Eurooppa Montenegro

Ensikosketus Montenegroon

sunnuntai, syyskuu 29, 2019

Meidän Montenegron osuus matkasta rajoittui aika pienelle alueelle. Herceg-Novi, Kotor, Budva.Viisi yötä, järkyttävän kuuma, lapset halusi vain uida.. En mä itsekään kovin innostunut ollut kävelemään ympäriinsä, kun lämpö läheni neljää kymmentä astetta.

Apartments Bianca oli Herceg-Novin alueella. Sijainti oli ihan kiva, kätevästi pääsi autolla sekä Herceg-Novin että Kotorin suuntaan. Tiet ovat aika kapeita ja mutkikkaita sekä monesti todella ruuhkaisia. Pieneenkin siirtymiseen oli hyvä varata reilusti aikaa. Launataina aamulla Aquapark Budvaan mennessä meno mateli ja matka sinne kesti pari tuntia. Osa ajasta meni lautan odotteluun, johon oli lauantaiaamuna tunkua. Kilometrejä hotellilta vesipuistoon oli 35…

Vesipuistossa oli aika rauhallista. Oikeastaan mihinkään ei tarvinnut jonottaa. Liput meiltä kolmelta kustansi 54 euroa, ei mitään ihan halpaa lystiä.

Hiekkarantoja tuolla ei ole. Betonista rakennettuja rantoja tai kivipohjaisia. Uimakengät on hyvä olla mukana. Lapsille rakennettuja pomppu-liuku-mitälie kelluvia aktiviteettirakennelmia oli useassakin paikassa, mutta parin vuoden takaiseen Kroatian vastaaviin verrattuna täällä ei lapsille ollut kelluntaliivejä. Budvassa tyttöjen piti käydä katsomassa tuollaista lähempää, mutta ranta syveni nopeasti ja aika kaukana oli. Jäi kokeilematta, kun ei voinut kahdestaan ja mä en tietenkään voinut mennä, kun ei kamoja voinut mihinkään jättää.

Käymisen arvoinen paikka ehdottomasti. Kaunista. Auto kannattaa ainakin omasta mielestäni vuokrata. Kaupunkien välissä paljon pieniä rantoja joihin jokaiseen tekee mieli pysähtyä. Ihania kahviloita aivan veden tuntumassa Hintataso monessa kahvilassa aika korkea, mutta maisemat upeat ja hyvin niissä aika kului kahvia juoden, kun lapset samalla leikki vedessä..

      

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Espanjaan sunnuntai, syyskuu 29, 2019 at 15:05

    Olitteko liikkeellä elokuussa? Nuo ruuhkat näyttävät siltä. Me olimme viime vuonna automatkalla Montenegrossa syyskuussa ja meidän kuvamme näyttävät paljon ruuhkattomammilta, eikä meillä ollut hikisen kuuma. Omalla autolla liikkuminen mahdollisti myös paljon muuta. Kiertelimme Durmitorissa, teimme retken Kotorista Lovcenin kansallispuiston upeisiin maisemiin serpentiiniteitä pitkin ja kiersimme koko Kotorin lahden.

    • Reply pirre sunnuntai, lokakuu 6, 2019 at 11:18

      Elokuun tokalla viikolla kyllä. Kuuma oli ja varmasti kauden kovimmat ruuhkat. Olen yrittänyt välttää etelän kohteita elokuussa, mutta lentolipputarjous oli vaan niin hyvä ja tuolloin sitten mentiin. Onneksi ruuhkat ei nyt paljoa haitanneet, kun ihan hirveästi ei ajeltu eikä pitkällä käyty.

    Leave a Reply