Kiitos yhteistyökumppaneille

Joululahjaksi olen toivonut kaikkien tuttujen ja sukulaisten ääntä Finnish Traveling Award -palkinnon voittamiseksi Rantapallon Pikavuoro maailman ympäri -blogille. Koen, että tämän lisäksi olen oikestaan saanut joululahjaksi jo etukäteen tämän huiken mahdollisuuden reportoida reissusta. Kiitos siitä Rantapallon Janille, Riikalle ja Marialle, jotka uskoivat, että minusta olisi tällaiseen pestiin.

 

Vang Viengin tontut

Toivottavasti pukki ehti Suomeen asti mönkijällään tonttujen kanssa tuolta Vang Viengistä.

Samsung ja Nikon, reissun sponsorit mahdollistavat sitten taas parhaat mahdolliset työvälineet kirjoittaa tekstiä ja ottaa kuvaa.

Samsungilta minulla on mukana mielettömän kevyt kannettava Notebook 530 U. Alkuun jouduin hakemaan hieman ohjelmistoja ja muun muassa ääniajureita, jotta olen saanut Skypen toimimaan ja juteltua perheen kanssa. Kone on kokonaisuudessaan kuitenkin toiminut oikein näppärästi ja pyörittänyt tarvittavia ohjelmia eli lähinnä Photoshop Elementsiä kiitettävästi.

 

Reportteri editoi ja kirjoittaa

Pojat pelaavat korttia, Ajokki kulkee ja Reportteri editoi.

Nikonin Suomen päämajasta käväisin yksi räntäinen marraskuun aamu hakemassa lainaan kameran ja objektiivin. Itseasiassa lähdin sieltä tuntia myöhemmin pariakin kassia kantaen!

Reissun kaikki kuvat on otettu D 7000 rungolla ja 18-300mm 3.5-5.6 VR objektiivillä tai 50/1.8 G kevyellä ja pienikokoisella linssillä. Tai huikean pienellä COOLPIX S01 kameralla, joka kulkee mukana kaikkialla. Aluksi järjestelmäkameran tuntui hieman painavalta, mutta nyt se on kulkenut melko huolettomasti mukana sellaisenaan pyöräretkillä ja vesiputouksilla.

Runko on ollut ihan ehdottomasti huippu valinta reissuun. D 7000 kestää nimittäin jonkin verran tätä olemista – pölyä, roisketta ja kolinaa. Linssin monipuolisuus on taas yllättänyt positiivisesti, sillä sen laajuus tai zoomi eivät ole oikeastaan loppuneet kertaakaan kesken. Rajana on siis vain omat taidot ja kekseliäisyys.

 

Reportteri Karvonen matkalla Luang Prabangiin

Mirka ja Nikon D 7000 Laosissa noin 1300 metrin korkeudessa.

Yksi 8 GB muistikortti on jo täynnä. Olen pyrkinyt karsimaan reippalla kädellä kuvia heti alkuun, jotten ole sitten ihan liemessä kahden kuukauden jälkeen. Kuvista ajattelin teettä Rajalassa kuvakirjan, niin ehkä niitä tulee sitten katsottua ja näytettyäkin. Nikonin kontaktista ja edullisista tarvikeostoksista kiitos Sanomatalon Rajalan työporukalle.

Ajokilla on myös omat sponsorinsa, joiden joukkoon voi liittyä kuka vain reissusta, blogista tai vaikkapa Salon Tilausmatkoista kiinnostunut taho. Juttelimme tuossa taannoin nyt jo muille teille karanneen Teemu Norrenan kanssa Ajokista, sen mainosarvosta ja teippausmahdollisuuksista.

 

Teemu Norrena ja Mainosvaunu

Teemu Norrena ja Ajokki

Osa blogin lukijoista onkin jo huomannut, että bussia koristaa ”Mainosvaunu” tarrat.

Mistä on kyse, toiminnanjohtaja Teemu Norrena?

– Mainosvaunu on Jyväskyläläinen ulkomainontaa tarjoava yritys. Lähdimme sponsoroimaan matkaa, koska mainosmielessä idea ”bussilla maailman ympäri” on niin ainutlaatuinen tempaisu, että tätä tilaisuutta ei kannattanut jättää käyttämättä. Näkyvyyttä on jo tullut kiitettävästi.

– Mikä sai sinut mukaan pikavuorolle?

– Yritysnäkökulmasta katsottuna haluan tehdä mainontaa normaalista poikkeavilla tavoilla. Matkustajana olen pikavuorolla vain hetken, sillä oma aika ei riitä pidempään reissaamiseen, vaikka halua olisi. Ryhmähenki tällä pikavuorolla on ollut erinomainen, joten kyllä tässä porukassa viihtyisi pidemäänkin.

Oletko matkustellut itse paljon?

– Jonkin verran. Nuorempana tuli kierrettyä pitkin Eurooppaa, ja myöhemmin tutustuin Kaakkois-Aasiaan opiskelujeni vuoksi.

Mikä on mieleenpainuvin matkailukokemuksesi?

– Vaikea sanoa, niitä on monta. Sanotaan vaikka  vuonna 2004 ajamani Itä-Euroopan ympäriajo 50 euroa maksaneella Nissanilla. Auto oli ruosteinen, mutta toimi hienosti koko reissun. Eipä Pikavuoro bussikaan uusi ole, mutta toimii ja kulkee mukavasti.

Haaveiletko Amerikan etapista jo?

– Amerikkaan ei valitettavasti ole mahdollisuus lähteä, mutta tulen seuraamaan Pikavuoron kulkua kyllä.

Mainosvaunuun voi tutustua heidän sivujensa kautta ja mikäli nimi tai logo bussin kyljessä kiinnostaa, on Mainosvaunu oikea taho ottaa yhteyttä.

www.mainosvaunu.fi

 

Mainosvaunu, Ajokki Royal, Salon Tilausmatkat

Salon Tilausmatkojen Ajokki Royal matkalla Thaimaassa, Koh Changilla

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply reissulate 25.12.2012 at 22.15

    Sponssori on hyvä josko jotain sais omaankin linja-autoon ”rakennettu matkailuautoksi”,Asiaan ,reportterin kommentit ja videoleikkeet on ollut tosi hyviä.Jatka Mirka samaan tahtiin,on mahtava lukea sinun kommentteja.

  • Leave a Reply