Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Cabo da Roca

Oon saanut mun to do listan valmiiksi tämän myötä (no ehkä se ”jeesus” baari meidän naapurissa vielä käymättä mutta sen ehkä voi jättää välistä). Cristo Rein lisäksi halusin matkustaa mannereuroopan läntisimpään pisteeseen, joka sijaitsee Portugalissa. Cabo da Roca sijaitsee muutaman tunnin matkan päässä Lissabonista. Me mentiin ensin junalla Sintraan ja heti Sintrassa juna asemalta lähtee bussi Cabo da rocaan. Bussipysäkki on helppo löytää kun se on ainoa bussipysäkki heti aseman ulkopuolella ja siinä lukee 403 Cascais. Bussi jatkaa suoraan Cascaisiin ja sitten sama 403 bussi tulee Cascaisista Sintraan. Junamatka maksaa sen perus 1,5e muistaakseni mutta bussi olikin sitten kalliimpi. Se maksoi yhdeltä 4,1e yhteen suuntaan.

20160430_132425

Matka bussilla kestää noin 45min ja bussi matkustaa pieniä katuja pitkin ylös kukkuloille. Hieman itseä pelotti siinä kyydissä kun istui ikkunapaikalla ja näkyi vaan jyrkänteen reuna. Mutta jo matka oli huikea. Maisemat oli aivan jotain muuta mitä Lissabonissa.

20160430_132907 20160430_132933

Kyllä mä ajattelin, että tuolla tuulis jonkin verran. Olihan kuitenkin kyseessä merenranta. Mutta se tuuli joka iski naamalle bussista ulos astuessa oli jotain aivan järkyttävää. Enhän mä meinannut pysyä edes pystyssä siinä tuulessa!

20160430_133055 20160430_133110

Mulla oli ensinnäkin mekko päällä ja siinä kuvatessa maisemia tajusin yhtäkkiä, että mekko on nousut navan korkeudelle. Onneks sentään mekon alushame oli pysynyt aloillaan.

20160430_133246

Maisemista, virheitä kukkuloita ja kova merituuli, tuli mieleen Irlanti. Voisin hyvinkin asua näissä maisemissa vaikka maatilan emäntänä. Sanoinkin, että paikalta puuttuu vaan lampaat laiduntamasta.

20160430_133322

Pitää tuosta sanoa, että tuonne ei ihan pikku kengillä lähetä. Tuo polku on tosi vaarallinen jos on huonommat kengät. Suuria kiviä ja jyrkkä alamäki. Michael oli koko ajan aivan sydän kurkussa mun kanssa kun köpötin menemään ja tuijotin puhelinta. Se hermostukin mulle, että en saa katsoa puhelinta kun tuolla kävelen. Ja oikeessahan se olikin. Varsinkin siinä tuulessa ei paljon kevyesti hypellä noilla poluilla. Tuolla voi kyllä vaeltaa pitkällekkin, meneeköhän Cascaisiin saakka polku rannikkoa pitkin. Että jos sisua riittää niin voi kyllä pitkästikkin kulkea.

20160430_133629

Siitä pitää sanoa, että tuolla on turisti info piste sekä pieni matkamuisto myymälä ja ravintola majakan lisäksi. Kaikki rahastaa ja ylihinnottelee eli ei kannata tehdä paikan päällä muuta kuin kävellä ympäriinsä upeissa maisemissa ja nauttia näkymistä. Vessassa käyntiin tulee ostaa 50 sentin lippu joka annetaan vessan edessä seisovalle naiselle. Ravintolassa 20sentin vesipullo maksoi jo 1,20e puhumattakaan viinipulloista mitä siellä myös myytiin. Busseja kulkee noin puolen tunnin välein mutta pitää siinä olla tarkkana, että ottaa tosiaan oikeaan suuntaan bussin. Menopaluu Sintrasta tosiaan maksoi 8,2e plus tietenkin junaliput Sintraan mutta kyllähän tuo nyt kannatti! Aivan mahtavat maisemat oli!

 

Eli juna Sintraan, bussi 403 kohti Cascaista ja kuski kyllä huutaa paikan päällä kun ollaan perille ellei itse huomaa valtamerta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna 18/05/2016 at 5:51 PM

  Hienot maisemat ja vesi näyttää puhtaalta. Onkohan tuolla myös kesällä kova tuuli?
  Venetsiassa yksityisten pitämissä kaupoissa limut ja vedet maksoi 2e

 • Reply Susanna 18/05/2016 at 5:53 PM

  Hienot maisemat ja vesi näyttää puhtaalta. Onkohan siellä myös kesällä kova tuuli?
  Venetsiassa vesi/limu olis maksanut 2e/pullo

 • Leave a Reply