakin kuin rantakatua, joten portaita ylös vaan ja ihastelemaan Symiä ylempää. Ylempänä pääsee näkemään rakennusten yksityiskohtia ja samalla saa hyvää liikuntaa.

Yksityiskohdat

Tuntuu, että kukat on valittu jokaisen talon väreihin sopiviksi. Yhteen kuvaan minulla eksyi jopa talon väriin sopiva kissa. Kyllä talon väriin sopiva kissa !  Kaikki on kaunista ja harkittua. Omaan esteettisen silmään tämä sopii, enkä millään muotoa voi moittia, ihastella vain.

Ystävällisyys

Heti kun astuin laivasta niin ensimmäinen kauppias toivotti Kalimerat. Kaupungin kujia kun kulkee tuolla asutuksen joukossa niin sama toistuu. Ravintoloitsijat kysyy kuulumisia ohikulkiessani, minkäänlaista tyrkytyksen tunnetta en koe. Mietin, että ehkä tämä johtuu osaksi siitä, että rahaa tänne tuntuu tulevan noiden luksusveneiden myötä. Tällaisista normi turisteista ei tarvitse tapella, me tuomme vain vähän lisää kassaan istahtaessamme virkistäytymään.

Hintataso

Kreikassa on yleinen hintataso noussut tässä vuosien varrella. Se ei varmasti ole kenellekään enää yllätys. Täällä minusta tuntuu, että hintataso on korkeampi kuin esimerkiksi viime syksynä Rodoksella. Tässähän on vertailukohtia edessäpäin, joten nähtäväksi jää. Gyros pitan saa täälläkin 2,50 € , johon se tuntuu asettuneen lähes kaikkialla. Coctailista saattaa joutua maksamaan jopa 12 €

Luksusveneiden määrä 

Tuohon hintatasoon saattaa vaikuttaa myös näiden luksusveneiden ja suorastaan ökyveneiden määrä täällä. Noilla veneillä ei köyhät ajele. Täällä löytyy myös yllättävästi pieniä boutique tyyppisiä vaate / koruliikkeitä. Hinnat on näissäkin boutique liikkeen tasoa. Katsoin erästä yksinkertaista, omasta mielestäni kaunista, korua. Koru oli tehty pleksistä ja nauhasta. Pleksinpalanen maksoi 60 €, arvatkaa vaan löysikö se tiensä kokoelmaani ?

Mutta niin noihin veneisiin. Suurin osa on tällä hetkellä Turkkilaisia veneitä mutta sitten täällä on ollut pari Amerikan lippua heiluttavaa ökyvenettä, joita en ole aikaisemmin nähnyt kuin elokuvissa. Sitä tuntee olevansa niin pieni suuressa maailmassa. Veneiden henkilökunta puunaa päivät pitkät veneitä, kulkevat korvanapit korvissa ja radiopuhelimet käsissään. Tulee olo, että on joutunut agenttifilmin kuvauksiin. Vai onko joku kuuluisuus päättänyt lomailla täällä samaan aikaan ?

Paikan pienuus 

Syksyisen päiväretken myötä minusta tuntui, että ehdin saada vain pintaraapaisun Symistä. Itse asiassa ehdin nähdä paljon jo silloin. Yllätys oli että paikka oli näinkin pieni. Se ei minua haittaa koska pienet paikat viehättää minua. Eipä tuo seuraava kohde Tiloskaan kovin iso ole, taitaa jopa olla pienempi. Kolme yötä täällä tuntui juuri sopivalle minusta, nyt on hyvä jatkaa seikkailua eteenpäin.

 

Oletko sinä jo ehtinyt ihastua Symiin ? 

💋 & Kram

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Suvi / suvinmatkassa perjantai, 15 kesäkuun, 2018 at 21:35

  Ikinä en ole paikasta kuullut, kiitos että toit sen tietoisuuteen. On todella viehättävän ja kauniin näköinen paikka!
  Muutenkin Kreikka houkuttaa ja etenkin saarihyppely..

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 16:41

   Symille on vain 1,5 tuntia veneellä Rodokselta. Symi on hyvin valloittava jopa hiukan posh niinkuin englanniksi kuvaillaan, suosittelen lämpimästi.
   Saarihyppelyn toisessa / kolmannessa vaiheessa suosittelen myös saarihyppelyä. Hyvin vaivatonta ??

 • Reply maailmanlaidalla lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 01:01

  Olipas ihania kuvia ja kaunis kuvaus kohteesta. Täytyykin muistaa tämä kohde, kun seuraavan kerran Kreikkaan löydän tieni. Ihanaa saarihyppelyä! Jään seuraamaan, mitä seuraavaksi! 🙂

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 16:44

   Ja niin lähellä Rodosta. Tosiaankin vain 1,5 tunnin pääässä. Symille tehdään erilaisia päiväristeilyjä Rodokselta, mutta suosittelen kyllä jäämään edes pariksi yöksi.
   Terveisiä Tilokselta. Tästä kohtapuolin enemmän ?☀️

 • Reply Kthetraveller maanantai, 18 kesäkuun, 2018 at 13:27

  Ihanan näköinen paikka! Mulle Kreikka on melko tuntematon. Kokemuksia on vaan Kosilta, jolla vietin 90- luvun alkupuolella kaksi viikkoa kaverin kanssa bilettämässä. Rodokselle tein päiväreissun Turkin puolelta sitäkin aikaisemmin.

  Nuo kuvat Symistä on todella kutsuvan näköisiä. Se on plussaa, jos matkailijasta ei tapella ja ”osta osta” -huudot ei kuulu. Mistä sitä tietää, josko joskus intoutuisi piipahtamaan jossain Kreikan saarella ja kentie tuolla. Sen verran hyvälle näyttää.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla maanantai, 18 kesäkuun, 2018 at 21:48

   Kiva jos kuvat innoitti miettimään Kreikassa piipahtamista. Symi on niin kaunis, ettei siihen voi olla ihastumatta. Vaikka itse Symin kylä on aika pieni on sieltä hienot mahdollisuudet vierailla veneillä eri rannoille ja näin saa vierailulle lisäarvoa

 • Reply Pia maanantai, 4 marraskuun, 2019 at 18:09

  Moikka,

  verestelin muistojani Symistä viehättävän kertomuksesi siivittämänä. Kiitos. Täytyy kyllä lisätä, että Symi on paljon muutakin kuin se satamakylä. Satamasta ylös lähtevät portaat, joiden kipuaminen totisesti kannattaa. Ylhäällä aukeaa kokonainen yläkylä hotelleineen, tavernoineen ja myös paikallisastuksineen. Sieltä eteenpäin pääsee laskeutumaan viehättävään pikku rantakylään, Pediin. Täällä myös rauhallinen ranta, tavernoja ja pari hotelliakin. Pedin kautta pääsee halukkaat myös patikoimaan Agia Marinan ja St. Nicholasin rannoille, jonne toki siis pääsee myös venekyydeillä. Mutta kaikkinensa aivan ihana saari, jonne varmaan palannen vielä.

  • Reply Piyya maanantai, 4 marraskuun, 2019 at 19:09

   Kiitos Pia 💋
   Ihanaa, että olen pystynyt tuottamaan mukavia muistoja jutuillani. Symi todella on niin paljon muutakin kuin tuo satama alue. Parin päivän matkalle se riittää, mutta viikon matkalla lähtisin minäkin etsimään saaren muita sopukoita. Hienoja kohteita annoit minulle ja toivottavasti myös muille vinkiksi.

  Leave a Reply