Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikavuoro maailman ympäri FAQ

Kuinka pääsen mukaan Pikavuorolle maailman ympäri?

Voit varata lippusi osoitteessa www.pikavuoromaailmanympari.fi

FinAround Oy
Jani Laine
040 54 33 218
info(at)pikavuoromaailmanympari.fi
Mitä reittiä maailman ympäri ajetaan?

Alustavat reittisuunnitelmat löydät Reitti ja aikataulu -sivulta ja matkalippuvaihtoehdot Liput-sivulta.

Mikä on Ajokki Royal?

Ajokki Royal on Mercedes-Benz -linja-auto vuosimallia 1988. Kyseessä on sama bussi, jolla Pikavuoron pioneerit matkasivat Pikavuoro Bangkokiin -matkan Suomesta Venäjän, Kazakstanin, Kiinan ja Laosin kautta Thaimaahan talvella 2011 ja sieltä Australiaan vuodenvaihteessa 2011-2012. Talvella 2012-2013 Pikavuoro taittoi matkan Bangkokista Etelä-Koreaan. Ajokki Royalin taustalla on salolainen perheyritys Salon Tilausmatkat Oy.

Milloin Pikavuoro maailman ympäri lähtee ja milloin se on perillä?

Pikavuoro maailman ympäri starttasi Thaimaan Pattayalta 10.11.2011. Perille saapuminen on suhteellista – perillä Indonesiassa oltiin joulukuun lopulla 2011, liikkeelle lähdettiin Australian Darwinista 3.2.2012 ja perillä Melbournessa oltiin maaliskuussa 2012.

Joulukuusta 2012 helmikuuhun 2013 Pikavuoro matkusti Thaimaasta Laosin, Kambodzhan ja Kiinan kautta Etelä-Koreaan.

Alkuvuodesta 2014 Pikavuoro vieraili Pohjois-Thaimaassa, jonka jälkeen Ajokki palasi hetkeksi takaisin Malesiaan. Lokakuussa 2014 Pikavuoro taittoi Pohjois-Amerikan etapin paikallisella kalustolla.

Joulukuussa 2014 Ajokki Royal aloittaa matkansa Etelä-Afrikasta kohti Eurooppaa. Takaisin Suomeen Pikavuoro porhaltaa keväällä 2015.

Kuka järjestää Pikavuoron Maailman ympäri?
Matkan järjestää Salon Tilausmatkat Oy.

Kuka voi osallistua Pikavuoron matkalle ja kenelle tällainen matkailu sopii?
Kuka vain voi osallistua – tervetuloa mukaan! Matka Pikavuorossa sopii sinulle, jos omaat paitsi rohkeutta lähteä pakettimatkoista poikkeavalle lomalle, myös yllätyksiä sietävää asennetta, tervettä järkeä sekä iloista huumoria. Ajokki Royal on ikäisekseen loistokunnossa, mutta matkanteko bussilla halki vieraiden maiden ei varmasti tule olemaan yllätyksetöntä.

Pikavuoro-blogia seuraamalla saa hyvän kuvan pikavuorolaisen arjesta!

Minkä ikäisille Pikavuoro maailman ympäri on tarkoitettu?
Ikä ei ole avainkysymys pikavuoromatkustuksessa. Jos vain fyysinen ja henkinen kuntosi kestävät pitkän bussimatkustuksen, voit lähteä mukaan minkä tahansa ikäisenä ja myös toivomme joukkoon mahdollisimman monenlaista väkeä nuorisosta eläkeläisiin! Alaikäinen ei kuitenkaan voi yksin osallistua Pikavuorolle.

Mitä matkalla tehdään?
Pikavuoron matkustajat voivat tutustua nähtävyyksiin ja tehdä reissunsa varrella kaikkea sitä, mitä muutkin matkailijat tekevät. Lisäksi matkalla on tarkoitus vierailla erityisesti myös muissa kuin turistipaikoissa sekä mm. tutustua suomalaisiin yrityksiin maailmalla, tervehtiä lähetystöjen väkeä ja muita reitille osuvia maanmiehiä. Pikavuoromatkustajat päättävät siis itse oman ohjelmansa reitin ja aikataulun puitteissa.

Paljonko Pikavuoro maailman ympäri -matka maksaa ja mitä hintaan sisältyy?
Matkan hinta riippuu matkustettavan etapin pituudesta. Tarkemmat tiedot löydät varaussivulta. Hinta sisältää matkan ja hyvän seuran, mutta Pikavuoro maailman ympäri ei ole valmismatka. Majoitukset ja ruokailut tien päällä on jokaisen kustannettava erikseen.

Kuinka majoitukset matkan varrella järjestetään? Paljonko majoituksiin on varattava rahaa?
Majoitukset valitaan aikataulun ja tilanteen mukaan. Pyrimme majoittautumaan yhdessä, mutta mahdollisuuksien mukaan siten, että valitun majapaikan lähistöllä on mieluisia vaihtoehtoja myös eri budjeteille ja toivomustasoille. Reitin ja seutujen vaihtelevuuden vuoksi majoituksia tulee matkan varrella olemaan niin leirintäalueilla, majataloissa kuin hotelleissakin. Majoituksiin tarvittava rahasumma riippuu matkustamastasi etapista – hintataso vaihtelee maittain niin paljon, että mitään yleistä ennustetta on mahdoton antaa.

Kuinka ateriat matkan varrella järjestetään? Paljonko aterioihin on varattava rahaa?
Päivän aterioihin on hyvä varata noin 15 – 20 euroa per matkapäivä riippuen matkustamastasi etapista. Linja-autossa on kahvinkeitin ja keittovälineet. Pidämme kahvi- ja välipalataukoja teiden varsilla. Otamme myös peruskuivamuonaa mukaan.

Millaiset matkustusolot bussissa on?
Ajokin penkkirivejä on väljennetty tavalliseen bussiin verrattuna. Istumapaikkoja ei myöskään tulla myymään niin täyteen, että matkustuksesta tulisi ahdasta. Kaikilla on riittävästi tilaa.

Kuinka pääsen Pikavuoron alkupisteeseen?
Kukin matkustaja huolehtii itse matkastaan siihen pisteeseen, jossa aikoo nousta Pikavuoron kyytiin. Mahdollisuuksien mukaan voimme yrittää järjestää esimerkiksi noudon lentokentältä. Myös lentolippujen hankkimisessa voi pyytää apua, mikäli ongelmia syntyy.

Mitä tapahtuu perillä ja kuinka osallistujat palaavat Suomeen?
Tällä matkalla perillä oleminen on suhteellista. Jos et aio matkustaa Pikavuoron kyydissä maailman ympäri Suomeen saakka, voit jäädä Balille sukeltelemaan, Australiaan surffaamaan tai Amerikan ihmeitä katseleman. Voit varata paluulennon takaisin kotiin Pohjolaan juuri silloin, kun itse haluat. Jokainen on siis vastuussa kotimatkastaan itse.

Millaisen vakuutuksen tarvitsen matkaa varten?
Edellytämme jokaiselta lähtijältä omatoimisesti hankittua matkavakuutusta. Suosittelemme laajaa vakuutusta, joka kattaa esimerkiksi sairaskuljetukset Suomeen.

Mitä rokotteita tarvitsen?
Rokoteasioista kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Aasian maissa ainakin hepatiittirokotteet (A ja B) on syytä olla kunnossa, muiden kanssa parhaiten osaa auttaa ammattilainen. Malarialääkityksen tarpeellisuudesta kannattaa myös keskustella oman terveydenhoitajan kanssa.

Millaisia viisumeita matkalla tarvitaan ja kuka ne järjestää?
Tarvittavista viisumeista kerrotaan lisää ennen matkaa järjestettävissä infotilaisuuksissa.

Tarvitsenko talvivaatteita mukaan?
Suosittelemme tutkimaan karttoja ja sääennusteita omatoimisesti ennen matkaa.

Mistä saan lisätietoja matkaan liittyen?
Ennen jokaista etappia pyritään järjestämään pari infotilaisuutta. Infotilaisuuksissa vastaamme kaikkiin lähtijöiden kysymyksiin ja ne ovat myös mainioita tilaisuuksia tutustua tuleviin kanssamatkustajiin. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan kuljettaja Jani Laineeseen, 040 54 33 218(joka päivä klo 17-20) tai info (at) pikavuoromaailmanympari.fi
Mihin mennessä lippuvaraus on tehtävä?
Mitä pikemmin, sen parempi.

Onko Pikavuoro maailman ympäri valmismatka?
Matka on omatoimimatka. Matkan hintaan ei sisälly majoitusta, paluulentoa tai viisumeita eikä se kuulu valmismatkalain piiriin.

Kuinka usein Pikavuoro maailman ympäri -blogi päivittyy?
Bussin liikkeitä voi seurata GPS-tietojen avulla jatkuvasti päivittyvän kartan kautta ympäri vuorokauden.

Tekstein, kuvin ja videoin Pikavuoro maailman ympäri -blogi päivittyy niin usein kuin se on verkkoyhteyksien puolesta mahdollista ja matkan kulun kannalta mielekästä – jälkimmäisen päätöksen luotamme täysin bloggaajan vastuulle. Emme lupaa päivittäistä raportointia, sillä emme voi taata jatkuvaa nettiyhteyttä. Emme myöskään halua lomalle tulleiden matkalaisten tuntevan joutuneensa ”BB-bussiin” ja toivomme blogin lukijoilta ymmärrystä tämän suhteen. Lupaamme kuitenkin huimaa luettavaa takuulla ainutlaatuiselta matkalta ja maisemista, joihin harva meistä muuten koskaan pääsisi!

Kuinka Rantapallo liittyy projektiin?
Rantapallo oli kumppanina mukana Pikavuoro maailman ympäri -projektissa. Vuosina 2010-2015 Rantapallo lähetti matkalle mukaan oman reportterin, joka kertoi reissun etenemisestä Pikavuoro maailman ympäri -blogin kautta. Kaikista käytännön järjestelyistä vastaa Salon Tilausmatkat Oy, joka hoitaa myös blogin päivityksen keväästä 2016 lähtien.

Mikä oli Pikavuoro Bangkokiin?

Pikavuoro Bangkokiin oli Ajokin maailmanympärimatkan ensimmäinen vaihe talvella 2011. Matkaa tehtiin Suomesta Venäjän, Kazakstanin, Kiinan ja Laosin kautta Thaimaahan. Kaikki vanhat pikavuororeportterimme Tero Ikäheimosen Pikavuoro Bangkokiin -postaukset löytyvät edelleen tämän sivuston blogiarkistosta.

FAQ-osion viimeisin päivitys: 2.5.2016

7 Comments

 • Reply Lissu 18.1.2011 at 18.21

  Hei,

  Kai te kuvaatte reissun!? Olisi kiva, jos joskus saisi katsella telkkarista tai netistä koko matka!

  Blogia on mukava lukea! Oikein hauskaa matkaa!

 • Reply koe 5.3.2011 at 21.11

  Hieno homma, näytte olevan jo Thaimaassa!

 • Reply PLo 12.8.2012 at 17.39

  Onko tuossa virhe: ”… muussa tapauksessa Ajokki jatkaa matkaansa 10.6.2013 Alaskasta.”

  Muistaakseni puhe oli heinäkuusta??

  • Reply Kalle 13.8.2012 at 11.00

   Jep, heinäkuusta puhuttiin ja heinäkuussa mennään :) korjattu, kiitti vinkistä, vanha päivämäärä oli jäänyt kummittelemaan.

   K

 • Reply Sole 7.11.2012 at 12.58

  Hei, Milloin Pohjois-Amerikan liput tulee myyntiin ja voiko jo nyt tehdä vaurauksen? Milloin Amerikan reissun aikataulu varmistuu?

  • Reply Kalle 8.11.2012 at 10.45

   Moikka Sole,

   lippuasioissa ota yhteyttä Janiin (pikavuorobangkokiin (at) gmail.com)! Amerikan-etappi lähtee liikkeelle Alaskasta heinäkuussa 2013, reittiä voit tutkailla täältä: https://www.rantapallo.fi/pikavuoro/reitti/ . Tarkempaa tietoa on luvassa piakkoin!

   K

 • Reply Sole 17.12.2012 at 15.03

  Hei, Täällä odottelen lisäinfoa Pohjois-Amerikan osuudesta…kärsimättömästi :)

 • Leave a Reply