Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miniloma Gdanskissa

2159FF66-96EA-4A7F-8AEF-AF21AE2C9FD3Vietimme loppiaisen ystäväpariskunnan kanssa Puolassa, Gdanskissa. Gdansk on Pohjois-Puolassa sijaitseva satamakaupunki ja se on Puolan kuudenneksi suurin kaupunki. Gdanskin keskusta on kuitenkin hyvinkin kompakti kävelyalue ja siellä on mukava ja helppo tutustua alueen tarjontaan jalkaisin. Läheinen Sopotin kaupunki on suosittu kesäkohde pitkine hiekkarantoineen.

Lensimme Gdanskiin Turusta, josta sinne lentää unkarilainen lentoyhtiö Wizzair. Lentoja saa välillä muutamallakin kympillä, mutta meidän lennot maksoivat kahdelta eestaas muistaakseni noin 170 euroa.

Hotellimme suositteli käyttämään Neptun-taksia ja sellaisen saimmekin heti kentältä kyyditsijäksemme bongattua. Matka kentältä vanhaan kaupunkiin maksoi 65 puolalaista zlotya eli noin 17 euroa. Halvemmalla olisi päässyt bussilla, mutta mukavuus voitti, kun lentokin oli useamman tunnin myöhässä.

Pyörimme lähinnä vanhassa kaupungissa ja siellä oli tarjolla ruoka- ja juomapaikkoja laidasta laitaan. Kävimme illallisella Literackassa, Kubickissa sekä La Pampassa. Mon Balzac-nimisestä paikasta muodostui meille ”olohuoneemme lomalla”, siellä oli kiva viettää iltaakin yömyssyjen parissa. Ravintolat olivat hyvin auki, mutta ostoksille ei loppiaisena tarvinnut suunnata, koska kaupat olivat tärkeän juhlapyhän vuoksi kiinni. Että se siitä alennusshoppailumatkasta… 🙂

WP_20170105_21_50_22_Rich (1)Suosittelen tekemään illallisten pöytävaraukset etukäteen. Hotellimme oli tässä avuksi ja hoiti ne puolestamme. Ravintolat ovat usein pieniä ja vaikka visiittimme ajan oli hyvinkin talviset kelit, oli ravintolat täynnä ja pöytävaraus pelasti meidät pitkältä etsinnältä lumituiskussa. Yhteen Gdanskin ravintolanousukkaaseen Prologueen emme päässeet tällä kertaa syömään, koska se oli jo täyteen buukattu kaikkina iltoina, jolloin Gdanskissa olimme. Se jäi siis ensi kerran testilistalle.

Me maksoimme pääasiassa kaiken käteisellä. Tippaamiskäytännöt vaihtelivat tilanteen mukaan. Jossain ravintoloissa 10% palvelumaksu oli jo sisällytetty maksettavaan summaan emmekä näissä paikoissa juurikaan enää ylimääräistä tippailleet, ellemme saaneet aivan huippumahtavaa palvelua. Toisissa taas ei veloitettu lainkaan palvelumaksua ja näissä jätimme tippiä noin 10% loppulaskusta. Taksikuskeille annoimme pientä extraa suhteessa matkan loppulaskuun.

Tämä oli kolmas kertani Gdanskissa ja tällä kertaa keskityimme leppoisaan oleiluun sekä hyvään ruokaan ja juomaan. Nähtävyyksiä katselimme tarkemmin reilu vuosi sitten elokuussa siellä ollessamme, kelitkin olivat siihen puuhaan silloin huomattavasti otollisemmat kuin tällä kertaa. Joku kerta olisi kiva viettää muutama päivä Sopotin hiekkarannoilla lasten kanssa, ehkäpä siinä idea ensi kesän lomamatkaan?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sari 01/03/2017 at 22:36

    Hienoa nähdä talvinen Gdansk. Itse olin siellä kesällä ja Sopotissa. Onkohan siellä talvella vähemmän paikkojakin auki ja hiljaisempaa? Sopottiin ehdottomasti kannattaa mennä. Hieno paikka.

    • Reply Pixie 02/03/2017 at 07:04

      Tuolla oli itseasiassa yllättävän viihtyisää, vaikka lunta tuiskusi, oli paljon pakkasta eikä ydinkeskustan alueella juurikaan panostettu katujen lumenluomiseen. Tietynlainen tunnelma siinäkin. Sopotissa olen käynyt pikaisesti pyörähtämässä silloin elokuussa 1,5v sitten ja mielsin sen hyvin vahvasti kesäkaupungiksi, joten voisin kuvitella, että siellä on talvella hiljaista. Mutta voin olla hyvinkin väärässä. 😉

    Leave a Reply