Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Minne mennä Lissabonissa: Cristo Rei

Mun to do listalla ennen kuin lähdetään Portugalista oli Cristo Rei patsaan näkeminen. Päätettiin lähteä sitä katsomaan viime viikolla kun kumpikin päätti lintsata sopivasti töistä torstaina, tokihan niin ei saisi tehdä. Cristo Rei patsas sijaitsee toisella puolen joka Almadassa. Meillähän täältä Portelasta meni 40minuuttia bussilla Cais do Sodreen ensin mutta jos keskustassa on niin ei se ole kuin hypätä oikeeseen lauttaan.

20160428_155852

Tosiaan Cais do Sodresta lähtee lauttoja Almadaan koko ajan ja lippu maksaa 1,40 euroa yhteen suuntaan. Ostettiin metroasemalla lippuja mutta jostain syystä ne liput ei käynykkään lautalle mentäessä vaan kone piippasi että seuraava pysäkki, mitä ikinä se tarkoittikaan. Joten ostettiin vaan uudet liput lautalle paikanpäällä automaatista. Lautta matka Cacilhaksen satama alueelle kesti noin 15 minuuttia. Lauttoja lähtee Cais do Sodresta myös muualle niin piti olla vähän tarkempi, että hyppäs oikeaan lauttaan.

20160428_155130

Cristo Rei patsas ei kuitenkaan oo lähelläkään sitä aluetta mihin se lautta jää vaan pitää ottaa vielä bussi 101 joka maksoi 2e per naama, siihen ei käy Lissabonissa käytettävä bussikortti. Bussi menee suoraan Cristo Reille ja se onkin sen päätepysäkki niin se oli helppo mennä sinne ja bussi tosiaan lähtee ihan lauttaterminaalin ulkopuolelta. Bussilla meno kesti ehkä 20 minuuttia niin sekään ei ollut niin paha, edes mulle joka kärsii aina matkapahoinvoinnista.

20160428_152005 20160428_155904

Cristo Rei suojelee Lissabonia Almadasta. Patsaan vieressä on 25 de Abril silta joka on kopio kuuluisasta Golden Gate sillasta. Eli jos kulkee omalla autolla Cristo Reille pääsee sitä siltaa pitkin suoraan sitten patsaalle mutta siinä on tullimaksu, vai onko se tulli? Semmonen parin euron tiemaksu kuitenkin.

20160428_155953

Ilma oli aivan loistava ja näkyvyys niin pitkälle ku vaan silmä kantoi.

20160428_160311 20160428_160508

Tuolla patsaan sisällä on kappeli sekä hissit ylös näköalatasanteelle. Hinta on netin mukaan 4e aikuiselta ja 2e lapselta. Me ei kuitenkaan menty sinne kun jo alhaalla oli mahtavat näkymät ja ei se paljoa varmaan muuttais näkymää vaikka ylös kiipeäisikin.

20160428_162015

Kun otettiin bussi takaisin lautalle niin päästiin samalla lipulla yllättäen millä tultiinkin, eli ehkä siinä bussissa onkin järkevästi tämä hinnotteilu. Eikös Helsingissä ainakin lippu oo voimassa tunnin ajan? Lissabonissa meinaan niin ei oo, kertalippu ja sillä selvä. Ja jos joudutkin vaihtaan vaikka matkan aikana bussia niin joudut maksaan taas uuden lipun. Nyt kuitenkin päästiin samalla 2euron lipulla takaisinkin joka oli tietenkin kiva yllätys.

 

Kannattaako mennä? Todellakin. Näkymät on upeat ja tykkäsin myös siitä minkälaista aluetta Almadassa on. Siellä voisin asustellakkin mieluummin kuin Lissabonissa. Siellä kuulemma on myös loistava kalaravintola ihan lauttaterminaalin vieressä. Menomatka Cais do Sodresta patsaalle ei maksanut yhdeltä kuin 5,80e eli ei pahakaan hinta ja jos haluaa vielä käydä ylhäällä niin alle 10euroa ei ole hinta eikä mikään edes köyhälle opiskelijalle/mulle :D Kannattaa vaan tarkistaa säätiedotus ennen patsaalle menoa. Ei se kamalasti innostais jos sateessa joutuiskin seisoon tuolla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna 08/05/2016 at 8:31 PM

  Upea paikka. Kiva tyyli.
  Mihin maahan muutatte?

  • Reply Heli 10/05/2016 at 8:32 PM

   Mä lähden kesäksi Suomeen, jospa kyselis sijaisuuksia että ois tekemistä kesäksi :D

  Leave a Reply