Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Vihapostaus yhdestä ainokaisesta asiasta.

Voitteko uskoo! oon taas vihanen vr:lle! Eipä kyllä uskois hei. Hain jopa siihen vapaamatkustaja juttuun että sais ilmaseksi matkustaa, mutta mun arpaonnella ne ei mua sinne ota, joten saan vapaasti jatkaa tätä vittuuntumista tähän kyseiseen meininkiin mitä niillä on.

Vihaan sitä vr:ssä miten ne nostaa lippujen hintoja, mutta mikään ei muutu.

Vihaan sitä, että ne siniset junat, ne helvetin vanhat ruppanat, on ainoita, jotka kulkee Oulusta ylöspäin, yhtä intercityä lukuunottamatta. Ja tiättekö miten surkeita ne toisen maailmansodan aikaset vaunut on? No mä kerron, ihan vaan koska oon avulias.

Tuolit. Ne on kovia, isot aukot tuolien välissä (eli kun yrität niissä nukkua niin sun perse on puoliksi sielä aukossa joten sun perse on niinku puolikas, toinen osa penkillä, toinen reiässä), niitten tyynyt on semmoset mitä ne oli jo ku ne valmistettiin. Littanat ja hiukan haisevat. No yllättäen ku n.100 vuotta käytetty samoja tyynyjä.

Ne ikkunat. Sielähän ei tosiaan ole mitään ilmastointia niinku nykysissä hienoissa junissa mitä vain eteläsuomalaiset saa käyttää (koska pohjosessahan ei saatana asukkaan ketään). Joten se ainoa ilmastointi on se, että konnarit jotka käy kaks sekunttia siellä vaunussa hengaamassa tunnin välein aukasee ne ikkunat. Joo, muuten hyvä. Mutta istuppa sielä vaunussa 11 tuntia niin, että ne ikkunat on auki ja koko ajan tuulee saatanan kylmästi sisään. Ja joka kerta ku ne konnarit on menny ohi ja aukassu ikkunat meen ja pamautan ne takas kii. Sit vähä päälle tunnin päästä herään siihen, että ne saatanan konnarit on TAAS aukassu ne ikkunat. Kai ne ajattelee, että voi ku tunkkasta. Mutta ei ajattele sitä, että sinne tulee hitto kylmä!

Nii ja tämä sama ongelma on myös talvella. Onneks ne ei prkl sillon aukase niitä ikkunoita. Ne vaunut on aivan jäätäviä. Aina ku matkustan talvella ja tiiän, että ne on niitä vaunuja niin otan viltin mukaan.

Ja tiättekö niitä kuvia missä on kuva junan vessasta ja se on jäässä? No se on ihan normihommia noissa junissa. Sen lisäksi, että ne vessat on aina täynnä lunta kovilla pakkasilla ja aivan jäässä niin myös ne yhdyskäytävät vaunujen välissä on jäässä ja aivan täynnä lunta. Kuka sinne nyt paskois ku perse jäätyy kii pönttöön?

(Oon oikeesti nyt kyrpääntynyt)

Ja niissä sinissä vaunoissa on myös semmonen ongelma, että niissä ei oo pistorasioita niinku uusimmissa junissa. 11 tuntia junassa ja läppärin akku kestää 3 tuntia? 8 tuntia jäljellä junamatkaa ja puhelimen akku kestää 4 tuntia? 4 tuntia enää jälellä ja koitat nukkua toinen puoli perseestä reiässä ja toinen kovalla tuolilla. Ja sit se alkaa, joku konnari on unohtanut sulkea vaunun ulko-oven. Ja jos ette koskaan oo kuullu sitä hälytysääntä mikä siitä ovesta lähtee sen takia, että juna liikkuu ja ovi onkin auki niin kannustan kokemaan tämän. Läpitunkeva tärykalvot halkaseva ääni senku vaan jatkuu niin kauan, että joku matkustajista lopulta kyllästyy ja uskaltautuu siihen oven viereen ja pamauttaa sen kii. Mähän en sitä tekis, koska aivan tasan varmaan mun huonolla tasapainolla ja huonolla onnella tippuisin siitä ovesta ulos ja se ovi jatkais vaan tasasesti sitä ääntään mä ulkopuolella roikkuen.

Ja miettikää. Kerroin vasta vaan sinisistä vaunuista ja siitä mikä niissä ärsyttää. Onpa hupsua. Tätä aihettahan mä voisin jatkaa varmaan kuus postausta lisää. Mutta nyt kerron miksi tää asia alko alunperin ees ärsyttään. Lennot Lontooseen makso menopaluu n.80e. Kemistä Helsinkiin junalla menopaluu n.110e. Opiskelijalipulla. 

 

ps. Musta tuntuu, että tän postauksen jälkeen en ainakaan pääse matkustaan junalla ilmaseksi. Varmaan pulittaa tuplalipun multa.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply No arvaa 28/01/2014 at 5:54 PM

  Niinno onko se sit kivempaa ku pendolino hajoaa ja jää matkan varrelle pariksi tuntia seisomaan, ilmastointi ei toimi JA niitä ikkunoita ei saa auki ( kesällä, +30 c )… Jos hajoaa ilmastointi ( ja koska VR, niin se hajoaa ) niin siinäpä sitte hikoillaan.
  Mutta kukapa siitä riemusta ei haluais maksaa.

  • Reply Heli 28/01/2014 at 7:16 PM

   mut hupsuli! mähän kerroin tuntemukseni vasta sinisistä vaunuista:D tätä tekstiähän riittäis vaikka miten :D:D

  Leave a Reply