Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Miksi tänään oli ankea päivä?

Tänään oli hieman ankea päivä. Viikonloppuna iski koti-ikävä. Tai ei edes koti-ikävä, vaan ikävä maahan jossa puhutaan samaa kieltä eikä ihmisiä voi jättää tahallaan ulkopuoliseksi sillä että vaihdetaan toiseen kieleen. Pikku jouluissa, vaikka yli kuukausi sitten pikku joulujen palaverissa olin sanonu että sen pitää puhua enkkua, että sinne pikku jouluihin tulee aika paljonki porukkaa jotka ei tanskaa osaa, esiintyjä puhu vaan tanskaa. Ja kun siinä sit pelasin puhelimella koska en tosiaan sanaakaan tajunnu eikä ihan kauheena innostanu sitä esitystä seurata niin mulle huomautettiin siitä, että mä en saa käyttää puhelinta vaan mun pitäs seurata sitä ”hauskaa” esitystä. Mitäs hittoa nyt taas? Se olis sama kuin mä alkaisin pitään puheita suomeksi toimistolla ja suuttuisin joka kerta kun joku ei ymmärtäis mua? Ja kukaanhan ei tosiaan ymmärtäis mua koska kukaan ei suomea osaa. Mutta ymmärrätte pointin? Se, että puhutaan tanskaa ja jätetään mut ulkopuoliseksi sillä ja sitten huomautetaan että kun en osallistu keskusteluihin tai seuraa tanskaksi esitystä?

20161029_131252

Niin hieman meni into tuosta tanskan opiskelusta jo sen takia, että tulee sellanen olo, että nyt on mun PAKKO oppia ja samalla mun pitää myös muuttaa omaa itteeni. Kun oon oma itteni niin oon hiljanen isossa porukassa, en osallistu keskusteluihin vaan kuuntelen ja sanon kun on sanottavaa. En jauha paskaa koko ajan koska siinä ei oo järkeä, en juorua kuin läheisten kavereiden kanssa koska mitäs hittoa mun asiat kuuluu puolitutuille? Tällä hetkellä Tanskassa on kolme ihmistä keitten seurassa pystyn oleen oma itteni. Niina, Michael ja Michaelin paras ystävä. Mun ei tarvi olla jotain muuta eikä esittää. Toivoisin vaan, että muutkin hyväksyis sen asian eikä yrittäis työntää mua johonkin muottiin mihin en tuu ikinä mahtumaan.

 

Sen takia mulla oli tänään ankea päivä. Vielä ankeammaksi sen päivän teki tosiaan se, että en saanu nukuttua viime yönä, join liikaa kahvia ja sydän otti kierrosta, viimenen tunti töissä niin sähköposti kaatu ja jouduin taas vaan istumaan ja odottaan että aika kuluu ja 2 tuntia tanskan kielikurssia oli sitä että opeteltiin aakkoset. Ne samat aakkoset mitä Suomessakin käytetään. Ne lausutaan just samalla tavalla ja kirjotetaan samalla tavalla. Niin kyllä, tänään oli ankea päivä.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Susanna 29/11/2016 at 2:20 AM

    Huh tämä oli kyllä tosi ikävä kokemus :( toi mieleeni ihan oman Wienin kokemuksen sen kun yks toimistotyöntekijä raivosi ja huusi että Wienissä kaikki muut ulkomaalaiset puhuu Wienin saksaa. Ei muuten puhu, Wienissä asuu paljon ulkomaalaisia perheitä, työntekijöitä ja opiskelijoita jotka ei puhu saksaa. Huomasin ite kanssa yks päivä kun join 4 latte macchiattoa ettei se kannata, niin nyt saa riittää vaan yks kahvi per päivä

    • Reply Heli 29/11/2016 at 11:55 AM

      Onneks tänään on jo parempi mieli :) join muuten taas liikaa kahvia ?

    Leave a Reply