Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Auringonlasku Rodoksella

sunnuntai, 13 toukokuun, 2018

Syyskuussa 2017 otin äkkilähdön määrittelemättömällä majoituksella Rodokselle. Majapaikkani sijaitsi Falirakissa, jossa oli hyvä olla ja josta oli hyvät yhteydet Lindokselle ja Rodoksen kaupunkiin. Rodoksen kaupunki jäi kyllä edelleenkin mysteeriksi minulle, koska en oikeastaan tälläkään matkalla ehtinyt olla ja tutustua siihen.

Yhtenä iltana päätin lähteä Rodoksen kaupunkiin ja katsomaan jos vaikka saisin ikuistettua auringonlaskun. Kuljeskelin mandrakin satamassa rauhassa ja jossain vaiheessa havahduin siihen että ei, ei tässähän alkaa aurinko kohta laskemaan. Juoksin kaupungin läpi hengästyneenä ja miettien ehdinkö vai olenko lähtenyt rannalta aivan turhaan liian aikaisin ja juoksennellut kaupungin läpi hiki päässä. Syyskuun alussa oli vielä niin kuuma, että paikalla seisoessakin tuli hiki. No onneksi en juossut turhaan vaan auringonlasku oli uskomaton.

Paikalla oli useita auringonlaskun ihastelijoita joita myrsky kasteli. Jokainen kuvaaja sai osansa laituriin osuvista tyrskyissä, mutta olihan se mahtavaa. Kun aurinko oli laskenut minä jäin yksin yhden nuoren Serbialaismiehen kanssa. Ihmettelimme ääneen toisillemme miksi kaikki lähti, koska auringonlaskun jälkeen taivas vasta aloitti kunnon valoshown. Taivas muutti jatkuvasti muotoaan ja me hämmästelimme luonnon kaunista näytelmää edessämme. Myöhemmin sain ikäväkseni tietää, että osa taivaan kauniista näytelmästä johtui metsäpaloista. Kuvissa näkyvät muodostelmat taivaalla ovat siis metsäpaloista muodostunutta savua. Onneksi palo oli saatu nopeasti hallintaan ja henkilövahingoista vältytty.

Tässä teille auringonlasku Rodokselta, olkaatte hyvä

Juoksetko sinä auringonlaskujen tai auringonnousujen perässä ? 

💋 & Kram

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 07:43

  Ihania kuvia! Ja kyllä, sekä auringonnousut että -laskut ovat mieleen ja jos sellainen on mahdollista päästä näkemään niin kamera käteen ja menoksi! 🙂 Itse tykkään lomilla nousta aikaisin ja silloin monesti tulee lähdettyä kävelemään rannalle ja nousevaa päivää kuvaamaan ja vastaanottamaan.
  Rodos on niin hieno saari, pääsisipä pian taas sinne(kin).

  • Reply piyya maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 18:51

   Kiitos 🙂
   Minä yleensä nukun mielelläni vähän pidempään aamusta, mutta olen viime matkoilla huomannut auringonnousun valon alkaneen houkitella minua aikaisemmin ylös sängystä 😉
   Rodokselta tulee varmasti kohta taas jo jotain kunhan pääseen kesäkuussa matkaan.

 • Reply auringonpaistetta maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 12:07

  Upeita kuvia!! Itse rakastan sekä auringonnousuja- että laskuja ja niitä mieluusti myös kameralle ikuistan 🙂

 • Reply piyya maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 18:52

  Kiitos 🙂
  Toivottavasti kohta taas jo ikuistuu jokunen ihana auringonnousu tai -lasku kameraan.

 • Reply traveldreamer17 tiistai, 15 toukokuun, 2018 at 10:02

  Tosi kauniita kuvia!
  Tykkään kovasti auringonlaskuista ja nousuista. Kyllä me aina matkoilla vähintään yhden auringonlaskun nautiskelemme ihan kaikessa rauhassa. Kaikista useimmin katselen kuitenkin auringonlaskua omalla kotisohvalla, josta sattuu olemaan täydellinen näkymä juuri auringonlaskun suuntaan.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla torstai, 17 toukokuun, 2018 at 07:05

   Kiitos Christa ?
   Auringonlaskusta nauttiminen toisen kanssa reissussa onkin sitä ihanaa omaa aikaa.
   Kotisohvan auringonlaskut se vasta jotain onkin ?
   Nyt nautitaan tästä ihanasta valoilmiöitä ja lämmöstä.

  Leave a Reply