Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Unettomat tukholmassa

Maanantai yönä menin nukkuun klo 1 jälkeen. Nukahin lopulta joskus 2 aikaan koska pelasin ja mietin ja poika kävi kyseleen asioita. Herätys oli klo 4. Siinä sit ku olin nukkunu sen max. 2h nousin ylös ja kömmin olkkariin ja keräsin ihteni ja aloin järkkään kamoja. Kuten yleensä matkapaniikissa oon varma, että unohan puolet kamoista niin nyt tarkistiin viiteen kertaan asiat ja lisäilin lisää kamaa ja pelkäsin kilorajan tulevan vastaan. Ja koska jääkaapisa oli kaikenlaista niin päätin tehä vielä aamusmoothiet meille siitä mitä kaapista löyty. Lisäsin mustikkaa ja sanoin vielä pojalle, ettei käyttäis uutta valkosta paitapuseroonsa sen mustikan takia. No samalla hetkellä sotkin oman valkosen paitani siihen mustikkaan. Että niin.

Bussi lähti Kemistä Ouluun klo 6 aamulla. Raahauduttiin sinne laukkujen kans ja matka kesti 1h40min ja vaikka luulin että oon suurimman osan hereillä niin havahduin tunnin päästä että ollaanki jo Oulussa. Meillä oli Oulussa yli tunnin ootus Onnibussia, joka oli hyvä. Kerettiin käymään viereisessä 24h salessa ostaan vähä evästä. Seikkailtiin sielä pikku salessa vaikka miten kauan. Ei osattu valita mitä halutaan syyä ja mitä voitais ehkä tehä ite. Lopulta Ku valitsin kanamajoneesiwrapin niin poika ilmotti että haluaa kans samanlaisen mutta koska se oli ainut niin sanoin että no, voin tehä sulle sulle tonnikalamajoneesileivän. Sit selitin miten sen teen niin se aivan mielisään että kuulostaa ihan vitun hyvältä tee se. Lopulta kuitenki kävi niin että se veti mun kanawrapin ja mä tyydyin saarioisten valmissalaattiin.

20141014_084005Se bussimatka oli taas yhtä kaamea ku ennenki. Jos vaan mahollista niin välttäkää bussimatkoja. Mähän kärsin jo puolen tunnin bussimatkoista ihan kauheita matkapahoinvointia. 8 tunnin aikana se matkapahoinvointi oli yllättäen erittäin vähäinen. Nukuin ensimmäiset 3h. Kahteltiin seuraava pari tuntia californicationia ja sit poika alko vetään siketä niin mä aloin kahteleen masterchefiä. Onnibusseissa on muuten hyvä se että sielä on ilmanen wifi. Mutta eipä se toimi ku pienen hetken alkumatkasta kunnes kaikki valtaa sen. Jyväskylään saakka netti toimi aivan mainiosti kunnes jykylästä tuli kauhee lauma teini-ikäisiä ihmisiä kyytiin ja netti pätkäs poikki. Siinä vaiheessa tosiaan poika alko nukkuun ja mä keskityin masterchefiin. Kuka hurraahuutaa muuten Rishille? WOOP WOOP! Aivan loistava! Ja kuka helvetti alunperinkään päästi sen Clarissan sinne kisaan mukaan? :D

 

20141014_131723Bussi pysähty myös lahdessa. Veli asu Lahdessa vuoden ajan ja opiskeli kunnes vaihto ouluun eri alalla. En koskaan kerenny käymään sen luona lahdessa. Miksiköhän. Mikä vuosi se ees oli siellä? Oliko se joku niistä ajoista ku ite olin muualla jonku aikaa vuodesta? Mut tosiaan, se pieni kierros minkä bussi Lahdessa teki oli mahtava. Ite ihastuin siihen ihan totaalisesti ja haluan sinne kyllä vieraileen.

 

20141014_155339 20141014_164128Boo nukku kovasti Lahdessa.

20141014_192700Nii, käytiin ostaan yhet siiteritlonnkerot siitä supermarketista joka aseman lähellä on. Ne kanarullat oli ehkä parhaimmat ikinä. Siinä oli joku world kitchen menossa ja ne kanarullat makso 1,5e kpl ja ne oli niiiin isoja että ostettiin yks per naama. Meinasin ostaa lisää mun poika kielsä tuhlaamasta rahaa koska ruokaa oli muutenki liikaa laukussa. tottahan se kyllä oli. Ostettiin salesta meinaan ihan hulluna ruokaa ja tein sit kunnon mässymajoneesitonnikalaleipiä kentällä. Harmi vaan ettei ollu sitä paprikaa mukaan taikka sitä veistä pilkkoon tomaattia, mut pyh, leivät onnistu mahtavasti. (koska oon niin masterchefheli)

 

20141014_205845ja tottakai ei pahitteeksi laiteta että haettiin muutama lomakalja alepasta joka siinä kentällä on.

 

Nii ja kahtokaa miten mielisään olin tunnin nukkumisen jälkeen.

Pää räjähti. Nukuin koko kahden yön aikana eka sen 2h ja sit sen tunnin No onneks oli sentään perkele se mummoneule mukana. Ja kaiken syövä tigeri <3

20141015_002504

Lopulta ku raahauduttiin turvatarkastukseen ja terminaaliin 6 aikaan niin olin niin väsyny ja halusin vaan nukkua. Huono vaan, että lento kesti 45minuuttia niin en kerenny kovin kummosia unosia nukkuun lentokoneessa. Sen lisäksi korvaan otti taas painetta vaikka oli tulpatkin korvissa koko lennon ajan. Ja se tapahtu taas. Heräsin kuulutukseen, että lähdetään laskeutumaan ja korviin sattu. Siitä hetki niin nukahdin takas ja heräsin säikähtäen siihen ku kone tömähti maahan. Se on kauheeta ku siihen tömähykseen herää. Lontooseen matkatessa heräsin kerran ja säikähin niin että takerruin vieressä istuvaan ukkoon kiinni. Ken lie hän.

 

Nyt ei passaa kirjottaa enempää koska varhaiskasvatuksen essee odottaa tekijäänsä. Huomenna palautus. Ja kurssin arvosana tulee siitä. Makia.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply