Piipahdus Dubaissa

WP_20160208_001 Omanista lensimme muutaman päivän piipahdukselle Dubaihin. Majoituimme JA Oasis Beach Towerin upean tilavissa huoneistoissa. Hotellissa oli 49 kerrosta, minun huoneeni oli kerroksessa 26, sieltä näki ihan mukavan pitkälle. Hotelli sijaitsee Jumeirah Beach-alueella ja sieltä näkyi mm. keinotekoiselle palmusaarelle. Ranta oli todella lähellä, mutta tiukasta aikataulusta johtuen, ehdin nauttimaan siitä suunnilleen 1 h 15 min…

Dubaissa ilmapiiri oli vapaampi kuin Muscatissa, mutta olkapäät sielläkin kai olisi ihan hyvä peittää kaupungilla kulkiessa. Dubai on varsinainen kansalaisuuksien sulatusuuni. Dubaissa asuu noin 2 miljoonaa ihmistä ja lähes 80% on ulkomaalaisia. Dubaissa oli valtavasti rakennusprojekteja käynnissä ja suurinosa työntekijöistä tulee köyhistä maista, kuten Bangladeshistä, Intiasta ja Pakistanista. Käsitykseni mukaan onnettomuudet työmailla eivät ole harvinaisia ja aika hurjalta touhulta se kyllä näyttikin, kun hirveän korkeista rakennuksista on kyse.

Siellä viettämieni parin päivän aikana ehdimme käymään maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa. Korkeutta rakennuksella on 828 metriä. Huipulta näki hienosti myös Dubai Fountainin vesisuihkushown, jota kutsutaan myös maailman suurimmaksi tanssivaksi suihkulähteeksi. Burj Khalifaan pääsi Dubai Mallin kautta. Dubai Mall on valtavan kokoinen ostoskeskus, jossa on liikkeiden lisäksi mm. laskettelumäki, akvaario ja vedenalainen zoo. Valitettavasti itse en ehtinyt ostoskeskukseen sen enempää tutustumaan, kun hissijono huipulta takaisin oli valtavan pitkä. Kysyin henkilökunnalta, onko toista hissiä alas, mutta ei kuulemma ollut. Alhaalla sitten kuulin, että olisikin ollut eikä siellä ollut edes jonoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WP_20160208_075Kävimme myöskin veneretkellä Dubain edustalla. Lähtö oli Dubai Marinasta ja sieltä ajelimme kohti avoimempaa merta. Meri oli sen verran aallokkoinen, että reissu ei ollut minun mieleen, mutta olihan se mielenkiintoista nähdä Dubai mereltäkin käsin, sen vähän, mitä yhteenpuristettujen luomien välistä nyt sain kurkittua… Veneretken jälkeen oli hetki aikaa ja silloin kävin piipahtamassa Marina Mallissa. Billabongin myymälässä oli alennuksia ja sieltä tein muutaman hyvän löydön, mutta muuten hintataso oli suhteellisen korkea. Jos haluaa Dubaihin suurta ostosjuhlaa viettämään, kannattaa sinne suunnata vuoden vaihteen molemmin puolin olevien Shopping Festivalien aikaan.

WP_20160209_035

Eräänä iltana teimme retken aavikolle. Ajoimme bussilla keskellä hiekkaa (mitä tosin oli vaikea nähdä, koska oli jo pilkkopimeää) varmaan tunnin, kunnes olimme perillä Bab Al Shams-retriitissä. Se oli upea keitaan ympärille rakennettu kohde, jossa ilmeisesti pystyy myös majoittumaan ja viettämään aikaa, mutta me kävimme siellä syömässä ja nauttimassa paikallisista tanssiesityksistä. Ruoka oli hyvää ja valikoima oli todella laaja. Myös esitykset olivat kaunista katseltavaa. Helmikuinen ilta aavikolla tosin oli yllättävän viileä, kuten olivat illat muutenkin, joten tähän vuoden aikaan kannattaa varautua pitkilläkin vaatteilla, vaikka päivät kuumia ovatkin.

Arabi-Emiraateissa saa tarjoilla alkoholia vain ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa, jotka ovat hotellien yhteydessä. Kävimme muutamana iltana istuskelemassa Hiltonin kattoterassilla ja nauttimassa muutaman yömyssyn. Hintataso oli tosin lähes shokeeraava: lasillinen proseccoa maksoi noin 20 euroa! Siinä tuli kyllä viimeisetkin pisarat aika tarkkaan imuroitua. Yhtenä iltana ehdimme piipahtamaan myös yökerhossa nimeltään 360 degress. Se sijaitsi merellä kivasti Burj Al Arabin edessä ja upealtahan se Dubain siluetti valaistuna yönpimeydessäkin näytti. Kurjaa oli, että baarin henkilökunta koitti huijata maksamisen yhteydessä. Monella oli käytössä käteistä ja kun antoi rahan baarimikolle, vaihtorahaa ei tullut takaisin pyytämättä, vaikka siis oli suuremmastakin vaihtorahasta kyse kuin sellaisesta, minkä voisi olettaa annettavan tipiksi.

WP_20160209_060 1

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minulla oli käteistä mukana sen verran, että se riitti omaan käyttööni. Käteinen on kätevä, varsinkin, jos menee markkinoille tai jonnekin, jossa on ajatuksena tinkiä. Muutenkin kaupungin hintataso on sen verran korkea, että itse ainakin sain budjetin pysymään paremmin hallinnassa, kun pääosa käyttörahoista oli käteisenä. Suomesta saa edullisesti lentoja Dubaihin ja monet ovatkin viehättyneet tämän yltäkylläisyyden kaupungin tarjoamasta mahdollisuudesta yhdistettyyn ranta- ja kaupunkilomaan.

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply