Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Loman viimenen osuus

Mä oon oikeesti ihan ressipelle lomalla. Stressaan lähtöä, matkaamista ja että kaikki on mukana ja kaikki onnistuu. Eniten stressaan sitä, että varmasti keretään busseihin, lennoille sun muille. Ja sit tuo toinen puolisko. Huuuh, naurettiin systan kans sille ku kerroin että esim junassa ku matkustetaan niin tulee ilmotus:”seuraavaksi Oulainen.” niin tämä sit alkaa laittaan vasta kenkiä jalkaan ja joskus pari kertaa tehny sen että ku juna just pysähtymässä niin se ilmottaa menevänsä vessaan. Mä aivan stressissä että et mene että pitää mennä pois junasta! Kuset jossain muualla sit! Mä ku yksin matkustan niin alan valmistautuun jo ulos poistumiseen vartti aikasemmin. Oikeesti. En ees valehtele. Lennolle jos pitää mennä niin meikähän saattaa olla kentällä 6 tuntia etukäteen. Junaan ku lähen niin meen puol tuntia etukäteen asemalle istuun. Bussihommissa sama. Niin tiättekö miten sydän pysähtyy viideksi minuutiksi ku poika ottaa asiat astetta rennommin.

image

Sehän otti välistä hernettä nenään mun stressaamisesta ja ymmärrän kyllä. Oon ihan kauhee ku oon stressissä. Mutta yleensä se ei kestä kauan. Esim Wienistä lähtö. Bussi lähti klo 13.00. Ilmotin tämän monta kertaa ajoissa. Sanoin että lähtään klo 11.00. Kello 11.30 se istu vielä keittiössä ja dataili ja latas kännykkäänsä hotelilla. ”Mentäskö?” ”Mä meen vielä vessaan.” TAAS!

image

Meillä oli tarkotuksena hakea ruokaa ennen bussiin menoa että keretään syömään. Epäilin että sitä ruokaa ei saa ottaa bussiin mutta ajattelin, että koska oon sanonu viistoista kertaa jo että mennään että keretään syömään että se tajuaa että syödään ennen bussia. Mentiin hakeen ruokaa, sen jälkeen se keksi vielä et käydään kaupassa ostaan juotavaakin. Kello oli 20 yli 12 ku lähettiin käveleen metroasemalle. 25 yli 12 kun oltiin metroasemalla. Metromatka kesti noin 10minuuttia. Sen jälkeen piti vielä ehtiä se bussiasema mitä ei ollu helppo löytää. Lopulta kun löydettiin oikee bussi kello oli 10 vaille 13. Bussikuski sano, että teijän pitää tehdä check in joten juostiin tiskille takas hakeen liput ja tekeen check in. 5min ennen bussin lähtöä oltiin menossa bussiin ku kuski sano, että ei saa ottaa lämmintä ruokaa sisälle.

image

Mutta koska oon minä niin mun superkassissa, josta löytyy kaikenlaista, oli myös sämpylöitä ja pullo viiniä ja litra vettäkin. En tajua miten jumalauta sinne mahtuu noin paljo tavaraa. Miettikää, kolme sämpylää ja kaks litraa juotavaakin ja siihen vielä tabletti, puhelin ja lompakko ja muuta sälää. Ja taisin työntää takinkin sinne ku oli Wienissä siinä vaiheessa taas se +22. Oli yllättävää, että mulle ei tullu tällä bussimatkalla huono olo vaikka luin kirjaa. Pelotti kylläkin kun se kuski ajeli hieman hurjemmin mitä oon tottunu.

image

Parhauttahan oli, että bussissa oli wifi. En mä sitä paljoa käyttäny kylläkään, koska luin. Bussimatka kesti Wienistä Budapestiin 2tuntia 50minsaa. Ei ollu ees ongelmallista löytää hostellilla Budapestissä, koska oltiin samassa paikassa ku viimeksikin. Onni oli se, että kun oltiin kävelemässä hostelille niin ihmisjoukosta yllättäen tunnistin ihmisiä ja ne moikkaski. Samalla tajusin, että nehän oli ne hostellin työntekijät. Se toiminta hostellilla oli hieman hupsua. Mistä kerroinkin. Mutta kun sielä oli 3 työntekijää ja ne saatto kaikki yhtä aikaa vaan lähtä kauppaan porukalla ostaan kaljaa. Niinku nytkin. ”Ai te tulittekin jo.” Eli ei oltais ees päästy sisälle hostelliin jos en ois tunnistanu niitä kadulta.

image

Haettiin muutamat oluet ja syötiin ja mentiin istuun Tonavan rannalle aurinkoon. Valitettavasti aurinko meni aika nopeesti pilveen ja tuli hieman vilposta, joten vaan käveltiin kaikessa rauhassa ja mentiin takas hostelille syömään vähän lisää.

image

Seuraavana päivänä meillä lähti lento. Mähän yllättäen olin aivan paineessa tästäkin asiasta. EIkö oo hupsua :D Lennon piti lähtä 20.55 ja mähän ehotin pojalle, et mentäs kentälle jo kello 16. Hihii. Onneks ei menty. Lähettiin sinne joskus 18 aikaan ja oltiin kentällä 19. Hieman hermoja raasto kun tajusin, että vaikka meillä oli vaan käsimatkatavarat ja norwegianin lennot niin niissä automaateissa ei ollu norskin check iniä ja piti jonottaa tiskille. Ja parhauttahan oli mun stressi ja raivotasolle se, että lentokentän koneet oli jumissa ja tulostus ei toiminu. Joten ne raukat työntekijät joutu kirjottaan kaiken käsin. Jonotettiin tunti lippuja. Sit ne aukas pari lisä tiskiä, että ois vähän nopeempaa toimintaa. Mähän raivolla juoksin uusille tiskeille ja saatiinki viiden minuutin päästä siitä liput käteen. Mut voi mikä onni se oli, että budapestin kentältä löyty KFC! NOmonom. Ja jouduin taas turvatarkastukseen. Mikähän mulla aina piippaa. Tai se varsinki ihmeellistä, että samat vaatteet ja piippas budapestissä mutta ei helsingissä.

image

 

Voisin siitä mainita, että norwegianin toiminta ei nyt ihan ollu mallillaan. Ei ilmotettu ollenkaan kuinka paljon kone on myöhässä. Pari työntekijää tuli portille kyllä 10 vaille 9 millon lennon piti lähtäkki ja ihmisethän meni jonottaan jo siinä vaiheessa. Työntekijät ei vaan ystävällisesti sanonu, että lähtö on siirretty 22.10. Me istuttiin kaikessa rauhassa ja ooteltiin. Muut ihmiset seiso siinä sit sen yli tunnin. Sen lisäksi oli hieman outoa toimintaa lentoemännältä lentokoneessa. Meijän vieresä istu kaks melko ärsyttävää naista. Se lentoemo näille anto ilmaseksi vettä ja vei ohjaamoonki lennon aikana. Mä ihan oon ajatellu, että lennon aikana ei ohjaamoon saa viedä matkustajia enää? Ja miksi osa saa ilmaseksi vettä mutta ei kaikki. Sen takia, että se matkustaja tiesi sen naisen jotain randomin kautta. Se liitty jotenki siihen sen tyttäreen. Mut hieman eriarvosta tää homma. Kaikki ihmiset joutu oottaan lähtöä 1,5tuntia ja vaan näitä kahta naista palvellaan ku vip vieraita. Mutta kun olin niin väsyny, ärtyny ja stressin uuvuttama niin en jaksanu enää ees välittää. Varsinkin kun tiesin, että Helsingissä pitää oottaa aamuun seuraavaa lentoa.

 

Loma oli erittäin onnistunu stressitasosta huolimatta. Vaikkakin kävi niin, että pojalta varastettiin kuulokkeet ja munki kuulokkeet katos. Joten nyt en voi kotona kuunnella musiikkia kun ei niitä kuulokkeita ole. Josta tuli mieleen, et pitäs varmaan tilata. Mut mitäs muuta. Ens kerralla tiedän ottaa vielä enemmän aikaa ku 10päivää lomalle. Varsinkin jos loman aikana matkustetaan kolmessa eri maassa. Vaikka matka ajat valtioiden välillä ei ollu ku kolmesta tunnista tuntiin niin silti se vei aikansa. Bratislavassa ois voinu viettää yhden yön enemmän niin olis sunnuntai ollu vielä aikaa siellä olemiseen. Budapestissä olis vielä yhden yön voinu olla lisää, koska se oli mun lempparipaikka. Wienissä riitti ne yöt mitä oltiin. Kuten jo aikasemmin sanoin, en oikein tykänny paikasta.

 

Mut nyt lähen päikkäreille. Pitää kohta puoliin valmistautua töihin. Moikka!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply