Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissusuunnitelmia vuodelle 2017

On ollut mukava lukea muiden bloggaajien reissusuunnitelmia vuodelle 2017, joten päätinpä minäkin koota yhteen omia suunnitelmia tälle vuodelle. Suunnitelmia toki on takataskussa vinotpinot ja sieltä olen ammentanut tälle vuodelle nämä ajatukset. 😉

Tammi- ja helmikuu jo menivät ja niihinkin mahtui pieniä reissuja kumpaankin. Tammikuussa kävimme aikuisten kesken Gdanskissa ja helmikuussa kävin lasten kanssa Tukholmassa ja Helsingissä.

Tässä kuussa edessä on reissu Japaniin ja siellä suuntana Tokio ja Kioto. Saattaa olla, että jokin muukin paikka tulee käytyä katsastamassa, mutta tällä hetkellä suunnitelmissa ovat nuo kaupungit.

Huhtikuussa mennään miehen kanssa Amsterdamiin. Tämä on minun kolmas käynti siellä ja toivottavasti jää taas yhtä hyvät muistot kuin aiemmistakin käynneistä. Amsterdamissa on vaan sitä jotain, joka saa minut sinne uudestaan palaamaan, vaikka muuten koitan aina suunnata uusiin kohteisiin.

Heinä-elokuussa on kesäloma ja sinne haaveilen reissusta jonnekin päin Etelä-Eurooppaa. Kroatia ja Espanja ovat vahvoilla tällä hetkellä, mutta katsellaan, miten budjetti antaa myöden. Pohjois-Italian Trento tai Sveitsi voisivat olla myös vaihtoehtoja. Katsotaan siis, mihin päädytään vai päädytäänkö mihinkään.

Syksylle ei ole vielä tiedossa muuta kuin perinteinen marrasmatkamme. Monena vuonna olemme olleet Kanarian saarilla, eri saarilla, eri hotelleissa, eri kohteissa, mutta tänä vuonna päättyy se traditio ja suuntaammekin Thaimaahan! Lennot on plakkarissa ja majoituksia alustavasti varattu sekä aloitettu kotona makumatkailu. Vanhempi tytär totesikin, että ”se on hyvä, että ollaan nyt alettu syömään tällaista erilaista ruokaa, niin ei tarvitse kaikelle sitten siellä Thaimaassa nyrpistellä”. 😀

Kotimaassa tullaan varmasti myös jonkin verran reissaamaan. Enemmän pitäisi tehdä lähimatkailua ja mennä jonnekin muutenkin kuin sukulaisia tapaamaan. Esimerkiksi Rauma olisi varmasti käymisen arvoinen paikka. Samoin Kasnäsin kylpylä on jo pitkään ollut mielessä. Myöskin telttaretki lasten kanssa kiinnostaisi, mutta se ajatus vaatii vielä vähän totuttelua. Jos aloittaisi varovasti omalta pihalta tänä vuonna ja ensi vuonna sitten jo lähtisi jonnekin muualle.

Tässäpä siis suunnitelmia, vuoden lopussa sitten näkee, millainen toteutus tuli.

 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Sari / matkalla 12/03/2017 at 10:19

    Kiva reissuvuosi sinulla. Japani on minulla haaveena. Thaimaata voin ilolla suositella. Ennakkoluuloista huolimatta me ihastuimme ikiajoiksi Khao Lakiin. Onko teillä jo tietoa minnepäin siellä matkustatte?

    • Reply Pixie 12/03/2017 at 14:39

      Me lennetään Bangkokiin ja näillä näkymin ollaan noin viikko Rayongissa ja toinen Chao Laossa. Khao Lakissa käytiin vuonna 2003, sen jälkeen ei olla Aasiassa käyty, mutta nyt on taas sen aika.

    Leave a Reply