Vietnam – Halong Bay

Reppu reissaamiseen pitää sisällyttää aina jotain turistia. Tällä kertaa omalle kohdalleni otin miljoonien vaihtoehtojen seasta 2 päivän 1 yön mittaisen retken Halong Bayhin. Hanoissa on satoja yrityksiä jotka tarjoavat retkiä ko. paikkaan. Mahdollisuuksia on monia ja hintoja vähintään yhtä monta. Kannattaa siis kierrellä ja kysellä, jos ns. valmisretkille haluaa osallistua. Monet hotellit käsittävät myös ns. matkatoimiston, ja siitä on hyvä aloittaa. Oman hotellin asiakkaita kun aina välillä suositaan.

 

Oma reissuni alkoi heti aamusta mini-bussi kuljetuksella hotellilta Halong Bayn -satamaan. Laiva jolla retki oli tarkoitus tehdä oli juurikin sellainen mitä olin kuvitellut. Mutta ei ehkä ihan sellainen, mitä esitteet olivat luvanneet 🙂 Pienen jännityksen reissuun tekee tieto siitä kuinka usein laivoja/veneitä uppoaa lahden alueella. Yleisimmät syyt onnettomuuksiin ovat laivojen todella surkea kunto tai liian täyteen ahdetut laivat. Koska nyt olen jälkikäteen tätä kirjoittelemassa, voitte arvata että omalle kohdalleni moista seikkailua ei sattunut 🙂 Halong Bay sijaitsee itä-rannikolla noin 3 tunnin ajon päässä Hanoista. Alue kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin, eikä suotta. Kun näkee karstivuorten kohoavan merestä, ei ihailulla (jälleen kerran) ole rajoja. Olin onnekas, ja sain oman hytin, joka pienen palautteen jälkeen vaihtui nopeasti vielä astetta paremmaksi. Kun kaikki olivat asettuneet laivaan (meitä oli kaikkiaan 13 henkeä) ja nauttineet lounaan, suuntasimme kohti ulappaa ja lähellä sijaitsevaa saarta. Saaren uumenista löytyi hieno luola, jonka kattoa sekä seiniä koristi upeat tippukivet.

 

Samalle päivälle sisällytettiin vielä mahdollisuus kajakointiin, mikä tietenkin piti hyödyntää. Vaikka aikaa moiseen käytettiin melko vähän, jäi kuitenkin hyvä mieli kun edes hetkeksi pääsi tuntemaan olonsa pieneksi, taivaisiin kohoavien saarien välissä.

Ilta menikin hyvässä seurassa päivällisen ja vapaa-ajan merkeissä. Retkelle mukaan lähtenyt porukka oli yllättävän samanhenkistä, joten oli todella mukavaa viettää iltaa yhdessä.

 

Aamu valkeni harmaan ja aamupalan jälkeen pysähdyimme jälleen yhdelle saarista. Kiipesimme huipulle ja maisemat olivat kaiken sen arvoiset. Halong Bay levittäytyi upeana edessä ja hetken oli ihana vain olla hiljaa ja nauttia maisemista. Aamureippailun jälkeen suuntasimme jälleen merelle, pääsimme tutustumaan Vietnamilaisen keittiön saloihin kevätrullien muodossa, ja pakko myöntää että kyllä meillä länsimaalaisillakin oli rullien teko ihan hyvin hallussa 🙂 Lounaan ja rullien jälkeen saavuimmekin takaisin rannalle, ja suuntasimme mini-bussin Hanoihin.

 

 

Mahtava reissu, ja ainakin itse kuvittelen saaneeni tällä kertaa valmiista paketista enemmän irti, kuin jos olisin yrittänyt alueelle omin päin. Hinta oli ehkä vähän suolanen suhteessa reissuun joten en voi kuin painottaa alussa mainitsemaani ”etsi vaihtoehtoja, selvitä hintoja” -systeemiä. Mutta toisaalta, en ihmettele että osa lahdesta tosiaan kuuluu  UNESCOn listalle, koska maisemat olivat todella sen 80 dollarin arvoiset, minkä itse reissusta pulitin.

// Info Halong Baysta täältä

2 vastausta artikkeliin ”Vietnam – Halong Bay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *