Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Aarhus2017

Aarhus on vuoden 2017 kulttuuripääkaupunki. Avajaiset oli viime lauantaina keskustassa. Yritin googletella virallisilta nettisivuilta mitä siellä avajaisissa on mutta turhauduin, koska sivuilla ei tosiaankaan ollu mitään järkevää infoa asiasta. Hyvä kun kellon ajan sai selville monelta se alkaa ja missä se on. Kerättiin oma porukka kasaan ja mentiin lauantaina ensin pelaan biljardia ja sitten suunnattiin kaduille.

Keskustahan oli suljettu jo iltapäivästä yöhön saakka tämän takia, joten bussit kiersi omia teitään. Onneksi tultiin hieman aikaisemmin keskustaan niin ei tarvinnu miettiä mihin bussi meidät jättää. Tää infon määrä ei mitenkään päätä huimannut. Yllättäen kadut oli aivan tupaten täynnä ihmisiä. Arvion mukaan 60 000 ihmistä oli katsomassa avajaisia.

20170121_193048

Voin sanoa, että siltä se tuntukin :D Odoteltiin sataman lähellä Dokk1:llä kulkuetta ja mitä tulee tapahtuun. Olihan se hienoa kun isolla pauhas musiikki ja kaupunki oli koristeltu valoilla. Mutta se itse tapahtuma, se oli kulkue jossa oli paperiveneitä. MITÄ!

20170121_192952

Oltiin katottu tuota puolisen tuntia niin tajuttiin, että ei sieltä muuta tulekkaan kuin paperiveneitä valaistuna joten lähdettiin pois. Siinä välissä ihmisiä oli kuitenkin kertynyt niin paljon enemmän ympärille ja pois pääsy oli melko tuskasta. Aateltiin, että no mennään pubiin istuun kun ne varmaan on tyhjät kun kaikki ihmiset kaduilla. Ei ihan, joka paikka oli ihan täynnä. Tai ne, mihin me meinattiin mennä. Lopulta löydettiin lämpölamppujen alta mukavat sohvat täynnä vilttejä ja päädyttiin istuun siellä 23.30 saakka ennen kuin me Michaelin kanssa suunnattiin hiprakassa kotiin. Vaikka lämpölamput kuumottikin naamaa mukavasti ja viltit piti jalat lämpimänä sain silti kauheen flunssan seuraavalla viikolla, josta kärsin vieläkin. Nyt vain iski kauhee korvakipu ja mietin, että pitäskö lähtä päivystykseen.

20170121_191809(0)

Odotan, että Aarhus2017 tarjoaa enemmän tänä vuonna kulttuuripääkaupunkina kuin paperiveneitä. Kesälle jos tulis mukavat festarit jossa mahtavia esiintyjiä, kuten Suomessa Ilosaaressa olis Imagine Dragons ja ULTRA BRA! En kestä! Ultra Bra oli mun teini-iän lempparibändejä ja nyt ois mahis nähä ne livenä!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply