Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

10 Matkakuvaa

sunnuntai, huhtikuu 29, 2018

10 matkakuvaa

Matkablogeissa on jo pitkään kiertänyt 10 matkakuvaa haaste ja se saa ilmeisesti uudet siivet alleen aika ajoin. Lähtöportti blogista ymmärsin haasteen lähteneen 2015 Journey Diary blogista. Enpä yhtään ihmettele koska luettuani seuraavat julkaisut

innostuin itsekin katselemaan sopivia kuvia omien kuva-arkistojen joukosta. Tulipa siinä samalla muutama muukin idea muistikirjaan.

Aloitetaanpa, tässä minun 10 matkakuvaani :

 

1. Kuva lentokoneen siiveestä

Matkalla Gdanskin kesäkuussa 2016 wizzairin siivin. Hämmästyin itsekin kuinka vähän minulla oli kuvia lentokoneen siivistä. Kuvittelin, että niitä on lähes joka matkalta.

 

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Kuva on otettu jollakin halvalla pokkarikameralla Karpathoksella vuonna 2007. Kuvan laatu ei siis ole paras ja aika lailla sitä on tarkennettukin, mutta tuo mummon sormen heristely saa minut vieläkin hymyilemään. Ihan niinkuin sillon aikanaan kun se ensimmäisen kerran lävähti silmieni eteen näytölle. Edelleenkin se on parhaita tilannekuvia, jotka on vahingossa tallentunut kameraani.

 

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Tämä oli TODELLA vaikea. Matkakuvat ylipäätään saa hyvälle tuulelle. Olisi voinut valita kuvan kuin kuvan. Parhaissa hyvän tuulen kuvissani on henkilöitä, joilta en nyt lähtenyt pyytämään julkaisulupaa. Ehkä jonakin päivänä.  Tämä kuva on Pisasta vuodelta 2011. Naurattihan se paikan päälläkin tuo torniin nojaaminen ja sen pystyssä pitäminen. Jopa hetken harmitti itseä, että olin tuollakin yksin matkassa.

 

4. Luontokuva

Tämä haaste sen kertoi, en ota perinteisiä luontokuvia. Matkailen rannoilla ja kaupungeissa, ihan selvästi myös kuvieni perusteella. Meri, hiekka ja aallot, siinä minun tämänkertaiset luontoelementtini.  Kuva on Tunisian Soussesta vuodelta 2008

 

5. Kuva yläilmoista

Matkalla Marokon Agadiriin vuonna 2014 näin yhden elämäni henkeäsalpaavimman näyn.  Atlas vuoristo lähes käsin kosketeltavissa. Olisin niin halunnut pyytää pilottia tekemään yhden tai kaksi ylimääräistä kierrosta vuorten yli.

 

6. Postikorttimaisema

Santorinin Oia vuodelta 2012. Albumi oli täynnä toinen toistaan upeampia postikorttimaisia kuvia. Ja kuinka ollakaan valitsin tällaisen aika rajatun, yksityiskohtaisen kuvan sen sijaan, että olisin valinnut kauniin panorama kuvan.

 

7. Kuva matkaseurasta

Matkustan usein yksin ja matkaseurani on usein kirja / kirjoja. Kerran otin Zlatanin matkalleni ja hän oli kyllä matkaseurana uskomattoman viihdyttävä. Suosittelen seuraksi muillekin, kirja on ait, konstailematon  ja helppolukuinen.

 

8. Fiilistelykuva palmun alla

Eipä sitten löytynyt yhtään kuvaa itsestä palmun alla. Monen monta vuotta matkustanut yksin ja matkoilta on todella vähän kuvia itsestäni. Viimeisinä vuosina selfiekeppi on tehnyt sen, että minuakin alkaa näkymään kuvissa. Tämä palmurivistö on Turkin Sidestä vuodelta 2011.

 

9. Hyvää Huomenta kuva

Vuonna 2016 lähdimme rakkaan serkkuni kanssa Kreikan Karpathokselle. Serkkuni yllätti minut heti aamusta koneessa, valmiiksi tilaamallaan shampanjalla ja suklaalla. Jos matka alkaa näin hyvin, voiko siitä tulla muuta kuin superhyvä ? No ei voi ! Meidän matka oli täynnä rakkautta, iloa ja kyyneleitä. Sellainen tunteiden vuoristorata, jonka voi jakaa vain kaikkein tärkeimpien kanssa ja missä ympäristössä saammekaan sen tehdä.

 

10. Lempikaupunkini

Hetken jouduin miettimään, mutta kyllä se on Rooma ❤️

Hauska haaste tai tehtävä, mutta yllättävän vaikea oli tehdä valinnat tuhansien kuvien joukosta. Huomaan myös, että olen valinnut hyvin selkeitä kuvia laajojen maisemakuvien sijaan, mutta näillä mennään tällä kertaa.

Nappaapa tästä itsellesi haaste ja anna meidän tutustua sinuun matkakuvien kautta. Ehkä sinäkin opit minusta jotain uutta tämän myötä ?

💋 & Kram

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply auringonpaistetta maanantai, huhtikuu 30, 2018 at 08:57

  Kivoja tunnelmia välittyi kuvien takaa 🙂 Täytyypä itsekkin napata tästä idea ja tarttua haasteeseen.

  • Reply Piyya maanantai, huhtikuu 30, 2018 at 17:17

   Nappaa ilman muuta haaste tästä itsellesi ?
   Kuvien valinta on yllättävän vaikeaa. Matkoilla kun paljon kivoja tunnelmia.
   Kiva kun kommentoit ?

 • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog tiistai, toukokuu 1, 2018 at 23:14

  Ihania kuvia matkojen hetkistä, tämä haaste oli tosiaan hauska tehdä! Santorinin ja Rooman kuvasi ovat kuin postikortista! ?

  Aurinkoista kevätviikon jatkoa Sinulle! ?

  • Reply Piyya keskiviikko, toukokuu 2, 2018 at 06:41

   Kiitos ! Onhan Santorini ja Rooma molemmat myös kuvauksellisia kohteita ?
   Täytyy tosiaan miettiä niitä haasteen muitakin osia.
   Aurinkoista viikkoa myös Sinulle ?

 • Reply Virpi/Hätälasku torstai, toukokuu 3, 2018 at 18:58

  Ihania kuvia! Tosi hauska tuo sormeaan heristävä mummo! 😀 Santorini on niin mun unelma, milloinkahan vain toteutuisi kun on monta muutakin! Ja tuo Rooman kuva on tosi upea myös! Tosi mukava tämä haaste on ollut ja tosiaann alunperin se on julkaistu tuolla Journey Diary-matkablogissa, jonka bloggaaja kirjoittaa nykyään tuota Enemmän kuin äiti-blogia. 🙂 Kiitos myös linkkauksesta!

  • Reply Piyya torstai, toukokuu 3, 2018 at 21:29

   Voi kiitos ?
   Santorini on kyllä just niin upea kuin se kuvissa on. Paljon turisteja mutta kyllä sieltä sen oman rauhan ja tunnelman löytää. Kiva kun huomasit linkkauksen ?

 • Reply jossu maanantai, toukokuu 14, 2018 at 12:59

  Minäkin matkustan usein yksin. En muista onko Zlatan koskaan pääsyt mukaan mutta taidan ottaa seuraavan kerran.

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 22:31

  Hienot kuvat ja erityisesti tuo Santorini. Sinne kun pääsisi! Minultakin löytyy tämä haaste….näitä on kiva tehdä.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, elokuu 15, 2018 at 23:25

   Kiitos ?
   Tämä haaste oli tosiaan kiva tehdä. Ja saa käyttää kuvia, joita minulla on kummasti kerääntynyt vuosien varrella.

  Leave a Reply