Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia

Kaipuu Rooman kujille

sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018

ROOMA

Lissabon kutsuu minua maanantaina, mutta Roomaan lähtijöitä näyttää olevan monia, joten minun oli tehtävä pieni muistojen matka viime kevään kuviini ja tunnelmiin.

Olen käynyt Roomassa kolmesti,

2011 joulukuussa

2012 marraskuussa

2017 huhtikuussa

Rooman nähtävyydet on vertaansa vailla, mutta tällä kertaa en keskity niihin vaan enemmänkin muunlaisiin tunnelmiin, joita Roomassa rakastan.

En ole koskaan käyttänyt minkäänlaisia liikkumiseen vaadittavia välineitä kuten bussia tai metroa  koska rakastan Rooman kaduilla tallustelua. Katsoo sitten mihin tahansa näkee kauneutta ympärillään, sen kaiken menettäisi kun bussi vilahtaisi kaiken kauneuden ohi vauhdilla.

AAMUT

Italiassa syön aamupalani mielummin jossain lähi kahvilassa kuin hotellissa, seuraten kiireisiä työhön menijöitä. Usealla Italialaisella on se  OMA kahvila, jossa  käyvät vauhdilla juomassa espressonsa, cornettonsa ja päivittämässä aamun kuulumiset. Ja miten tyylikkäitä he ovatkaan heti aamusta.

KUJAT  ja KADUT

Kilometrejä tulee ihan itsestään kun kävelen kadulta toiselle, nauttien ihanista pikku kujista. Eksyn usein varsinaisesta määränpäästä kun minun pitää päästä kurkkaamaan vielä yhden ja sitten vielä toisenkin nurkan taakse. Eipä ole tarvinnut seikkailuja katua, saanut vaan kiittää jalkojen kestävyyttä ylimääräisistä askeleista ja kyllä se määränpääkin yleensä löytyy.

PROSECCOA ja APEROL SPRITZIÄ

Olen juonut ensimmäisen aperol spritzini marraskuussa 2012 Pantheonin juurella olevassa ravintolassa. Oli marraskuun loppu mutta aurinko paistoi niin lämpimästi terassille, jossa istuin. Olin istunut jo hetken paikallani mutta en malttanut lähteä jatkamaan matkaani vaan pyysin tarjoilijalta jotain sopivaa juomaa siihen lämpimään hetkeen, joka helli jo talven kylmyyttä pelkäävää kroppaani ja sieluani. Siitä lähtien olen tuntenut Pantheonin kutsun aina kun otan ensimmäisen siemaisun aperolista, missä ikinä sen tilaankaan.

Vaikka Pantheonin ravintolat ovat turisteja täynnä ja ylihintaisia, niin rakastan sitä elämänmenoa siinä aukiolla.

JOKA PUOLELLA TAPAHTUU

Kun vihdoin pääsee taas liikkeelle niin onhan se ihanaa kun kaupungin kaduilla tapahtuu jotain jatkuvasti. Musisointia, taiteilijoita, you name it !

Skootterit ja Fiatit 500, miksi ne on niin paljon söpömpiä Italiassa ?

        BUONA NOTTE

Koko päivän kun olen kävellyt yleensä lähemmäs 20 kilometriä, niin tekee yleensä tiukkaa nousta ravintolan illallispöydästä jaloille. Jaloista on muodostunut spaghettia ja niillä on vaikeus saatta minut yöpuulle hotelliin. Onneksi yöt tekee tehtävänsä ja seuraavana päivänä kujien kutsua ei voi vastustaa.

💋 & Kram

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply jossus sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018 at 11:32

  Muistan minun matkan Roomaan. Minullakin oli spaghettijalat. Oli niin ihanaa päästä hotelliin ja ottaa kengät pois.

  • Reply Piyya sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018 at 11:35

   Johtuukohan spaghettijalat Rooman kaduista vai kaikesta pastasta, jota tulee syötyä ??

 • Reply Pipa tiistai, 17 huhtikuun, 2018 at 09:47

  Ah, mitä ihania kuvia! Tunsin itsekin käveleväni Rooman kaduilla ja kujilla ja pystyin aistimaan jopa nuo spaghettijalat 🙂

  • Reply Piyya tiistai, 17 huhtikuun, 2018 at 23:27

   Kiitos Pipa ?
   Ihanaa jos tunne välittyy kuvien kautta. Edelleen lempikaupunkini maailmassa ?

 • Reply Christa keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 18:46

  Oi näitä Rooman tunnelmia. Olen kyllä ihan samaa mieltä siitä, että Roomassa ei raaski käyttää kulkuneuvoja, koska saattaa mennä jotain ihanaa ohitse. Ja parasta on juurikin mennä vain fiiliksen mukaan ja kääntyä pikkukaduille ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Tosin viime viikkoisella Rooman matkalla mukana oli 10-vuotias, joka halusi nähdä nähtävyyksiä, niin oli vähän tarkempi suunta, mutta ihanasti hänkin jaksoi kävellä myös sitä ei- aina-ihan- suorinta reittiä.
  Mutta Rooma on kyllä aina ihana.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 22:05

   Oli ihanaa myös olla teidän matkallanne mukana Roomassa, Rooma on niin ihana, paikka jonne täytyy aina aika ajoin palata.

  Leave a Reply