Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Kevät ukkoset

Täällä oli tässä yksi päivä ihan kamala ukkonen. Taivaalla leisku salamat ja ukkonen paukku. Illalla satoi rakeita niin paljon, että maa oli valkonen. Kävellessä kotiin ukkosella aloin miettimään kaikkia videoita missä salama iskee ihmisen viereen ja aloin pelkäämään. Ripsotteli samalla sadetta.

image

Toki juuri kun motarilla ohi ajava paku oli mun kohdalla sillä räjähti rengas. Tiedättekö miten pahasti säikähdin? Mietin salaman iskemistä minuun ja samalla räjähtää vieressä auton rengas. Tykytti sydän koti ovelle saakka.

Että tälläistä on ”yli 300 aurinkoista päivää vuodessa” – Lissabonissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna 25/03/2016 at 8:23 PM

  Huh mikä päivä.
  Joo se on ihmeellistä johtuiskohan ilmastonmuutoksesta tuo lumen/rakeiden sataminen keväällä etelässä? muistan aina sen kun olin muutama vuosi sitten kevättalvella Ventimigliassa Italiassa Ranskan rajalla ja siellä satoi aivan yks kaks kirkkaalta taivaalta rakeita. Yksi kissa näytti erittäin kärsineeltä kun se myrskyn jälkeen löysi sisälle yhteen taloon. Useat ihmiset sanoivat ettei sellaista ei ole ennen ollut ja ottivat kuvia niistä suurista rakeista joita jäi maahan vielä myrskynkin jälkeen. Siellä on varmaan ollut nyt jokin samanlainen sääilmiö! tosin en sitten tiedä onko nämä ihan yleisiä ilmiöitä, kun minulla oli joskus yksi luonnonilmiöt -kirja jossa esiteltiin kaikkia myrskyjä sun muita, siinä luki näistä oudoista raekuuroista.

  Hyvää pääsiäistä

  • Reply Heli 29/03/2016 at 2:30 PM

   Ja varsinki ku niitä rakeita sato täällä niin paljon että maa aivan valkonen ihan ku talvi olis tullu niin eihän autoilijatkaan pystyny ajaan kunnolla kesärenkailla. Onneks nyt tästä viikosta eteenpäin luvattu jo 21 astetta lämmintä nii ei ehkä enää yllätä kovat raekuurot ja sateet :)

  Leave a Reply