Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Portugali

Lissabon & Rappioromantiikkaa

sunnuntai, 15 huhtikuun, 2018

ALFAMA

Lissabonin kuvia on paljon. Hirveän vaikea aloittaa purkaminen ja valitseminen. Kännykkään jäi paljon kuvia, joita olin ajatellut julkaista täällä jo heti siellä paikan päällä, no se suunnitelmahan murentui sen kännykän kadottamisesta myötä. Jostain täytyy kuitenkin aloittaa ja vien teidät Alfaman kujille näin alkajaisiksi. Nämä kujat olivat ehkä kuvauksellisesti ne, joita odotin eniten ennen matkalle lähtöä. Tervetuloa tunnelmiin kuvieni kautta.

KORKEUSEROT

Alfaman vanhan kaupungin korkeuserot tuntuu jaloissa ja pohkeissa. Mukavia pieniä kujia ja upeita näköaloja saa kuitenkin palkaksi kun viitsi laittaa tassua toisen eteen. Valitettavasti tuona ensimmäisenä päivänä tosiaan satoi lähes koko päivän ja tiedostin selvästi, että joku Alfaman ominainen tunnelma jäi näkemättä ja kokematta. Mitä sitten jäi puuttumaan? Aurinko ja sen kujille tuomat ihmiset ja pienen pienten kahviloiden ja baarien aukeaminen. Viimeisenä päivänä aurinko näyttäytyi ja saman tien paikassa oli ihan eri kuhina. Voin vain kuvitella mitä se on kesällä, ai että silloin olisi ihana maleksia noilla kujilla ja istahtaa välillä virkistäytymään.

RAPPIOROMANTIIKKAA

Lissabonin kaakeleilla koristellut talot sai minut kompastelemaan vähän väliä, kun kävelin pää pilvissä enkä ollenkaan muistanut katsoa alas tielle. Kaakeleiden kirjo ja graffitien runsaus ihastutti. Ihme ja kumma, että palasin matkalta jalat ehjänä. Minulla kun on taipumusta kompastella ja reväyttää nivelsiteeni.

ALFAMAN NÄKÖALATASANTEET

Miradouro de Senhora do Monte 

Miradouro de Santa Luzia 

Näköalatasanteilta todella näkee kaupungin kattojen ylle ja näyttivät muutenkin olevan paikallisten sekä turistien kokoontumispaikkoja. Jokaisella tasanteella olisi ollut tarjolla virkistäytymistä jos ei olisi satanut. Minusta matkoilla se on yksi parhaimpia hetkiä kun voi istahtaa katselemaan ja imemään itseensä kaupungin ja maailman menoa, ilman kiirettä mihinkään.

HURMAAVA on sana, jolla kuvailisin Lissabonia jos saisin käyttää vain yhtä sanaa.

Hurmaako rappioromantiikka sinut ?

💋 & kram

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply tiatones sunnuntai, 15 huhtikuun, 2018 at 09:46

  Joo, rappioromantiikka kyllä hurmaa 🙂 Jännä katsella kuvia Lissabonista, jossa olen kyllä käynyt, mutta en juurikaan kierrellyt… Tavallaan se vähän harmittaakin nyt.

  • Reply Piyya sunnuntai, 15 huhtikuun, 2018 at 10:44

   Kiitos ?
   Ihanaa kun se hurmaa muitakin. Kuvia ja tarinaa on vielä luvassa , niitä kuvia kun on aika paljon taas kerran.

 • Reply auringonpaistetta sunnuntai, 15 huhtikuun, 2018 at 20:48

  Kyllä hurmaa 😀 Upean näköisiä kujia!

  • Reply piyya sunnuntai, 15 huhtikuun, 2018 at 22:09

   Kiva kun hurmaa ? kiitos ?
   Juuri tuossa yritin poistaa ja muokata jos vaikka saisi seuraavat kuvat esiin.

 • Reply Pipa tiistai, 17 huhtikuun, 2018 at 09:58

  Ehdottomasti hurmaa! Jo näiden kuvien kautta olen hurmoksessa joten mitähän tapahtuu, kun joskus ennätän Lissaboniin asti 😉

  • Reply Piyya tiistai, 17 huhtikuun, 2018 at 23:25

   Toivottavasti Lissabon ennättää jossain vaiheessa hurmata sinut ihan in real ?
   Kuvia katsellessa minullekin nousee uusi kuume ?

 • Reply Eija keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 11:58

  Upeita kuvia ! Tykkään 🙂

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 21:44

   Ihana kun tykkäät ?
   Ja kiitos !

  Leave a Reply