Aasia Turkki

Turkin Alanyassa

maanantai, toukokuu 20, 2019

Elämäni ensimmäinen pakettimatka. Ja luultavasti viimeinen.

Aurinkomatkojen äkkilähtö. Oisinko kolmisen viikkoa ennen ostanut matkan, satasen siitä sai silloin alennusta. Hinta-laatusuhde silti kyllä aika heikko… Nyt vaan kaiken kiireen keskellä tuntui helpolta ottaa paketti ja siihen vielä suoraan lentokenttäkuljetukset. Huomattavasti parempaa tasoa saa, kun voi joustaa lentopäivissä ja siten löytää edulliset lennot ja voi itse valita hotellin. Osa porukasta oli sekä meno- että tulomatkalla aika tuhdissa humalassa, ja ääni & örinä sen mukainen. En tiedä johtuiko pakettimatkasta vai kohteesta, mutta ei reittilennoilla mihinkään aikaisempaan kohteeseen ole tällaista ollut koskaan.

Jo ennen matkan ostamista suunnittelin retkiä mm Kappadokialle ja Pamukkaleen ja en siksi satsannut hotelliin vaan halvimmalla mentiin. Kylppäri oli aikamoisessa homeessa ja lämmityksestä olisi pitänyt maksaa erikseen vähän yli 50 euroa, mikä tuntui  suhteettoman kalliilta, kun hotelli Booking.comin sivuilla näyttää maksavan pari kymppiä per yö. Huhtikuussa oli vielä öisin todella kylmä. Kaapissa oli vilttejä, mutta ei kovin siistin näköisiä.. Onneksi mulla oli kahden hengen huone, niin toinen sänky ylimääräinen ja sain siitä lakanoita, että sain viltit siten, että pystyin nukkumaan koskematta niihin viltteihin 🙂

Muuten matka oli mahtava! Alanya mukava kaupunki ja paljon nähtävää. Shoppailu rajoittui muutamaan tuliaiseen lapsille, mutta syömistä harrastin ihan kunnolla. Aivan mahtavaa ruokaa ihan joka ravintolassa ja kahvilassa.

Ja kun rantalomakohde tuo on niin rantaahan siellä oli. Kaunista rantaa. Päivisin oli ihan hellettä, mutta en itse käynyt edes kokeilemassa vettä. Keskityin rantakahviloiden tarjontaan ja istuin vähän väliä jossain lukemassa kirjaa.

Yemen-kahvila ihan rannan tuntumassa osoittautui lemppariksi. Parasta kahvia kaupungissa ja tosi hyvät leivät & lisukkeet. Jälkkäreitä unohtamatta..

Paljon tuli käveltyä ympäri kaupunkia. Söpöjä vesipisteitä, joissa oli mukikin valmiina. Tosin mahtoiko kukaan oikeasti tuota yhteiskäyttömukia käyttää?? Muuten oli basaareja, moskeijoita, miehiä jalanpesussa ennen moskijaan menoa ja kauniita taloja.

         

Keskustassa oleva majakka kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Kleopatra-rannalta.

 

 

Ihana tyhjillään oleva matkamuistomyymälä 🙂

Ja auringonlaskut taas niin kauniita.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply