Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

AQUA akvarium og dyrepark

Mehän tuossa muutama hetki sitten käytiin Silkeborgissa. Se mahtava brunssi ja sen jälkeen käveltiin kaupungin läpi, vai kylän, AQUA akvarium ja eläinpuistoon. Oli mukava kävellä sinne kun näki samalla minkälainen paikka Silkeborg on. Kun käytiin Michaelin kanssa Lissabonin akvariumissa niin se oli ihan mahtava. Tykkäsin tosi paljon, mutta Lissabon ja Silkeborg on kyllä hieman eri tasoakin. Joten kun on käynyt katsoon Lissabonin sealife centerin niin Silkeborgin akvarium on aika köpö siihen verrattuna. Plus toki se, että ainoastaan muutama lause oli englanniksi ja kaikki infot sun muut oli tanskaksi. Miksi? Eikö ne ymmärrä, että siellä varmasti käy kyllä turistejakin, eikai sielä nyt vaan paikalliset käy kattoon kaloja? Samat kalathan siellä vaan on.

20161105_135305 20161105_135311

Niin ja tämä akvariumhan näytti siis Tanskan kaloja ja luontoa. Eli jos Suomessa ois tämmönen niin ne esittelis siellä vaan särki, ahven ja siika :D

20161105_135853

Sisältähän tämä oli kierretty ihan hetkessä. Tosiaan kaksi kerrosta ja vain muutama asia katteltava. Mut näin ekaa kertaa kyyn! Vaikka asuin yli 20-vuotta metsän keskellä niin en ikinä oo nähny kyytä! En ymmärrä, että miten se on ees mahdollista koska niitähän luikertelee kuulemma koko ajan meidän tiellä ja viime kesän kävin juoksemassa melkein päivittäin siellä.

20161105_143451

Kalojen lisäksi oli myös pieni eläintarha. Se oli kyllä ihan mukava yllätys miten hieno se oli. Vaikka oli kylmä ja sato vettä niin silti kierrettiin Michaelin kanssa ainoina ihmisinä myös ulko-osasto ja puheltiin eläimille.

20161105_143454

Mä halusin nähdä majavia! Ensin tuli vastaan jotain ihme majavia joilla oli tommonen rottamainen häntä ja lopulta löydettiin ne ”oikeat” majavatkin mutta ne oli mukavasti nukkumassa sisätiloissa joten tuijotettiin niitä ikkunan läpi.

20161105_143617

Löyty myös haikaria!

20161105_144711

”Ne on niitä lintuja jotka tuo vauvoja” – Michael.

 

Tuo akvarium ja eläinpuisto on varmasti tosi kiva alle 10-vuotiaiden lasten kanssa kesällä. Huom! Kesällä! Mutta ei ehkä ihan hyvä 28-vuotiaalle pariskunnalle :D Mutta tuo eläinpuisto pelasti kyllä päivän ja annettiin 8+ arvosana koko paikalle. Siellä oli esim villisikojakin! Ainoa tuossa paikassa oli se, että sinne ei menny bussit keskustasta eli sinne on vaan pakko kävellä jos ei ole autoa. Eihän se 2km nyt pitkä matka ole, mutta oli se aika ankia sateessa kävellä loppujen lopuksi. Mutta näinpäs eläimiä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply