Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ei kategoriaa

Pikavuoro Bangkokiin vol 2

4.2.2018

 

Hei pitkästä aikaa, on aika herättää blogi talviunilta ja kertoa tulevista reissuista sekä suunnitelmista missä mennään.

Osa teistä on varmaan huomannutkin facebookissamme sekä tammikuun matkamessuilla uudet matkamme. Yksi niistä on tämä supermatka eli linja-autolla Suomesta Bangkokiin, mistä koko Pikavuoro Maailman Ympäri sai aikoinaan alkunsa – starttasimme silloin 9. tammikuuta 2011 Salon torilta -. Nyt järjestämme vastaavan matkan uudelleen.

Itselleni pikavuoro Bangkokiin oli suuren unelmani toteuttaminen, josta lopulta syntyi hyvällä tavalla jännittävä ja ikimuistoinen seikkailu.

Matkan kohokohdat olivat silloin”maanteitse kylmistä olosuhteista trooppiseen ilmastoon”, Venäjän Siperia, Kazakhstanin arot, Kopin autiomaa, Tiibet ja kaakkois-Aasia. Jokaisessa näissä maissa oli turvallista liikkua bussilla.

Täysin kopiota matkasta ei voida tehdä, enkä sitä haluakaan. Olosuhteet matkan varrella ovat tällä kertaa  paremmat. Viime kerralla haasteena olivat paukkuvat pakkaset, sekä Kiinan teiden kunto. Joka teki matkan etenemisestä vaikeampaa. Viimeisen tiedon mukaan reittimme Kiinassa ovat asfaltoituja. Tälläkään kerralla emme välty talviolosuhteista.

Tarkoitus on myös piipahtaa/mahdollisesti jopa ajaa Kirgistanin kautta Kiinaan, suunnitteilla pikavisiitti Uzbekistaniin/Tadzikistaniin.

Nairobin paikallisbussi. Liekkö kattopaikat halvempia. Linja-autoa ei myydä täyteen vaan kaikilla bussissa on hyvin tilaa.

Matka on herättynyt paljon mielenkiintoa. Osa ilmoittautuneista matkustajista on mukana koko matkan, osa tulee matkan varrelta kyytiin Kazakhstanista ja jopa etelä-Kiinasta. Tämähän on Pikavuoroilua eli kyytiin pääsee myös matkan varrelta :) Esittelen reittiä ja aikataulua myöhemmin blogissamme. Pysykää kanavalla.

Tahdotko mukaan bussiseikkailulle Salosta Bangkokiin? Ensimmäinen Bangkokin Pikavuoro -infotilaisuus järjestetään sunnuntaina 18. maaliskuuta. Tilaisuus tarkoitettu matkalla lähtiöille sekä vielä lähtöä harkitseville.

Infon ohjelmassa on kaikki matkaan liittyvät käytännön asiat: majoitukset, lennot, reitit, viisumit, rokotukset – mm. kaikkiin näihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus paikan päällä.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa sunnuntaina 18.3.2018 kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

Mikäli et pääse 18.3 paikan päälle niin järjestämme infon myös Helsingissä 25.3 klo 10.00

 

Voitte tiedustella lisää sähköpostitse [email protected] tai soittamalla 0405433218

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply moikkukala 6.2.2018 at 17.42

  Ehdotus: Livelähetys tiedotustilaisuudesta youtubeen tai twitchiin meille, jotka emme ehkä pääse paikan päälle.
  Facebookia en tähän ehdota, koska se ei edelleenkään ole kaikkien käytössä tai käytettävissä.

  • Reply Jani Laine 8.2.2018 at 22.06

   Kiitos ehdotuksesta. Alustavasti kirjoitain infosta blogiin.

 • Reply Erja Ekholm 7.2.2018 at 1.02

  Minä haluan ehdottomasti mukaan! Minä ajankohtana matka tehdään?

  • Reply Jani Laine 8.2.2018 at 22.04

   Hei Erja,
   22. lokakuuta lähtö, kesto noin 2kk eli ennen joulua perille.

 • Reply EsaT 27.2.2018 at 9.24

  Mitä bussille tapahtuu Pikavuoro kakkosen jälkeen? Kai se taas tulee kotiin jotakin reittiä?

  • Reply Pasi 6.3.2018 at 21.09

   Kaikki tiet vievät Roomaan. Matkamessuilla Jani kertoi mitä Bangkokin jälkeen. Yksi jäljellä ?

  Leave a Reply