Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Porto, Portugali

Pääsiäislomalle lähdettiin jo torstaina. Tanskalaisilla torstai on pyhäpäivä, joten mä otin torstaina mun ylityöt vapaaksi. Ostin lennot Lissabonista Portoon. Yleensä ryanairilla lentää täältä Portoon 9,90 eurolla mutta nyt kun oli pääsiäisen aika niin liput makso jopa 21euroa per henki yhteen suuntaan. Lennettiin jo aamusta. Otettiin aamulla bussi kentälle 6.15 ja lento lähti 7.55. Vaikka lento oli 20min myöhässä niin oltiin silti ajallaan Portossa. Lento Lissabonista kestää vaan 40min, joten siinä kerkee just ylös pilviin kun tulee ilmoitus, että laskeudutaan vartin päästä.

Mähän nyt tietenkin nukuin suurimman osan siitä 40 minuutista. Nyt vasta kun oon lentäny Michaelin kanssa oon tajunnu miten pienet ryanairin koneiden istuimet on. Jopa mulle tekee hieman tiukkaa istua niissä, liekö takapuoli liian iso. Mutta jos on vaan mua pitempi, siihen ei ees tarvi paljon, 163cm ja varmaan oon menny jo kasaanki niinku mutsi ja vanhamummo meni aikanaan, niin jo alkaa oleen vaikeeta ja ankeaa istua yli tuntia pitempään ryanairin koneissa.

20160325_155517

Portossa oltiin tosiaan jo aamulla klo 9. Lentokentältä menee suoraan metro keskustaan, tai no. Mun mielikuvissa metro kulkee maan alla. Tämä metro kulki kadulla niinkuin ratikka. Jo heti Porton lentokentältä lähtiessä avautu ikkunasta vain luontoa. Siellä täällä pari taloa mutta muuten vain luontoa. Niin ihanaa vaihtelua tähän Lissabonin ja Portelan taloviidakkoon. Portossa muutenkin oli paljon rauhallisempaa, vähemmän autoja ja ne jalkakäytävät. RAKKAUTTA! NE OLI TASAISIA! Lissabonissa joutuu käveleen miten sattuu kun jalkakäytävät saattaa olla mihin tahansa vinossa ja vaan mukulakivitystä. Portossa jalkakäytävät oli tasaisia, suoria ja tavallista asfaltia!

20160325_140630

Meillä oli hostelli tällä kertaa, siitä myöhemmin, toisella puolen Portoa kuin mitä keskusta. Porton metro muuten on miten sen sanois, unelma pummeille. Siellä ei oo portteja mistä piipata ittensä sisään ja ulos, joten voi vaan kulkea ilman lippua jos ei ole pelkoa tarkastajista. Kuljettiin metrolla vain muutamia kertoja lentokentältä tulon lisäksi. Koska Michaelilla oli just ollu miesflunssa niin se ei oikein jaksanu kävellä vielä monia kilometrejä ja Portokin on aika mäkinen. Ei sentään niin pahasti kuin Lissabon.

20160325_134953

Michael kävi leikkauttaan tukkansakkin Portossa ollessa. 8e tuli maksaan ja parrantrimmaus 2e. Nyt on hyvä. Mäki piirrän nykyään kulmakarvani niin näytän jopa hieman normaalilta.

20160325_134923

Nää kaikki kuvat on Portosta Dom Luis 1:sen sillalta. Varmaan niitä suurimpia nähtävyyksiä Portossa. Me ei sinänsä paljon muualla käytykkään kiertelemässä kuin tuolla ja keskustassa hieman. Tuo silta on vain hieman outoa sinänsä, että siinä kulkee metro ja ihmiset sekasin. Muutama pylväs erottaa, että missä pitäisi kävellä ja missä metro menee mutta ei se ihmisiä estä kulkemasta raiteilla. Onneksi metrot ei kuitenkaan tuossa niin kovaa kulje, etteikö kerkeisi pysähtymään jos joku ei väistäkkään.

20160325_134915

Meillä oli tarkoituksena mennä 12euron noin tunnin kestävälle laivamatkalle Douro jokea pitkin, mutta kun sää oli noinkin ankea niin päätettiin jättää tällä kertaa välistä. Torstaina kun saavuttiin Portoon oli ihanan aurinkoista ja istuttiinkin terassilla toista tuntia ja nautittiin kanawrapit ja muutamat oluet ennen kuin mentiin päiväunille. 20160325_134912

Vaikka ilma olikin harmaa ja enteili koko päivän sadetta niin hyvin tarkeni vaan mun parittajan takilla. Michael kyllä niin vihaa nykyään tätä mun hörhövillatakkia, jota käytän nykyään koko ajan. Paljon helpompi kuin ulkoviitta, josta puuttuu yks nappikin keskeltä. Minnehän sekin kadonnut.

20160325_135636

Selitän paremmin Portosta ja meidän reissusta Douron laaksoon myöhemmin, nyt kuitenkin pitää palata töiden pariin. Voin sanoa, että ei ollut kamalan miellyttävää nousta tänä aamuna ylös ja palata töihin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 29/03/2016 at 6:35 PM

  Kivaa lukea Portosta, kun olen ajatellut sinne mennä käymään! Näyttää kyllä kauniilta. :)

  • Reply Heli 30/03/2016 at 10:46 AM

   Oli kyllä ihan älyttömän kaunis paikka, ehotin jo Michaelille että jos tultais vielä uudelleen käymään ennen pois Portugalista muuttoa :)

 • Reply Our Osaka Blog 03/04/2016 at 12:20 AM

  Kävin Portossa lomalla joitain vuosia sitten. Tykkäsin kovasti Portosta, etenkin Porton UNESCOn World Heritage kaupunginosasta. Se oli jotenkin todella tunnelmallinen.
  Kun palaan Japanista takaisin Englantiin, täytyy varmaan tehdä Ryan Airilla uusi budjet-reissu Portugaliin :)

  • Reply Heli 03/04/2016 at 7:29 PM

   Ryanairilla on niin pirun halpoja lentoja koko ajan että tekis ite vaan matkustella aina vapaalla :D easyjet on toinen joka lentää kans briteistä portugaliin tosi halvalla :)

  Leave a Reply