Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Portugali

Sateisen Lissabonin parhaat palat

tiistai, 17 huhtikuun, 2018

Sain nauttia hurmaavasta Lissabonista kokonaista kolme päivää, joina sadepilvet näyttäytyivät minulle enemmän kuin aurinko. Onneksi en ole tehty sokerista vaan laitoin reippaasti tassua toisen eteen ja annoin kaupungin hurmata minut. Sateen vuoksi liikuin myös kaupungin yellow bussilla – hop on hop off. Tämän Yellow bussin toisesta kerroksestahan onnistuin sen puhelimenikin vahingossa pudottamaan. Olin laittavinani puhelinta taskuuni, mutta se onkin lipsahtanut bussin kaiteen yli maahan.

Sateisen Lissabonin parhaat palat minulle tällä matkalla tarjosivat :

* Alfaman kujat – katso edellinen postaukseni

* Raitiovaunut ja funikulaarit

* Kaupungin aukiot ja niiden kiveykset

* Belem ja Pasteis de Belemit

* Qiosquet

RAITIOVAUNUT JA FUNIKULAARIT

 

Raitiovaunut ovat vaan niin Lissabonia. Niitä näkyy koko ajan ja ovat tietenkin hyvin käteviä liikkumisvälineitä seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa. Raitiovaunu numero 28 kulkee kaupungin ympäri ja on hyvin suosittu sekä paikallisten että turistien liikuttamisessa. Ensimmäisenä aamuna lähdin hyvin varhain liikkeelle ja ensimmäisenä minua tuli vastaan raitiovaunu numero 28. Raitiovaunun kuljettaja vilkutti minua nousemaan mukaan matkaan mutta en osannut vielä sillä hetkellä ajatella kuinka järkevää se olisi ollut. Raitiovaunu oli vielä tyhjä kello puoli kahdeksan aamulla. Sen jälkeen en nähnytkään sitä kertaakaan tyhjänä vaan aina TÄYNNÄ. Eikä yksikään kuljettaja enää uudestaan minua houkutellut matkaan.

 

KAUPUNGIN AUKIOT

 

Praça do Municipio, Praça do Comercio, Praça da figueira, Rossion aukio, Praça dos Restauradores, nuo kiveykset, sateesta kiiltäviä ja kauniita. Jokaisen reunamilla voisi aurinkoisena päivänä istua ja nauttia näkymistä ja kaupungin hulinasta.

 

BELEM JA PASTEIS DE BELEM

Kauniin Torre de Belemin lisäksihän Belemiin on mentävä noiden suussa sulavien leivosten vuoksi. Tuohon ravintolaan, jossa valmistetaan ne aidot Pasteis de Belemit on aina jono. Jonotus sujuu onneksi sutjakkaasti. Muista yksi ei riitä, leivoksia täytyy syödä vähintään kaksi ja jopa muutaman kerran Lissabonin vierailun aikana. Muualla Lissabonissa leivokset kulkee nimellä Pasteis de nata.

 

QIOSQUET

Qiosquet, nuo viehättävät pikku kioskimaiset terassit johon ihmiset tungeksii aurinkoisena päivänä. Lissabon on selvästi parhaimmillaan kun se kylpee auringossa. Ihmiset tulevat esiin hymyt huulilla ja kaupungin kaakelit upeine väreineen säihkyy. Paluu Lissaboniin vaikuttaa väistämättömälle.

 

Mitä jäi kokematta, miksi palata ?

* Fado ilta

* Se kunnon terassielämä

* Raitiovaunuajelu

* Cascaisin rannat

* Sintra

Mitä muuta minun tulisi seuraavalla kerralla nähdä ja kokea ?

💋 & kram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Christa keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 17:14

  Harmi, että Lissabonissa satoi enemmän kuin paistoi. Meilläkin oli Ateenassa yksi sateinen päivä. Mutta toisaalta ei ne saateetkaan pysty lomaa pilaamaan, jos oma asenne on kohdallaan.

  Itse tykkäsin Lissabonissa samoista asioista kuin sinäkin ja lisäksi sitten kahviloiden terasseilla istuskelu.

  • Reply Piyya keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 19:51

   Asenne on nimenomaan se joka ratkaisee ja loma on aina lomaa.
   Kahviloiden terassilla istuskelu kyllä kruunaa loman.
   Kummasti aika myös kultaa muistoja ja ne hyvät jutut nousee muistoihin.

  Leave a Reply