Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Pöhköjä unelmia

Siis nää mun unelmat on ihan idioottimaisia välistä. Oon jostain syystä jo pitemmän aikaa haaveillu matkailuautosta, semmosesta vanhasta rämästä jonka voisi ite rempata. Siis ensinnäkin, en osaa rempata edes asuntoa niin mitenkä sitten autoa? Ja se että minkälaisen auton haluan niin se on jo aivan toinen asia. Haluan meinaan tämmösen kolmipyöräsen mopoauton:

ape

En tajua miksi, haluan tommosen koppamopon ja sit tuonne perään haluaisin rempata pienen mökin. Patjan ja kaappeja. Ihan ku sinne ees mitään patjaa mahtuis ees! Ja tuo mopohan on yhden hengen. Yksinkö mä sillä putputtaisin menemään? Ja uutena tuommoset maksaa 10 tuhatta! SILLÄHÄN SAIS JO AUTON! Ja mikä muu pöhkö unelma mulla on, no saada se uus työpaikka. Haen tällä hetkellä jopa sellasiin paikkoihin mihin mulla ei ole edes kokemusta ja ilman kokemusta ei mitään toivoa saada ees haastattelukutsua. Mutta tämä nykyinen työ vie viimeisetkin mehut musta. Ja jos ei työ ole jo tarpeeksi rasittavaa niin portugali on. Sen huomas Portossa, että siellä kaikki puhu automaattisesti englantia. Lissabonissa kukaan osaa sanaakaan. Sen lisäksi mikään ei toimi. Niinkin pieni asia, kuin mun pitäis vaihtaa puhelinnumero mun pankkiin. Ensin menin pankkiin, pankki suljettu kesäkuulle saakka. Sitten menin automaatille koska sen voi vaihtaa siinäkin. No automaatin kieltä ei voi vaihtaa portugalista englanniksi. Yritin pankin chatissa sitten kysyä apua niin ilmotti, että ei tiedä asiasta ja mun pitäisi soittaa palvelunumeroon. Osaan kyllä hieman portugalia ja ymmärrän mutta kyllä tuommoset pankkihommat portugaliksi menee jo yli ymmärryksen ilman translatea.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ellu 31/03/2016 at 8:25 AM

  Mä kävin sillon 2013 keväällä Lissabonissa ja tuli kyllä kans huomattua, ettei siellä oikein englantia osattu. Ekana iltana käytiin jossain vähän keskustan ulkopuolella syömässä niin kukaan ravintolassa ei osannu sanaakaan englantia ja mä en vielä sillon osannu sanaakaan portugalia (muuta ku obrigada :D). Onneks listalla luki sit joku burger ja sangria ni tilattiin ne sitte ku tiedettiin ees suunnilleen mitä saadaan. xD Ja sit baarissa aina vaa tequilaa ku sen ne ymmärs. :D

  Pitäis kyllä joskus käydä uudelleen Lissabonissa (tai muualla Portugalissa) kun nyt jopa ymmärtäis niitä ruokalistojakin. :D Meidän portugalin opettaja tosin puhuu Brasilian portugalia ja se erottuu vissiin aika paljon etenkin ääntämykseltään Portugalin portugalista. Kiva olis huomata, ettei sittenkää ymmärtäis Portugalissa sanaakaan vaikka on melkein 2 vuotta sitä kieltä opiskellu. :D

  • Reply Heli 01/04/2016 at 9:07 AM

   Itseasiassa Michael opiskeli duolingon kautta portugalia mutta käviki ilmi, että se on just brasilian portugalia ja se on kait aika paljo erilaista ku täällä puhuttu portugali :D no hei, mä oon asunu täälä kohta vuoden ja osaan tosiaan sanoo obrigada, cerveja ja sit jotain ruokia tiedän portugaliksi niinku kana ja possu että tiiän aina mitä ostan lidlistä :DD nii ja desculpe aina ku vähä tönii muita kaupassa tai jos yrittää saada tarjoilaa kii :D

 • Reply Teea | Curious Feet 03/04/2016 at 2:24 PM

  Haha, tommosta mopoa on itekki joskus kattonu :D. Olis hauska päristellä tuommosella menemään, vaikka sitten yksin :)

  • Reply Heli 03/04/2016 at 7:28 PM

   Tuo ois niin hieno! Yksinki vaikka pöristellä vaan :D

  Leave a Reply