Subscribe & Follow

Airhelp, korvaukset lennoista

Viime kesänä olin lentämässä Kööpenhaminaan Helsingistä. Viikko ennen lentoa Norwegian ilmotti että lento on peruttu eikä mitään muuta. Ei syytä, ei vastaavaa lentoa. Se vaan ilmotti, että valitse näistä ja anto omia randon lentojaan vaihtoehdoiksi. Soitin jopa niiden asiakaspalveluun ja kysyin että lain mukaan lentoyhtiön pitää antaa täysin vastaava lento perutun tilalle. Se jätkä vastas että ei se sulle tuu ku manulle illallinen. Norwegian asiakaspalvelu oli ihan on point sillä hetkellä. Bueno! No, lopulta jouduin lentään Lontooseen 3,5h lento, siellä parin tunnin vaihto ja siitä Kööpenhaminaan. Mun tunnin lento vaihtukin 9 TUNNIN LENNOKSI. Sen vuoksi myöhästyin jo maksetusta junasta, jouduin ostaan uuden bussilipun ja voin sanoa että kylläpä kyrpi. Lennon jälkeen yritin muutaman kuukauden ajan täyttää Norwegianin omilla sivuilla korvaushakemusta. Yllättäen niillä oli juuri tuo korvaushakemus suljettu ”teknisen vian” vuoksi yli puoli vuotta. Ilmotin asiasta montakin kertaa Norwegianille mutta ne ilmotti, että kyyyyllä se toimii. Loulta menetin hermoni tohon vänkeilyyn ja laitoin hakemuksen Airhelpin kautta.

Airhelpillä on taustalla kaikki mahdolliset voimat eli ne voi viedä asian vaikka oikeuteen saakka. Ja yllättäen, Norwegian kieltäytyi korvaushakemuksesta. No olipas yllättävää. Juurikin Norwegian ja yllättäen FINNAIR on mustalla listalla tässä asiassa. Ne ei maksa korvauksia jotka laki vaatii. Ne kieltäytyy automaattisesti joka ikisestä hakemusta. Ja jos tavallinen ihminen yrittää niin ne vaan kieltäytyy ja lopulta eihän tavalliset ihmiset jaksa alkaa viemään asiaa oikeuteen kun isoilla lentoyhtiöillä isommat resurssit tappeluun. Sama koskee vakuutusyhtiötä. Mä jouduin melkein puoli vuotta tappeleen viime kesänä rikkoutuneen läppärin takia. Ne ilmotti, että siinä on takuu voimassa. ”Ei ole” Sen jälkeen ne käski mun hakea korvauksia mun ammattikoulun vakuutuksesta. En tiennykkään, että mulla on vakuutus voimassa kouluun josta valmistuin melkein 2 vuotta aikasemmin. Lopulta sain korvaukset melkein puoli vuotta myöhässä ja sen jälkeen irtisanoinki Fennian vakuutuksen. Paskaa toimintaa niiltä.

 

Nyt kuitenkin lopulta VIHDOIN Norwegian oli hyväksynyt mun korvaushakemuksen Airhelpin kautta, ne ensin kieltäyty mutta kun Airhelp oli viemässä sitä oikeuteen niin kaippa ne päätti että ei kannata tapella 250euron takia. Airhelp ottaa välistä itselleen maksun, mutta se että ne kulutti melkein vuoden tuohon hommaan ja otti itselleen vähän päälle 60e välistä niin mua ei haittaa yhtään. Varsinkaan kun maksoin lennosta sillon 29,90e.

Voitte uskoa, että olin ihan supertyytyväinen tuohon Airhelpin toimintaan. Ne on koko ajan yhteydessä asiakkaaseen ja kertoo jos tarvii jotain (valtakirjan esim) ja kun tuo maili tuli viime viikolla mulle sähköpostiin niin ah sitä onnen tunnetta. Muutama päivä myöhemmin mun tilillä oli jo rahat. Eli jos on lento peruttu tai yli 3h myöhässä niin hakekaa korvauksia! Airhelpin kautta onnistuu ainakin!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 30/05/2017 at 11:15 PM

    Mä lähdin vuosi sitten taistoon Norwegiania vastaan ihan omin päin. Mun oli tarkoitus lentää niillä Lontoon kautta Floridaan, mutta lentokentällä selvisi, että Helsinki-Lontoo -lento oli niin paljon myöhässä, että en olisi ehtinyt jatkolennolleni ja seuraava saman firman lento Floridaan olisi lähtenyt vasta kolmen päivän päästä. Tämä ei ollut vaihtoehto, koska mun oli tarkoitus olla siinä vaiheessa jo Perussa. Maksoin sitten omasta pussistani viime tipan Finnairin Lontoo-lennosta ja bussilipusta Lontoossa lentokentältä toiselle yhteensä lähes 600e, koska muuten koko kahden viikon reissu olisi ollut tuhoon tuomittu. Sain rahani takaisin heti ensimmäisen itse täyttämäni hakemuksen avulla, mikä oli suuri yllätys, sillä olin varautunut pitkään taisteluun. Varsinkin kun olin juuri sun kertoman mukaisia kauhujuttuja paljon kuullut. Onneksi sait korvauksia edes tuota kautta!

    • Reply Heli 07/06/2017 at 3:52 PM

      Ja oon kans lukenu just tommosia juttuja että ne ei kyllä anna rahaa mistään! Vähä aika sit luin jutun finnairista että yks mies oli vetäny oikeuteen saakka kun niiden ois pitäny maksaa sille yli tuhat euroa korvauksia mut ne kieltäyty ja se mies kait tappeli niiden kanssa parikin vuotta oikeudessa ennen ku sai ne rahat. Eikö se nyt tuu kalliimmaksi niille lentoyhtiöillekki tapella oikeudessa noista :D

    Leave a Reply