Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Symi – see you soon

sunnuntai, 6 toukokuun, 2018

SYMI

Tässä teille muutamia tunnelmia viime vuoden päiväretkestäni Symille.

Viime vuoden syyskuussa lähdin lomalle Rodokselle. Rodos valikoitui kohteeksi osittain sen vuoksi, että pääsin matkaan kätevästi maakuntalennolla kotikaupungista. Yhdeksi Rodoksen loman kohokohdaksi muodostui retki Symille. Olin varannut retken matkatoimiston kautta koska ajattelin senkin olevan kätevää, ei tarvinnut turhaan lähteä vertailemaan matkanjärjestäjien tarjontaa. Hassu ajatus yksinmatkaavalta, joka reissaa paljon omatoimisesti, varaa lentoja, hotelleita ja retkiä samalla tavalla kuin käy ruokakaupassa ostoksilla. Retkeä edeltävänä päivänä ilman haltijat päättivät nostattaa myrskyn. Laivat eivät lähteneet sinä päivänä satamasta ollenkaan ja minä soitin matkanjärjestäjälle ja peruin oman osallistumisen seuraavan päivän retkelle, sen verran kunnioitan merta.

Seuraavana päivänä myrsky oli laantunut ja retkisää olisi ollut loistava. Lähdin Rodoksen satama-alueelle, koska retken peruuntuminen oli jäänyt kaivelemaan. Löysinkin itselleni sopivan matkanjärjestäjän nopeasti, huomattavasti itselleni sopivimmilla lähtöajoilla ja hinta oli vain kolmanneksen matkatoimiston järjestämään retkeen verrattuna. Sainpa taas keran muistutuksen, että kannattaa vain rohkeasti etsiä ja valita  itse retken järjestäjän.

Merimatka itsessään on kaunis ja rauhoittava. Karua Kreikan ja Turkin saaristoa matkan varrella. Laivan kannella on ihana nauttia auringosta ja vaihtuvista maisemista. Minun päiväretki teki ensimmäisen pysähdyksen Symin luostarille. Lyhyt sopiva pysähdys ja matka jatkui Symin kaupunkiin.

Minulle saapuminen Symille oli rakkautta ensi silmäyksellä. Idyllinen, värikäs kaupunki kauniissa poukamassa. Olen ilmeisesti haukkonut henkeä kuin kala kuivalla maalla ja unohtanut ottaa kuvia. Kuvia ei ole montaa ja ne on huonoja. Eikö tämä ole hyvä syy lähteä uudestaan ihailemaan Symin kauneutta ? Kameran muistikorttikin täyttyi kesken retken ja minun oli ilmeiseti tarkoitus nauttia tunnelmasta kerrankin ihan aidosti, eikä vain kameran linssin takaa.

Olisin voinut kävellä tuolla ranta-alueella vaikka kuinka kauan, istahtaa alas kahville, nauttia maisemasta, turistien kuhinasta ja kuunnella laineiden liplatusta. Paikka jossa aika tuntuu pysähtyvän samaan aikaan kuin rantakatu elää ja kuhisee.

Istahdin lounaalle veden äärelle. Ruoka oli kohtuullista mutta ei missään nimessä paras kreikkalainen makuelämys, mutta maisema onneksi korvasi ruoan laadun. Voisin hyvin istahtaa tuohon toisenkin kerran vaikka aperitivolle.

Symi tuntui rauhoittavan levottoman sieluni hetkeksi ja retken jälkeen valtasikin tunne, että tänne on päästävä uudelleen ja mielellään aika pian. Se tunne ei ole päästänyt otteestaan ja Symi odottaakin minua kesäkuussa. Kiva päästä tutkimaan kohdetta ajan kanssa ja nähdä muutakin kuin se rantakatu, jossa toki saisi myös ajan kulumaan muutaman päivän.

Symin lisäksi tulen menemään ainakin Tilokselle ja mahdollisesti myös Nisyrokselle.

 

* Onko sinulla antaa minulle hyviä vinkkejä Symille, Tilokselle ja Nisyrokselle majoituksesta, ravintoloista ja must see jutuista ? 

 

💋 & Kram

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Eija sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 12:01

  Oi oi.. Kylläpä oli kauniita Samin kuvia:) Tuonne tahdon myös.

  • Reply Piyya sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 13:36

   Kiitos Eija ? Toivotaan, että kohta saan jakaa vielä parempia kuvia tuolta. Ja toivotaan sinunkin toiveesi toteutuvan Symistä nopeasti ✈️

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 16:06

  Minua niin harmittaa, että jäi menemättä Symille, kun viimeksi olimme Rodoksella pari vuotta sitten. Tuli jo ihan mieleen että pitääkö minun lähteä paikkaamaan tänä kesänä tuo tilanne. 😀 Kuka tietää. Ihanaa että pääset takaisin Symille, odotan mielenkiinnolla tuoretta retkiraporttia. 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 20:39

   Kyllä sun täytyy tuo tilanne käydä korjaamassa ?? Jos ei tänä kesänä niin jonain toisena. Minä ainakin mykistyin heti. On tosi kiva päästä sinne uudelleen ja haistelemaan sitä tunnelmaa vähän pidempään.
   Raporttia tulee, kiva kun tietää jonkun odottavan ?

  Leave a Reply