Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Aihe mistä ei saisi puhua

Suomen reissulla olin vain Oulussa siskon luona. Kävin lauantaina kaverin luona yötä. Rasismi on semmonen asia, että ei pitäs puhua siitä ollenkaan kun se on jotenki niin herkkä aihe ihmisille ja mitä nyt saa seurata niin moni saa huorittelua ja tappouhkauksiakin siitä, että ei hyväksy rasismia Suomessa. Mihin tää maailma on oikeasti menossa? Ei se ole sananvapautta, että levitetään rasistisia juttuja ympäri nettiä eikä se ole sananvapautta, että toivotaan toiselle kuolemaa sen takia, että toinen vaikkapa seurustelee ulkomaalaisen kanssa. Mutta kyllä lauantaina otti päähän niin, että pakko kirjottaa nyt. Oltiin menossa kaverin kanssa baariin ja meidän mukana oli pariskunta joista mies on Iranista. Se on ollut Suomessa kohta jo pari vuotta. Ne puhu jo matkalla baariin, että ei se varmaan pääse sinne ja mä ihmettelin et miten niin ei pääsis, että sehän on meidän kans samaa ikiäki, että 29 täyttää tänä vuonna. Niin kuulemma on vaikeuksia vaan yksinkertasesti päästä baariin. Jonotettiin sinne pirun baariin ja mentiin sisälle, poke katto et joo menkää vaan kunnes yhtäkkiä tajus et hahaa! Meidän kans olikin maahanmuuttaja ja selvästi ulkomaalainen. Se juoksi meidät narikasta kii ja kysy henkkareita vain siltä mieheltä. Ei keltään muulta. Tämä sit anto henkkarinsa, poke vilkas ja sano että ei käy,mene pois.

Ne ei käyny koska ne ei ollut suomalaiset henkkarit. Mulla alko repiin aika pahasti hermoa ja yritin sanoo loppuporukalle että ei mennä jumalauta tänne paikkaan että jos pitää olla suomalaiset henkkarit että pääsee baariin niin en halua tämmöseen paikkaan. Koska kysyin siltä pokelta et jaa miten sit TURISTIT niin kuulemma aivan eri asia! Miten se on eri asia? Eihän niilläkään ole suomalaisia henkkareita!

20170115_205046

Ja miksi mua ottaa päähän tää? Koska se selvästi kysy papereita siltä mieheltä vaan sen ihonvärin ja ulkonäön takia. Jos Michael ois ollu meidän kans niin ei varmasti mitään ongelmaa. Ja sekin, että se ois sama että mä menisin Tanskassa baariin ja ne kysyis papereita ja annan ajokorttini niin ne nakkais mut pihalle että ei kelpaa sun kortti että pitää olla tanskalaiset henkkarit. Tulipa taas huomattua, että en kaipaa Suomeen muuten kuin perheen ja ystävien takia. Aina välillä tulee mieleen, että ois ihan kiva asua Suomessa mutta sitten meen ulos ja tapaan tommosia ihmisiä niin ei. Istuinkin loppuillan siellä baarissa vaan pöydässä jo selkäkivun takia.

Sunnuntaina menin kahden vanhan ystävän kanssa Arnoldsiin kahvilla, ne donitsit on niin hyviä mutta ällörasvasia niin yks riitti taas vuodeksi :D Suomalaisesta kirjakaupasta kävin ostaan alesta siskon pojalle kirjoja, Grimmin satuaarteet ei nyt ehkä ekana oo semmonen mitä kannattaa 2 vuotiaalle lukea mutta oli alessa niin miksipä ei. Grimmin saduissahan ne polttaa hengiltä uunissa tyyppejä ja meinaa syödä toisensa. Niin vähä pelottavia kyllä :D Sunnuntaina syötiin edellispäivän herkkuja joita oli jäänyt ristiäisistä ja tehtiin sushia. Olin unohtanu miten helppoa sushin teko on ja nyt mietin, että pitäs tehdä itekkin sushia taas joku päivä. Olin aivan ääriä myöten täynnä ruokaa sunnuntaina ja olin jopa saanu hermoni rauhottuun kun leikin Väinön kanssa ja luin haamujumppa kirjaa sen kanssa. Vaikka olikin lyhyt reissu Suomessa niin kyllä se kannatti, vaikka baariin en mene enää Suomessa. Ihana nähdä muksuja, perhettä ja saada herkkujakin!

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Miia 17/01/2017 at 3:19 PM

  Ihan järjetöntä toimintaa tuolta baarilta! Mä ainakin olisin laittanut aika hemmetin tiukkasanaista reklamaatiota, enkä olisi varmasti mennyt sinne kyllä sisälle. :D

  • Reply Heli 17/01/2017 at 8:35 PM

   Laitoinkin sinne palautetta ja kysyin et miten se on mahdollista että te teette tommosta että eihän ne turistitkaan teille voi sitte tulla. Mä lähdin sieltä baarista kyllä pois mutta oli pakko palata takas koska kaveri kenen luona oli yötä halus just sinne baariin.

 • Reply Viherjuuria 17/01/2017 at 5:35 PM

  Huh, aika uskomatonta toimintaa! Olen tosin kuullut samaa täältä Kölnistä. Yksi mun tuttu on tumma, isokokoinen chileläinen mies, joka kuitenkin näyttää aika paljon arabilta. On kuulemma poket joskus käännyttäneet baarin ovelta ihan jo ilman henkkarien tarkistamistakin. Ja tämä siis täälltä Saksassa.

  • Reply Heli 17/01/2017 at 8:36 PM

   En vaan käsitä tuota. Vasta joskus pari vuotta sitten oli kauhee kohu siitä kun se kehitysvammainen käännytettiin baarin ovelta että miten ne sitä syrji niin miten tää ei oo sit millään tavalla syrjintää vaan ”normaalia”?

 • Reply Saa puhua 17/01/2017 at 6:11 PM

  Valitettavasti Oulussa ja varmaan muuallakin tietyistä maista peräisin olevat miehet ovat olleet baareissa vaaraksi naisille ja tiedän itsekin tapauksen juuri Oulusta. Harmi silti, että muutamien hölmöilyt estävät kaikkien muidenkin samoista maista tulevien pääsyn baareihin. Joissain Oulun baareissa näkyy lähes pelkkää tummempaa väkeä, siis miehiä, ja se rajoittaa suomalaisten asiointia näissä paikoissa. Siksi siis ulkomaalaisten sisäänpääsyä rajoitetaan, jottei baari saisi huonoa mainetta ja menettäisi maksavia asiakkaita. Valitettavasti kulttuurierojen vuoksi esimerkiksi naisen koskemattomuus ja itsemääräämisoikeus Suomessa ei ole kaikille selvää. Itse kuitenkin päästäisin yksittäiset suomalaisten seurassa liikkuvat henkilöt baariin, mutta rajoittaisin niitä isoja miesporukoita, jotka tulevat vain piirittämään nuoria naisia.

  • Reply Heli 17/01/2017 at 8:39 PM

   No mutta samalla tavallahan sitä pitäs alkaa sit muidenkin ihmisten sisäänpääsyä estään samoista syistä, esim ne mitäs ne on ne odin tyypit. Niistä moni on saanut vankeutta pahoinpitelyistä ja sakkoja muista rikoksista. Eli se pitäs sit tarkottaa, että kaikki odinit on samanlaisia eikä niitäkään sais päästää mihinkään. Oululainen mies raiskaa niin sen jälkeen ketään oululaista miestä ei saa päästää sisälle.

 • Reply Nainen 17/01/2017 at 6:42 PM

  Miksi ravintola ei saisi Suomessa – niin kuin muuallakin – valita asiakkaitaan. Jos on yksityinen yritys.
  Minä en ainakaan välitä mennä ravintolaan, missä on Irakista tänne muuttanut ei-kotiutunut mies. Eli valitsen myös ravintolani.

  • Reply Heli 17/01/2017 at 8:40 PM

   Tuo sun ajattelutapa on just se mistä kaikki paha alkaa. Se, että yks ihminen tekee pahaa niin sehän tarkottaa että koko kansa on samanlainen? Aatteletko sitten norjalaisista kans, että ne on kaikki massamurhaajia koska Breivik tappo niitä nuoria?

 • Reply Susanna 17/01/2017 at 10:47 PM

  Huhhuh, joo aika tyypillistä käytöstä ja ei mitenkään harvinaista..
  Näin muuten kerran Saksassa kun yks mies kassalla sano maahanmuuttajille et menkää yhden kioskin ohi kun menivät kaupasta ulos. Mutta muut sai ainakin ennen mennä kaupasta ulos siitä kassan ohi. No ei ollut ihan pahinta toi, mutta pisti silmään. Ite oon kokenut rasismia runsaasti Wienissä! minua luultiin kai unkarilaiseksi ja sen takia vihattiin kovasti. Kun yritin ostaa metrolipun lippuluukulla sanottiin ei myydä ja kun selän takaa tuli saksaa puhuva niin heti myivät lipun hänelle ja minulle ei. Sen jälkeen ostin aina liput vaan automaatista. Yksi kuski yritti jättää laukkuni kadulle. Muutakin tuollaista tuli törmättyä ja huudettiin kun en puhunut täydellistä Wienin saksaa, vaikka ei turistien tarvitse. Pohjois-Italiassa koin myös jonkinasteista rasismia, laukkua käytiin penkomassa ja puhuttiin ikävästi, kun taas muille turisteille makeiltiin ja annettiin parempaa asiakaspalvelua.

  Asiakkaita ei saisi tolla tavoin sorsia ja valita. Ite jätän kyllä jatkossa menemättä kohteisiin joissa on huono palvelu ja ihan sama mikä maa tai paikka kyseessä.

  Myös suomalaiset saattaa kokea rasismia ulkomailla.

