Subscribe & Follow

Tanskan byrokratia

Siis ihan älytön väsymys ollut viime viikot. Alotin tosiaan työt tiistaina ja oon tykänny ihan hurjana. Vaikka mulla on onkin resting bitch face 24/7 niin kyllä mä sanon, että tykkään asioista vaikka mun naamasta ei näykkään, että oon ilonen ja tyytyväinen. Tää samainen naama ongelma toi aina kysymyksiä Portugalissakin, ootko vihainen? Ootko surullinen? Mikä vialla Heli? No ei mikään! Se on vaan mun naama.

Tosiaan, aamulla aina klo 6 on herätys ja lähden kotona 6.45 bussilla. Kyllä se on väsyttänyt aika urakalla. Viime yönä nukahdin jo 21 ja heräsin siltikin väsyneenä 9 tuntia myöhemmin. Meillä julkastiin uusi mallisto ja se tuli tänään myyntiin niin alko nyt vihdoin työtkin kunnolla, ens viikolla vaan enemmän kiire ja mä kyllä tykkään. Ei tuu vaan istuttua ja odotettua, että aika kuluu loppuun.

20160811_161246

Mitä nyt virastojen kans on ongelmia, viime viikon maanantaina käytiin hakemassa mulle henkilötunnus. Tanskassa CPR numeron saanti on helppo, kortti tulee myöhemmin sitten postissa. NemID tarvitaan sitten kaikkeen ja se on kuin suomalainen pankki avainlukulista. Sillä saa tehtyä verohommat, katottua viralliset paperit sovelluksesta sekä palkkakuitit ja muita hommia. Sen ID saaminen onkin sitten aivan eri asia. Michael kysyi siitä viime viikolla, että mitenkäs Helin NemID ja se nainen siellä virastossa sano, että tulee postissa. Ja en oo voinut tehdä mun verokortti hommia netissä, koska mulla ei ole sitä ID:tä. Maanantaina postissa tuli kirje, että NemID voit hakea sieltä samasta virastosta mistä hain henkilötunnuksenkin. MITÄ! Miksei se nainen antanu sitä jo viime viikolla? Tänään sit mentiin sinne mun töiden jälkeen ja miten kävi?

Se virastonainen siinä alko kyseleen Michaelilta kuvallista henkilökorttia yhtäkkiä, mitä sillä ei tietenkään ollut mukana kun se on passi. Kysyttiin sitten, että miksi se sitä tarvii? Koska niiden pitää tarkistaa Michaelin henkilöllisyys, että Michael voi sitten todistaa, että asun tosiaan siinä osoitteessa minkä ilmotinkin. Eli Michaelin pitää ensin todistaa oma henkilöllisyys, jotta se voi todistaa, että asun siinä osoitteessa mihin te jo ootte kerran lähettänyt mun henkilökortin, joka mulla on jo mukana täällä? Kyllä. Ja sitten se ehotti, että voi tilata postin kautta ne tunnukset mulle. Jaha, no kauanko siinä menee? Ei tiedä, yksi viikko, kaksi tai kolme viikkoa.

Yritetään huomenna uudestaan sen passin kera. Koska ois ihan hyvä saada tehtyä ne verohommat ja laskettua itelle veroprosentti ennen kuin palkka maksetaan. Ja mitenkä oisin selvinny tanskassa ilman Michaelia. En edes tiennyt, että tarvin jonkun NemID lukulistan. Saatikka sitä, että lasken itse netissä veroprosentin itelleni.

Kuvassa talo, joka sijaitsee naapurikadulla ja johon oon niin ihastunut!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply