Yleinen

  Singapore

  sunnuntai, huhtikuu 21, 2019

  Singapore oli sellainen elämys minulle, että minulla tahtoo olla vaikea pukea näkemääni ja kokemaani sanoiksi. Singapore veti maton jalkojeni alta ja IHASTUTTI. Singaporen itsestäänselvänä näyttäytyvä moninaisuus ja monikulttuurisuus sai minut haukkomaan henkeä. Minuun vaikutti siis enemmän kokonaisuus ja yleinen ilmapiiri,  kuin jotkut yksittäiset turisti nähtävyydet. Ja ehdin tietenkin nähdä vain minimaalisen osan Singaporea kahdessa päivässä.

   

  Seuraavia asioita olen tainnut jo täällä aikaisemminkin hehkuttaa, mutta vielä kerran ne asiat, jotka löi kasvoilleni saman tien kun astuin Singaporeen ja lähdin vähän kävelemään.

  1. Liikkumisen helppous 

  – Singapore todella on käveltävä kaupunki, itsellenikin tuli lähes 60 km kahden ja puolen päivän aikana mittariin. Pyörän vuokraaminen on myös suositeltavaa. Kävely- ja pyöräilytiet ovat hyvin merkitty ja niissä on riittävästi tilaa. Karttaa ei tarvitse paljon katsoa koska kaikki on niin hyvin merkitty. Kävele ja pyöräile, ota taksi sitten kun vanha mummo tai pappa on vaihtanut sinulle tönkköjalat omiesi tilalle.

  2. Tehokkuus ja puhtaus 

  – Minähän jo aikasemmin myönsin takapajuisuuteni siinä, etten todellakaan ollut ajatellut / ymmärtänyt miten puhdasta joka paikassa oli, ihan joka paikassa. Ja ihmisiä oli töissä, paljon ihmisiä oli töissä joka paikassa. Apua ja palvelua sai aina, mutta sai myös olla rauhassa kun halusi.

  3. Moninaisuus ja monikulttuurisuus 

  – Singaporehan on varsinainen kansalaisuuksien sulatusuuni ja ainakin näin päällisin puolin turistin silmin oli ilo katsoa miten hienosti kaikki hoitui ja monikulttuurisuus näkyi kaduilla businessasuisina kiireisinä työläisinä, kaikissa palveluammateissa ja myös turisteissa.

  4. Turvallisuuden tunne 

  – Hetkeäkään ei tarvinnut keski-ikäisen naisen kokea turvattomuuden tunnetta Singaporessa. Kävelin paljon, istahdin alas juuri siihen paikkaan mikä tuntui hyvälle ja aina sain aidon hymyn vastaukseksi hymyyn ja hyvää palvelua joka paikassa.

  Singaporessa on niin paljon nähtävää, siihen ei kaksi päivää riitä. Itsellä kului suurin osa ajasta

  Gardens by the Bayssa – Chinatownissa – Little Indiassa ja Campong glamissa 

   

  Gardens by the Baysta kirjoitin täällä

   

  Chinatown

  Chinatown on täynnä Kiinalaista krääsää ja hyvää edullista ruokaa. Jollakin lailla liikuttavaa nähdä miten Kiinalaiset ovat niin innostuneita kaikesta söpöstä. Kaikki laukut, puhelimet ja muut tarvikkeet tulee koristella jollakin juuri sillä hetkellä suosittuna olevalla hahmolla. Chinatownissa voi myös ennustaa seuraavan sesongin hittituotteet. Pikkuserkkuni oli ihan sattumalta työmatkalla Singaporessa samaan aikaan kuin minä ja kävimmekin minun toisena iltana syömässä vatsamme täyteen hyvää ja todella edullista ruokaa Chinatownissa. Vaihtoehtoja löytyy niin paljon, että valinnan vaikeus iskee siinä samalla kun vatsa alkaa kurnimaan.

   

   

   

  Little India 

  Olin lukenut, että Little India hurmaa ruoan tuoksullaan ja jos ei sinne tullessa ole nälkä niin siellä se herää. Minulle ei käynyt niin, eikä Little India hurmannut minua muutenkaan. Kaikkea vaan oli liian paljon minulle. Kiersin ja katselin ja yritin löytää the fiilistä, mutta en vaan löytänyt sitä ja totesin, että ei kai täällä ole pakko olla ja siirryin seuraavaan paikkaan.

   

   

  Campong Glam 

  Campong Glam on Arabien ja Malesialaisten alue. Kaunis Sultan Mosque antaakin oman leimansa alueelle. Tältä alueelta löytyy lähi idän parhaat ruoat ja muslimit löytää basaarimaisilta kujilta ja kaduilta kaiken tarvitsemansa. Campong glamista löytyi myös mielenkiintoisia katumaalauksia. Oma hotellini sijaitsi tämän alueen laitamilla ja olin erittäin tyytyväinen siihen. Huomattavasti edullisempi kuin keskikaupungin hotellit ja tässä hotellissa taisi olla koko seikkailuni paras sänky.

   

   

  Tässä muutama todella hyvä kohdeopas Singaporeen :

  1. Historia de Viajes Etnisten kaupunginosien Singapore

  2. Lähtöportin 10 x Singapore

  3. Fiftyfiftyn Opas Singaporeen

   

  Niin paljon jäi vielä näkemättä, toivottavasti palaan vielä tähän kaupunkiin !

   

  * Mikä on sinun kokemuksesi Singaporesta ? 

   

  💋 & Kram

 • Yleinen

  Gardens by the Bay Singaporessa

  Gardens by the Bayn superpuut, nuo Singaporen maamerkit Marina Bay Sandsin juurella, niihin menin ja rakastuin. Keinotekoisesti rakennetut puut ja puutarha ihastutti kaikesta mahdollisesta hypetyksestä johtuen vai siitäkin huolimatta ?     Saavuin Singaporeen…

  lauantai, huhtikuu 13, 2019
 • Yleinen

  Stopover Qatarin Dohassa

  Kaakkois-Aasian matkalle suunnatessani päätin ehdottomasti testata stopoveria Dohassa. Minä kun en edelleenkään tykkää noista pitkistä lennoista niin jo matkaa varatessani ajattelin, että pieni tauko lentojen välissä voisi sopia minulle. Samalla saisi edes päivän ajan…

  keskiviikko, huhtikuu 10, 2019
 • Yleinen

  Hip hip hurraa blogini on päässyt yhden vuoden ikään

  Voiko siitä oikeasti olla jo vuosi kun julkaisin ensimmäisen postaukseni ? Muistan hyvin kuinka jännittynyt olin, lukisiko blogiani ikinä kukaan muu kuin äiti ja muutama uskollinen ystävä ? Saisinko aikaan julkaisuja, olisiko minulla se…

  maanantai, huhtikuu 1, 2019