 • Reply Susanna 17/01/2017 at 10:54 PM

  Piti vielä lisätä että ne liikkeet/kahvilat/ravintolat joissa on hyvä ja asiallinen palvelu kaikille ikään, ulkonäköön tai kansalaisuuteen/synnyinmaahan/ihoväriin katsomassa niin niissä kannattaa käydä ja vaikka kehua niitä netissä. Ne joissa ei ole tasa-arvonen kohtelu ne voi jatkossa ja unohtaa. Tuonne ylös joku kommentoi että suurten maahanmuuttajamiesten joukkoja on alettu rajoittamaan ravintoloissa ja sama meno on just Itävallassakin. Mutta ei yleensä kukaan yksittäinen pahaa tee, ne on yleensä ne nuorten miesten joukot jotka menee joukolla tekemään jotain pahaa ja yleensä siihen liittyy huumet sun muut joiden vaikutuksessa ovat. Ite en pelännyt maahanmuuttajia vaikka muutama vuosi sitten vietin kesän maahanmuuttajaleirin vieressä. On niitä muuten suomalaisiakin miesjengejä jotka tekee vaikka mitä, kun joukossa tyhmyys tiivistyy vai miten se nyt menikään, usein päihteet vaikuttaa tosi paljon pahoihin tilanteisiin

 • Reply Ellu 18/01/2017 at 10:08 AM

  Ärsyttävä tilanne! >:| Ite on kyllä myönnettävä, et kaikki nää terroriteot saa mutkin olemaan varuillaan tiettyjen maiden kansalaisten suhteen. Vaikka suurin osa niistä onkin ihan normaaleja ihmisiä eikä tee pahaa niin silti. :/ Tosin ihan samalla tavalla joku suomalainenkin voi alkaa heilumaan aseen kanssa jossain baarissa, heittää pommin bussiin tms., että ei se kansalaisuutta katso… En kuitenkaan pidä itteeni rasistina ja oon hyvin suvaitsevainen eikä mua ei haittaa yhtään, että Suomessa asuu ulkomaalaisia. Mua oikein ärsyttää ku musta on tullut jollain tapaa vähän ennakkoluulonen.

 • Reply saijaniina 18/01/2017 at 10:55 AM

  Tämä on juuri sitä todellisuutta että maailma on täynnä erilaisia mielipiteitä. Tuskin koskaan päästään siihen että kaikki ajattelisi samankaltaisesti. Positiivisena voisi nähdä sen että ainakin meillä eurooppalaisilla on vielä mahdollisuus valita enempi omanajatteun kaltainen asuin ja työympäristö. Itse olen asunut pois suomesta 20 vuotta ja olen tullut paljonkin avoimemmaksi tälläisissa rasistisissa asioissa.
  Olen oppinut tekemään perusteluni persoonakohtaisemmiksi, ihonvärin tai kulttuurin sijasta.
  Sillä kyllä suomalaisistakin löytyy yhtä paljon ilkeitä ihmisiä kuin muistakin kulttuureista.
  Ja myös vallan ihania ihmisiä kuten myös muun maailman ihmisistä.
  Harmittaa, että tälläinen negatiivinen yleistyminen on olemassa, katsomatta ihmistä yksilönä.

 • Reply Laura 18/01/2017 at 11:05 AM

  Oliko irakilaisella tyypillä kuitenkin omasta maastaan ihan asianmukaset henkkarit, kuten passi tai ajokortti? Joskus meinaan maahanmuuttajat koittaa päästä baariin sellasella suomalaisten myöntämällä oleskelulupakortilla tms (en muista nyt tarkkaan kuka myöntää tai mikä sen nimi on), jossa on kuva ja kaikki henkilöllisyyden todistamista varten. Mutta koska tää kortti ei oo poliisin myöntämä vaan jonkun muun tahon, ei sillä kortilla tarvii lain mukaan päästää sisään baariin. Vaan poliisin myöntämät henkkarit kelpaa.

  Siksi tätä mietin, etten millään haluais uskoa, et Suomessa on edelleenkin noin rasistisia tyyppejä. Niin surullista :( Ymmärtäisin kanssa vähän paremmin, jos irakilaisia miehiä ois ollu 5-6 niin ois varmaan pidetty silmällä tarkemmin, mut tollasessa teidän tilanteessa evätä baariin pääsy kokonaan? Tosi epäreilua ja syrjivää, jos tällä tyypillä oikeesti oli asianmukaiset henkkarit. Ei anna taas kovin hyvää kuvaa suvaitsevasta Suomesta. :/

  • Reply Laura 18/01/2017 at 11:53 AM

   Iranilainen siis, sori huolimaton lukeminen!

  • Reply Heli 24/01/2017 at 12:42 PM

   Siis mun mielestä sillä oli ihan oikeat henkkarit omasta maastaan, sen takia se poke vielä painotti että pitäs suomalaiset henkkarit olla. Siksi vähä ihmetyttääkin. Kun Tanskassa on asunu 2 vuotta niin pitää vaihtaa suomalainen ajokortti tanskalaiseen. Niin sillonhan oikeastaan en pääsis enää sillä tanskalaisella ajokortilla Suomessa baariin? Mutta Suomessa näitä on useita mutta niinhän niitä on Saksassakin. En vaan ymmärrä et mitä ihmiset aattelee kun ne tekee tätä.

  Leave a Reply