Suomen suurin matkablogiyhteisö
  Yleinen

  IKÄVÄ

  maanantai, 25 tammikuun, 2021

  IKÄVÄ

  Ikävä maailmalle, no kyllä, ihan niinkuin varmasti jokaisella joka matkablogeja kirjoittaa tai tämän julkaisun lukee. Minullakin alkaa selvästi matkakuume nousemaan, huomaan viime viikkojen aikana maininneeni sanan matka tai lento jo useammin kuin kerran mutta otsikossa mainitsemani ikävä on kuitenkin toista laatua.

   

  Minun ikävä on ikävä rakasta äitiäni. Äitini nukkui pois kesäkuun alussa ja hänen poismenonsa lamaannutti osaksi toimintani ja erityisesti tämän blogin. Innostus hävisi ihan kokonaan, ei minkäänlaista mielenkiintoa edes avata ja yrittää kirjoittaa mitään. Olen aikaisemmin innokkaasti lukenut ja kommentoinut muiden kirjoituksia mutta äidin poismenon jälkeen en ole kommentoinut mitään ja hyvin harvakseltaan edes lukenut muiden julkaisuja.

   

  Äiti oli ehdottomasti innokkain lukijani, joka jaksoi analysoida jokaista kuvaa ja tekstiä kyllästymiseeni asti. Nyt kaipaan hänen pitkiä jaaritteluja ja analysointejaan niin, että en meinaa kyyneleiltäni saada näitäkään sanoja tähän kirjoitettua. Surutyötä olin joutunut tekemään jo pitkään, sen kanssa pystyin elämään raskaan kesän, mutta se ikävä, se on suunnaton edelleen. Minun ikuinen tuki, hänen rakkaus minua kohtaan, se johon turvautua ilossa ja surussa, yhtäkkiä kaikki on tyhjää, ihan tyhjää.

   

   

  Olimme ehtineet äidin kanssa P U H U A voisin sanoa kaikesta, joten moni käytännön asia, jota jouduin hoitamaan hoitui itsestään ilman minkäänlaisia suurempia tunnekuohuja. Joitakin isoja päätöksiä jäi tehtäväksi, muun muassa lapsuuden kotini. Minähän olen näihin vuosiin asti ilmoittanut olevani vannoutunut kerrostalo eläjä. Ikinä kuuna päivänä en tule muuttamaan vanhaan kotiini, näin sanoin aina. Never say never pitää kyllä niin paikkansa. Korona kevät sai minut haikailemaan jotain pientä tekemistä. Aloitimme yhdessä äidin kanssa valmistelemaan hänen puutarhaansa kesää varten. Toinen asia jonka olin ilmoittanut jättäväni kokonaan muille – puutarhanhoito! Siinä sitä äidin ohjeistuksella puuhastellessani huomasin nauttivani siitä. Korona vai ikä, kuka tietää mutta niin siinä kävi, että päädyin remontoimaan lapsuudenkotini katosta lattiaan uusia sähköjä myöden. Puutarhaakin hoidin rakkaudella siinäå sivussa ja nyt teen niitä aikaisemmin inhomani lumitöitä. Kerrostaloasujasta tuli rivitalossa eläjä.

   

   

  Suuret tehtävät ja päätökset äidin poismenon suhteen on nyt tehty ja elämä jatkaa kulkuaan, Ikävä kulkee rinnalla mutta niin se saakin tehdä. Nyt olisin taas valmis valloittamaan erityisesti Eurooppaa, mutta saa nähdä koska se on taas mahdollista.

  Miten tämän blogin käy ? En osaa siihen vielä vastata. Löytyykö innostus taas kun maailma jollakin lailla avautuu vai eikö innostusta löydy kun äiti ei ole enää lukemassa ? Aika tulee näyttämään miten tässä käy.

   

  Puss & Kram Piyya 

 • Yleinen

  Jos saisin valita yhden paikan tai hetken, niin …

  Jos saisin valita yhden paikan tai hetken, niin …. mihin palaisin ?  Matkalla lähelle tai kauas blogin Sari teki postauksen korona ajan henkeen unelmoiden ja muistellen niitä paikkoja,  jonne palaisi jos se olisi nyt mahdollista.…

  lauantai, 18 huhtikuun, 2020
 • Eurooppa Pohjois-Makedonia

  Kaupunkiloma Pohjois-Makedonian Skopjessa

  Wizzairin suorat ja halvat lennot Turusta Pohjois-Makedonian Skopjeen houkutteli minut tarttumaan tarjoukseen nopeasti, että ehdin käymään kohteessa ennen kuin reitti suljetaan. Koneet olivat täynnä mennen tullen ja Kosovon läheisyys taitaa taata reitin kannattavuuden, joten…

  tiistai, 7 huhtikuun, 2020
 • Aasia Malesia

  Kuala Lumpur – mitä jos vain nauttisit ?

  Onko matkalla aina nähtävä mahdollisimman paljon, ehdittävä jokaiseen etukäteen hyvin suunniteltuun paikkaan, hiestä märkänä suorittaa ja loman jälkeen onkin jo suunnaton tarve uudelle lomalle ?   Siitä on kohta jo vuosi kun pieni Kaakkois-Aasia…

  tiistai, 11 helmikuun, 2020