Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pixie ja pienet Sveitsissä

015

Jokialus Baselissa

Kesällä 2013 tein viikon lomamatkan lasten kanssa Sveitsiin. Olen aikoinani asunut Sveitsissä ja nyt vein jälkikasvun tutustumaan senaikaiseen kotikaupunkiini Baseliin ja siellä asuviin tuttaviimme.

Lensimme yhdellä vaihdolla Zürichiin ja vaihto vähän jännitti, olimmehan ensimmäistä kertaa vain minä ja lapset lentomatkalla ja vaihtokenttä oli suuri kenttä Saksassa. Vaihto sujui kuitenkin hyvin ja onneksi jatkogeitti oli hyvinkin lähellä saapumisgeittiämme. Zürichistä matkasimme junalla Baseliin ja se matka kesti noin tunnin. Ostin Halbtax-abon ja sillä siis sain omat junamatkat puoleen hintaan, maksoi muistaakseni 120 frangia. Toinen lapsi oli silloin vielä niin nuori, että hän matkusti ilmaiseksi kanssani ja toisesta maksoin jonkin verran, jotta hänkin sai matkustaa kanssani ilmaiseksi junissa ja paikallisliikenteessä. Junamatkat eivät ole ihan halpoja Sveitsissä ja laskeskelin, että tämä tuli meille kuitenkin halvemmaksi kuin normihinnat, koska matkustimme junalla muutenkin ja paikallisliikennettä tuli käytettyä aika paljon.

050

Baselissa kiertelimme katsomassa tuttuja paikkoja sekä vietimme päivän maauimalassa, Bachgrabenissa. Siitä lapset tykkäsivät kovasti ja menimme sinne toisenkin kerran, mutta silloin visiittimme keskeytyi hyvin nopeasti ukkossateen vuoksi. Kävimme myös Baselin eläintarhassa ja se oli oikein mukava paikka. Minullekin uusi tuttavuus, vaikka vuoden verran kuljin sen ohi lähes päivittäin… Pilvisenä päivänä kävimme Tinguely-museossa ja siellä saimme tutustua Jean Tinguelyn kierrätystaiteeseen.

274

Huipulla!

Teimme myös päiväretken kauniiseen Luzerniin. Luzernin päänähtävyydet lienevät kaunis puinen, katettu Kapellbrücke-kävelysilta joen yli sekä 2132 metriä korkea Pilatus-vuori. Mekin teimme ”Golden Round Trip”-retken Pilatukselle ja matkan ensimmäinen osuus taittui laivalla. Alpnachstadista hyppäsimme Pilatus-Bahnin eli maailman jyrkimmän hammasratasjunan kyytiin. Maisemat olivat upeat, mutta huipulla oli pilvistä ja kylmääkin. Siellä oli jopa pieni kasa lunta jäljellä, joten me emme sortseissamme kauhean kauaa huipulla viihtyneet. Alaspäin laskeuduimme ensin köysiradalla (aerial cableway) Frakmunteggiin ja siitä eteenpäin suuremmalla panoramagondolilla Kriensin kylään, josta pääsimme bussilla takaisin Luzerniin. Koska minulla oli Halbtax-abo, sain retken puoleen hintaan (n 50 frangia) ja lapset olivat ilmaisia. Baselista Luzerniin ja takaisin taitoimme junalla.

202

Kapellbrücke

Itse pidän kovasti Sveitsistä sen hintavuudesta huolimatta. Hotellit ovat Sveitsissä kalliita, mutta me onneksemme saimme yöpyä tuttavieni luona. Myöskään ravintoloissa emme juurikaan käyneet, mutta halpaa lystiä eivät nekään ole. Lapset tykästyivät C&A-merkin vaatteisiin ja niiden hinta-laatusuhde on ihan ok. Käytin reissussa käteistä ja jonkin verran korttia. Käteistä käyttämällä sain budjetin pysymään jotensakin raameissaan.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply