Heinäkuinen Bali: Sanur

Ei ollut montaa päivää siihen, jolloin tekisin ensimmäisen kaukomatkani Aasiaan. Olin innoissani, että saisin unohdettua kaiken muutto- ja työstressin sekä pääsisin viettämään aikaa Micken kanssa ihanien maisemien keskelle. Samalla minua jännitti hirveästi lentää yhteensä 16 tuntia ja eksoottiset taudit 😀

Laskeuduttuamme Denpasarin lentokentälle suunnattiin ensimmäisenä Sanuriin. Micke sai tingattua taksikuskilta kohtuullisen hinnan ja oltiinkin hetkessä meidän hotellilla perillä. Majoituttiin Puri Sanur Hoteliin, joka oli todennäköisesti pieni perheyritys. Meidän huoneessa ei ilmastoinnin ja parvekkeen lisäksi mitään erityismukavuuksia ollut, mutta huone oli kyllä siisti ja henkilökunta ystävällistä. Maksettiin neljästä yöstä yhteensä noin 50 euroa.

Sanurin tarkoituksena meillä oli päästä rentoutumaan rauhallisemmalle alueelle ja Sanur olikin lempparini koko matkalta. Parasta Sanurissa oli monelle tutut night marketit ja meri. Toki käveltiin Sanurin turistialueilla, mutta päädyttiin myös paikallisten hoodeille, jossa ei hirveästi muita reissaajia tullut vastaan. Sanomattakin selvää, että parhaat ja halvimmat ruokapaikat sijaitsivat kyseisillä paikoilla. Myös rantaviivaakaan ei tarvinnut kävellä pitkälle, kun löydettiin autiompaa seutua.

Neljää yötä enempää ei mestoilla oltu, sillä kaksi viikkoa asettaa tietyt ajalliset rajoitteet, jos haluaa useammassa paikassa reissun aikana käydä. Seuraavana oli vuorossa Ubud.

Se, mikä Sanurista jäi mieleen näin jälkeenpäin ajatellen oli uutuuden viehätyksen tunne, ihanat satay-vartaat ja kuumottavat (minun mielestäni) kulkukoirat. Bali oli siis erinomainen ratkaisu, kun tällaista vellihousua lähtee viemään kauas. Kohde oli helppo, mutta eksotiikkaakin riitti, jos osasi vain löytää ne oikeat paikat. Oltaisiin tietenkin voitu tehdä enemmän reissullamme, mutta työ- ja muuttorupeamien jälkeen oltiin Micken kanssa aika levon tarpeessa. Tästä johtuen päätettiin vain nautiskella lämmöstä, hyvästä ruuasta ja kookospähkinöistä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply