Venäjä

Maaliskuinen Pietari

tiistai, huhtikuu 2, 2019

Harmitti kyllä vähän käydä maaliskuussa. Kuten kaikki muutkin pohjoisen Euroopan kaupungit, niin varmasti myös Pietari olisi ollut parhaimmillaan kaikessa loistossaan keväällä tai kesällä.  Nyt nähtiin kaupunki kaikessa harmaudessaan. Mutta muuten todella miellyttävä kaupunki ja tietenkin mahtavaa ruokaa, kun Venäjällä kerran oltiin. Venäläinen ruoka on vaan niin hyvää. Kuten myös kakut, leivokset ja varsinkin suklaa…

Allegrolla mentiin kätevästi. Jotenkin niin rentoa ajella vartti juna-asemalle, jättää auto siihen ja lähteä Helsinkiin, vaihtaa junaa ja sillä sitten perille Pietariin. Pietarin päässä ratikalla melkein hotellin oven eteen. Lähdettiin perjantaina illalla ja takaisin tultiin sunnuntaina illalla. Muutama nähtävyys ehdittiin katsella ja muuten sitten vaan rentouduttiin kävellen ympäri kaupunkia, syöden ja shoppaillen.

Nyt mietinnässä junalla Moskovaan. Halvemmalla kyllä varmaan pääsisi lentäen, mutta jotenkin junassa on aina niin mukavaa.

 

 Ja tietenkin myös teetä ja rinkeleitä.

Natura Siberican myymälä Nevsky Prospektilla. Edulliset hinnat ja ainakin omasta mielestäni laadukkaita.

Balettiakin olisi ilmeisesti päässyt opettelemaan, mutta jätettiin nyt vällin.. 🙂

Kaiken kävelyn jälkeen jossain vaiheessa tuli uupumus. Onneksi julkisilla pääsee täälläkin.

Muutama nähtävyyskin tosiaan mahtui viikonloppuun, niistä kohta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply