Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Ajattelumaailma

Tässä kinasteltiin hieman eriävistä mielipiteistä Michaelin kanssa.

Mä ajattelen aina, että kaikki järjestyy ja asioita tapahtuu syystä. Kun tekee jotain hyvää saa jotain hyvää itselle.

20160903_154053

Michaelin mielestä näin ei ole vaan pitää ajatella realistisesti, mitään ei tapahdu jostain tietystä syystä eikä hyviä asioita aina tapahdu vaikka tekis hyvää.

Yritin selittää sille esim meidän tapaamista. Jos vuonna 2014 olisinkin saanut kesätöitä en olisi koskaan päätynyt sinä kesänä Espanjaan ja tavannu edellistä poikaystävää. Edellisen suhteen takia muutin 2015 kesällä myöksin Portugaliin ja päädyin töihin IT firmalle missä Michaelin oli töissä. Eli jos olisin saanut Kemistä töitä kesällä 2014 en asuis nyt Tanskassa ja olis onnellisessa avoliitossa. Michaelin mielestä näin ei kuitenkaan ole, mutta onhan!

20160903_153819

 

Ja esimerkki karmasta. Eilen odotin aamulla bussin vaihtoa ja samalla pysäkillä oleva pienempi tyttö yhtäkkiä tajusi, että oli jättänyt bussikortin kotiin eikä pääsis seuraavaan bussiin. Tyttö yritti tanskaksi kysellä ihmisiltä jotain ja meni enemmän vaan paniikkiin kun sai kieltäviä vastauksia. Kysyin sitten vieressä istuvalta enkuksi mitä se kysy. 10 kruunua, että pääsee bussiin. Kaivoin lompakosta sille tytölle 20 kruunua että pääsee bussilla kouluun ja takas kotiinkin. En oo pitkään aikaan nähny onnellisempaa ihmistä. Selvästi karman aiheuttamana sain samana iltana vakuutusyhtiöltä sitten mukavasti rahaa läppäristä, joka sekos toukokuussa Suomeen paluussa. Sen lisäksi oon halunnut tilata kodin kuvalehteä tai maku lehteä Tanskaan siinä onnistumatta. En jaksa soitella asiakaspalveluun. Joten karma antoi vielä yhden lahjan eilen illalla. Puhelinmyyjä soitti ja kysyi haluaisinko maku lehden tarjoushintaan? Sanoin, että haluan mutta asun Tanskassa. ”Kyllä se onnistuu!” No mikäs siinä sitten! Sain maku lehdenkin tilattua vihdoin itselle.

 

Joten kumpaa mieltä te ootte? Tapahtuuko asioista syystä ja karma on olemassa vai ootteko samaa mieltä kuin Michael, realistisesti pitää ajatella?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Susanna 17/09/2016 at 2:08 AM

  Hyvä aihe, pohdin samaa aihetta vähän aikaa sitten..
  Ennen uskoin karmaan, mutta en enää. Koska maailmassa kumminkin tapahtuu koko ajan aivan kauheita asioita, eivätkä esim. sodat tai onnettomuudet voi mitenkään olla seurausta mistään karmasta tai syyttömien ihmisten teoista. Ehkä ne asiat on enemmänkin tuurista kii? joskus on hyvä tuuri ja joskus huonompi tuuri. Kiva että autoit sitä pikkutyttöä, hän muistaa varmaan sen pitkään että autoit

  • Reply Heli 22/09/2016 at 12:24 PM

   Joo no sodat on eri asia koska ne johtuu muiden valtioiden tekosista.

 • Reply anna matila 17/09/2016 at 9:58 AM

  Hei Heli! Oon täysin samaa mieltä sun kanssa!

  Terkuin Anna (jonka kanssa joskus asuit Lontoossa yhtä aikaa :) )

  • Reply Heli 22/09/2016 at 12:23 PM

   Kyllähän mä nyt sut muistan :D

 • Reply Ellu 19/09/2016 at 8:17 AM

  Mun mielestä kaikki jutut tapahtuu ehdottomasti jostain syystä ja uskon myös karmaan! :D

  • Reply Heli 22/09/2016 at 12:23 PM

   Jes! Hyvä että kaikki on samaa mieltä mun kans :D

 • Reply Susanna 21/09/2016 at 10:57 PM

  Uskon tuuriin, eli joskus voi olla hyvä tuuri ja joskus huono tuuri.
  En usko enää karmaan, koska tapahtuu niin paljon monenlaisia onnettomuuksia ja sotia. Ennen uskoin karmaan.

  • Reply Heli 22/09/2016 at 12:26 PM

   Mun mielestä karma on henkilöllä itsellä. Tietenki jos syttyy sota niin se on eri asia koska ei voi siihen itse vaikuttaa mutta usko että jos esim omaisuus tuhoutuu sodassa niin myöhemmin saa jotain sen tilalle.

 • Reply Susanna 26/09/2016 at 10:46 PM

  Mutta entäs kaikki väkivaltarikolliset ja murhaajat? ei kai heissäkin pidä uskoa karmaan? tai siis minä en ainakaan halua uskoa siihen että joku pahan teon uhri olisi tehnyt jotain väärää joten en usko karmaan. Myös lapsille tapahtuu kauheita asioita, eikä vaan aikuisille esim. Madeleinen tapaus. Maailmassa on niin paljon kaikkea pahaa: sotia, terrorismia, väkivaltaa, kidnappauksia, raiskauksia, onnettomuuksia ja vaikka mitä. On lähinnä vain tuuria, jos ei koe koskaan mitään kamalaa enkä pysty ite ajattelemaan niin että jos tekee hyviä tekoja ei koe mitään pahaa ikinä, koska ei se aina mene niin kuten vaikkapa se Madeleinen tapaus. Pikkutyttö tuskin oli tehnyt mitään ”Pahaa karmaa” ansaitakseen tulla kidnapatuksi, joten en usko karman lakiin. Sen takia en itse enää aio koskaan uskoa karmaan, ennen uskoin, kun ei ollut niin paljoa koko ajan huonoja uutisia, kuten tänä vuonna lehdet ja netti on täynnä huonoja uutisia. Myös terrorismin uhreiksi joutuneet olivat vain sattuneet väärään paikkaan väärään aikaan. Joten siltäkään osin en usko karmaan, suuri osa olivat vain tavallista nuorisoa juhlimassa ja raketteja katsomassa

  • Reply Heli 29/09/2016 at 7:15 PM

   Ei tietenkään että se ois tehny pahaa, vaan koska sille tapahtuu sen omasta halusta huolimatta pahaa niin sitten joskus sille tapahtuu jotain tosi hyvää!

  Leave a Reply