Mall of Scandinavia

Helmikuussa kävin lasten kanssa Helsingistä Tukholmaan-risteilyllä Silja Symphonylla. Lapset olivat toivoneet sekä risteilyä että visiittiä Tukholmaan, joten tässäpä toteutui molemmat toiveet. Lisäksi kirsikkana kakun päällä oli laivalla esiintynyt Sanni!

Sannin keikka oli menomatkalla ja esiintymislava oli rakennettu Promenaden toisessa päässä olevan pubin päälle. Mielestäni hyvä ratkaisu ja pikkuväkikin näki ihan kivasti lavalle. Satuttiin saamaan paikat Promenaden varrella olevan baaritiskin edestä, niin oli helppo saada suunkostuketta, sekä äidille että lapsille. 😉 Sen verran kyllä keikka ja ihmisten mölinä kaikui pisin Promenadea, että niiden, joiden hytit olivat Promenaden suuntaan ei varmaankaan tarvinnut nukkua ennen keikan päättymistä (klo 23). Mutta toisaalta, pubin puoleisessa päädyssä olevista hyteistä oli todennäköisesti aikamoiset luxusnäkymät lavalle.

WP_20170220_22_02_04_Rich

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WP_20170220_22_18_51_Rich

Seuraavana aamuna kävimme aamupalalla Grande Buffetissa ja vaikka porukkaa oli paljon, sujui homma ihan jouhevasti. Olisin halunnut a la carten erikoisaamiaiselle, mutta varausvaiheessa se oli jo täyteen buukattu. Tarkempaa diagnoosia en ole tehnyt tarjonnasta, mutta väljempää tuolla erikoisaamiaisella ainakin on tavannut olla kuin tuolla buffetissa.

Satamasta käppäilimme metroon ja hurautimme Centralstationille. Sieltä otimme lähijunan Solnaan (juna 36 suunta Märsta tai juna 38 suunta Uppsala C), jossa matkamme kohde, Mall of Scandinavia sijaitsee. Mall of Scandinavia avattiin 12.11.2015 ja sieltä löytyy 224 liikettä ja ravintolaa. Kauppakeskuksen yhteydestä löytyy myös muita aktiviteetteja, kuten elokuvateatteri ja SATS.

Kauppakeskus on valoisa, avara ja moderni. Ravintolat on kivasti koottu yhteen, ns. ravintolamaailmaan ja siitä oli helppo valita itselleen sopivin makumaailma. Me kävimme syömässä italialaisessa Mangiardinossa. Olisimme ehkä voineet valita paremminkin, mutta kyllä ruoasta vatsat täyteen saatiin.

WP_20170221_11_35_04_Rich

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WP_20170221_12_56_22_Rich

WP_20170221_12_57_48_Rich

Lapset olivat haltioituneita Claire’sista, johon olemme Espanjan matkoillamme aiemmin törmänneet. Myös sisustuskaupat kiinnostivat ja H&M Homen suuressa myymälässä saimmekin pitkän tovin kulumaan. Tutusta ja turvallisesta Lindexistä löytyi ”just ne vaatteet” ja vaikka kruunu on tällä hetkellä kallis suhteessa euroon, vaatteet ostettiin sieltä. Ei voitu olla varmoja, että sama valikoima löytyy Suomesta, vaikka euroina vaatteet olisivatkin olleet halvemmat.

Takaisin laivaan suuntasimme suhteellisen hyvissä ajoin ja lepäilimme hetken ennen kuin oli aika taas lähteä tutkimaan laivan tarjontaa. Sannin nimmarienjako oli paluumatkalla ja sinne jonotimme varmaan noin 40 minuuttia, mikä meinasi viedä mehut sekä äidistä että tyttäristä, mutta kyllähän se kannatti lasten tyytyväisistä ilmeistä päätellen. Ja täytyihän äidinkin käyttää selfietilaisuus hyödyksi… 😉

WP_20170221_19_11_32_Pro (2)

Nimmarien jälkeen menimme iltapalalle ja tällä kertaa kohteeksi valikoitui Mundo. Sieltä saa sekä leipiä että lämmintäkin ruokaa. Harmillista oli, että lämpimän ruoan lista oli vasta juuri ennen kassaa ja meillä se ainakin meinasi tuottaa vaikeuksia juuri tilaamisen hetkellä päättää listalta, mitä halutaan. Ruoka ei ollut mikään gourmet-elämys, mutta kyllä sillä yön yli jaksoi nukkua. Edellisenä iltana kävimme laivan sushiravintolassa ja se maistui meille kaikille. Olisi ehkä kannattanut mennä sinne uudelleen, kuten lapset toivoivat…

Seuraavana aamuna kävimme jälleen aamupalalla ennen satamaan saapumista. Menimme vähän myöhemmin aamiaiselle ja porukkaa oli vähän vähemmän kuin edellisenä aamuna. Taktiikkani siis toimi. Laivasta uloslähtiessä olo oli kuin karjalaumassa, sen verran mylvien ja yhtenä rintamana me matkustajat satamaan siirryimme. Reissu oli kiva, vaikka porukkaa oli laiva täynnä, mutta kai se mukavampaa niin on kuin tyhjässä laivassa kolmistaan haahuilla. Näitäkin reissuja on tullut nähtyä…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply