Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Azorit, Ponta delgada day 1

Nyt kun alkaa taas arki olemaan liikaa ja väsymys painaa ja haaveilee lomasta (enää muutama viikko suomen lomaan!) niin voikin vihdoin kertoa meijän lomasta Azoreilla. Azorithan on Portugaliin kuuluva saariryhmä ja me lennettiin isoimmalle saarelle pääkaupunkiin Ponta Delgadaa. Ostin matkan meille joululahjana Michaelille. Tai sen matkan ostin lahjana sille ja itelle sit tietenkin vaan koska halusin lomalle ja hieman irtautua Lissabonista, Portelasta ja töistä. Lennettiin easyjetillä ja hintaa tuli kahdelle menopaluulle 58euroa. Voiko joku sanoa enää, että köyhätkään ei vois enää matkustella? Jos menopaluu saa alle 30eurolla yhdelle? Myös ryanair lentoo Ponta delgadalle ja siltä saa itseasiassa halvemmallakin lennot jos on onnekas, halvimmillaan taitaa lentää yhteen suuntaan kympillä tai 12eurolla.

20160109_112051

Azoreilla on ympäri vuoden leuto ilma, mutta tietenkin turistikausi on kevään ja kesän kun lämpötilat nousee yli 20 asteen ja sateet loppuu. Me mentiin ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan kun tammikuun alussa. Sadekausi ja lämpöä oli 15 asteen kummallakin puolen. Meitähän se ei haitannu, että sato vettä, koska oltiin silti lomalla kahdestaan ekaa kertaa ja saatiin olla pois töistäkin kaks päivää.

20160109_112120

Heti lentokoneesta astuessa tajus, että Ponta delgada on pieni paikka. Lentokentällä oli tasan se yksi lentokone millä just saavuttiin. Lentokenttä oli tosi pieni ja kenttää ympäröi meri ja metsikkö. Joka oli itelle tosi miellyttävä yllätys. Muutenkin tuolla oli niin paljon luontoa ja ihanan rauhallista. Varmaan johtunee osittain siitä, että turistikausi ei ollu vielä meneillään.

20160109_112625 20160109_112634

Me oltiin kolme yötä Azoreilla, varasin hotellin hotels.comin kautta ja kun saavuttiin hotellille kello oli vasta 11 pintaan. Kysyttiin huoneesta ja respa oli ensin antamassa meille huoneen kunnes kysy mitä kautta varattiin hotelli että varattiinko se jonkun booking sivuston kautta. Kun kerroin että joo niin sen jälkeen yhtäkkiä huone ei ollutkaan enää valmiina ja meidän piti odottaa klo 14 saakka. Että näköjään se vaikuttaa mitä kautta hotellin varaa pääseekö sinne aikasemmin vai ei?

Ei se haitannu kylläkään vaikka ei päästy kun saatiin laukut säilytykseen. Tarkotuksena oli joka tapauksessa lähtä käymään syömässä lounasta ja kiertelemässä vähän lähiseutua.

20160109_114721 20160109_115308 20160109_115537

Sinänsähän turistikauden ulkopuolella tuonne meno on hyvä asia, vähemmän tosiaan ihmisiä ja halvemmat hinnat. Mutta se tosiaan tarkoittaa myös sitä, että osa ravintoloista ja kaupoista ja muista turistiasioista on kiinni ennen kevään alkua. Niin myös nyt. Mutta meillä oli tarkotuksena tälle lomalle vaan rentoutuminen. Ei turistinähtävyydet ja tekeminen.

20160109_115611

En voi sanoin kuvailla miten paljon rauhallisempaa ja seesteisempää tuolla oli Lissaboniin verrattuna. Oon sanonu aikaisemminkin Lissabonin automäärästä. Tuolla tuli muutamia autoja vastaan kaduilla. Kadut oli tottakai pienempiä osassa kaupunkia, meilläkin hotelli sijaitsi vanhassa osassa kaupunkia jossa ei edes ollut jalkakäytäviä ja kadulle mahtu ajamaan yksi auto kerrallaan. Mutta siltikään ei ollut semmosta kolaripelkoa mitä Lissabonissa on koko ajan. Täällähän saa pelätä auton ajavan päälle vaikka seisois jalkakäytävälläkin. 20160109_115647

Oltiin aamulennon jälkeen aika väsyneitä ja ehittiinkin hyvää lounaspaikkaa ku iski kauhee kaatosade, ne kesti yleensä sen viis kymmenen minsaa ja sit paisto taas vähän aurinko. Semmonen huijari-ilma. Taas kaatosateen yllättämänä otettiin lähin ravintola ja käytiin syömässä siellä iso lounas. Se oli kait hieman turistipaikka hinnaltaan ja ruualtaan mutta kyllä siitä täyteen tuli. Inhosin pari vuotta sitten eniten Barcelonassa sitä miten paljon siellä oli niitä turistiruokaloita, jotka myi kauheeta ruokaa kauheella hinnalla. Siellä myytiin joka paikassa samalla mainoskuvalla paellaa, joka todellisuudessa ei ollu lähelläkään paellaa ja oli niitä pakasteruokia. Siksi sillonkin kävin subwayssa ja muissa pikaruokaloissa. Nyt kuitenkin haluttiin käydä kunnolla syömässä eikä vaan pikaruokaloita. Ei me käydä Lissabonissakaan semmosissa niin miksi nytkään käytäis.

 

Tripadvisor kerto suositun ja hyvän kahvilan lähellä meidän lounaspaikkaa missä käytiin. Royal cafe on ollu pystyssä jo 90-vuotta. Isot kahvit ja kakkuset makso alle 5euroa kahdelle joten hinta ei tosiaan ollut korkea. Otettiin nää kakut vaan ulkonäön takia. Me ei paljon syödä kakkuja ja muita herkkuja portugalissa, joten ei tiedetä mitkä on perinteisiä täällä. Nää kakut vaan oli hieman oudot lopulta. Ne oli vaan niinku suuri keksi. Se oli vaan tiivistä murutaikinamaista kokonaan. Ja lopulta en voinu ees syödä sitä kokonaan, koska se oli niin makea. 20160109_120321

 

Nyt pitää kuitenki lopettaa loman muistelu ja palata arkeen ja töiden pariin. Seuraavaan kertaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna 07/02/2016 at 6:31 PM

  Todella edulliset lennot! mielenkiintoinen kohde

  • Reply Heli 07/02/2016 at 7:08 PM

   Ja ois ryanairilla ollu itseasiassa halvemmatki mutta en kerenny ostaan niitä. Nyt pitää vaan suunnitella pääsiäislomaa.

 • Reply Ellu 08/02/2016 at 11:17 AM

  Kivan näkönen paikka! Ja kyllä oot löytäny hyvän hintaset lennot!! :D Suomessa ei pääse oikeestaan mihinkään tolla hinnalla. Järkytyin ku viikonloppuna olin Helsingissä ja Helsingin sisäinen bussilippu makso 3,20 €!! Mulla makso bussiliput Tampereelta Helsinkiin ja takas yhteensä 4 € ku olin kyttäämässä halpoja hintoja. :D

  • Reply Heli 09/02/2016 at 7:53 AM

   Mä meinasin ostaa helsingistä ouluun lennon niin makso yli 300euroo?! Mun menopaluu lennot suomeenkaan ei maksanu niin paljon ku helsinki-oulu väli! Ihan jäätävää! :D

  Leave a Reply