Suomen suurin matkablogiyhteisö

Subscribe & Follow

Tallinna

Ootin innoissani Tallinnan matkaa ku en sielä koskaan oo aikasemmin käyny. Se on liian lähellä:D Lensin tosiaan torstaina aamulennolla Oulusta Helsinkiin, puksuttelin junalla käymään äitillä ja takas junalla Helsinkiin yöksi. Kello herätti perjantaina 6 aikaan, bff nousi ylös ja mä jatkoin nukkumista vielä n.40minsaa. En tarvi aamulla ku vartin aikaa ja siinä ajassa kerkeen syömään ja meikkaan ja tekeen kaiken mitä pitääki. Laiva lähti satamasta 9 aikaan ja oli perillä puol 12. Meinasin kirjottaa, että Viron aikaa klo puol 12 mut sehän on muuten samaa aikaa Suomen kans. Niin, ja se sää mikä me saatiin Tallinnan reissulle. Luojan onneks laitoin sukkahousut housujen alle ja oli pipo ja sormikkaat ja kauluhuivi ja talvitakkiki. Ihana vihmova kylmä tuuli ja siihen vielä sade päälle niin tuli aika nopeesti tosi kylmä.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES Kierrettiin ekana tottakai kauppoja. Bershka, pull and bear ja stradivarius. SAMSUNG CAMERA PICTURES Löysin itseasiassa pari kivaa juttua. Toinen oli ultimaattisen kiva juttu mut ne näytän erikseen ku jaksa ajatellakkaan asiaa nyt, klo 22.48 ja nukuin tosiaan yön junassa:D

Mut rakastuin Tallinnaan! Se oli ihana! Enkä ees kerenny kierteleen vanhaa kaupunkia yhtään niin voitteko kuvitella että ihastuin Tallinnaan ja en ees nähny kunnolla muuta ku satama aluetta:DSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES Mun rakas keltainen pipo herättää jostain syystä ristiriitaisia tunteita ihmisissä. Systa ei oikein tykkää siitä ku se on niin no, keltainen :D Ja koulussa pidän välistä sitä koko päivän niin se on semmonen valopoiju meressä jonka avulla ihmiset suunnistaa ruokailussaki :D

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESJa voi nomnom. Mentiin Vapianoon syömään ku se sattu tuleen vastaan. Tilattiin samanlaiset pinaatti pesto mozzarella pitsan bff:n kanssa ja se oli niin iso että jaksanu syyä sitä kokonaan. Mut olihan se hyvää vaikkaki tosi öljystä mutta siihen nähen että se makso 4,9e koko pitsa niin olin ilonen. Ollaan opittu Suomessa liian kalliiseen ruokaan.

image

Mehän tosiaan maksettiin menopaluu laivareissuista 34e per naama, jonka oon muuten vielä velkaa booboolle. Sit tietenki matka satamaan keskustasta mut se ei maksanu ku muutaman euron. Mutta kyllähän se hieman ärsytti ne no, suomalaiset:D Noustiin laivaan 8 aikaan ku se lähti 9. NIin en tajua sitä, että vaikka nyt Viroon onki matkalla ja laivassa on niin se ei silti meinaa perkele sitä että klo 8 aamulla pitää se olut hakee sieltä laivan baarista ja kiskoo kaksin käsin sitä siihen että ollaan satamassa puol 12. Ja käytiin superalkossa vielä ennen laivaan nousua niin sieläki hermo aivan kireellä olin ku ne ihmiset oli sielä semmosella ”minä ekana!” asenteella että pakko oli änkee ja töniä ihmisiä ja voi jumalauta ku ne alko jakaan siellä ILMASIA MAISTIAISIA VIINASTA! Oikeesti nyt jumalauta! Vaikka se on ilmasta ja viinaa niin se ei silti tarkota että sinne pitää rynniä toiselta puolen kauppaa että MAISTIAISIA! Vittu sitä oli siinä lasissa sentti ja silti ihmiset rynni ilmasen viinan perässä. Aina välillä hävettää olla suomalainen mutta minkäs teet. Ja voin kertoa että ostin itekki sitä alkomahoolia muutaman laatikon sieltä. Ja en tee kyllä toista kertaa samaa. Niitten raahaaminen Kemiin saakka aiheutti mustan reiden ja hermojen kiristymisen ja sen että päätin olla juomatta taas muutaman viikon. Onhan se tyhmää että ostaa lonkeroa ja siideriä ja sit onki juomatta mut eipä mulla kiire ole:D

image

Mulle tuli postissa alekupongeja joku päivä ku tilaan menaisia niin joku kestotilaajan etukupongit tms ja siinä sit tottakai oli myös helsinki-tallinna reissun alekupongit niin pitää sitä varmaan lähtä käymään sielä joululomalla uudelleen vaan sen takia, että näkis sen uudelleen lumisena ja jos sit kerkeis käymään myös vanhassa kaupungissa. Ja olihan tuo reissu booboon kans niin kiva että pitää se uusia.

Junamatka takas Kemiin yöllä kesti liian kauan. Ja tottakai se oli täynnä kännipällejä tampereella saakka ainaki. Tiättekö niitä ihmisiä jotka huutaa pää punasena jotain omaa juttuaan ihan vaan huvikseen ja sit ne osottaa jotain ihmistä ja huutaa toiselle kännipällille ”KATO TÄÄ NUKKUU!” no ei se nuku kuule enää ku oot huutanu jo vartin, kukaan ei nuku enää. Nukahin vihdoin ku tampereelta lähettiin. Sain nukuttua 3,5 tuntia kunnes käytävän toisella puolen istuva aivan ihme jätkä alko puhuun unissaan. Ja se puhu TUNNIN HYVIN ISOON ÄÄNEEN omia juttujaan ja niitten jutun tasot oli tätä luokkaa:”vittu haista vittu, vittu saatana. vittu miksi oot vittu tommonen” Joka toinen sana oli vittu tunnin ajan ja se tosiaan puhu tosi isoon ääneen. Niin voitte vaan kuvitella miten kireellä mulla oli hermo ku nukutti ihan hulluna mut saanu nukuttua. 9 olin perillä ja köpötin kämpille. Käväsin siwassa ja tiättekö mitä tapahtu! VOITIN siwa arvasta!! VOITIN!! Oon kaks kuukautta käyny sielä melkein joka päivä ja saanu aina sen arvan niin nyt vihdoin sain voiton! :D

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply