Patikointia Nuuksiossa

Sain loistavan syyn käydä vihdoin tutustumassa Nuuksion kansallispuiston patikointimaastoihin, kun firmamme virkistyspäivä järjestettiin niillä seuduilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suuntasin Haukkalammelle ja sieltä lähdin sopivan mittaiseksi katsomalleni kierrokselle, Haukankierrokselle (n, 4km). Olin jo ennen klo 10 paikanpäällä ja Haukkalammen opastuvalla vielä valmisteltiin päivän aloitusta, mutta sain kuitenkin kartan mukaani, kun onnistuin jotenkin tuvan oven auki rykäisemään ja opastytön kysymykselläni yllättämään…

Kilometreissä matka ei ollut kovinkaan pitkä, mutta maastot olivat hyvin vaihtelevat ja vaikka aika vauhtia menin, sain kierrokseen kuitenkin tunnin tuhraantumaan. Toki välillä piti vähän poiketa polulta ja käydä ottamassa kuvia upeista maisemista ja kauniista luonnosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reitillä oli helppo pysyä, kun vain seurasi oikean värisiä, puihin kiinnitettyjä reittimerkkejä. Välillä kulkureitit olivat täynnä esiin tulleita puiden juuria ja välillä taas hiekoitettua polkua, muutamat portaatkin kierroksella olivat eli hyvin vaihtelevissa maastoissa mentiin. Reittejä on tarjolla monenlaisia ja monen mittaisia, jokaiselle jotakin.

Tämä oli minulle ensi kosketus kansallispuistossa patikointiin ja varmasti teen sen uudelleen, viimeistään Repovedellä, kun sinne kesälomalla suuntaamme. Ihanaa vihreyttä, rauhaa ja kauniita maisemia!

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply