Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajokki Royal Australia Videot

Kaksi eteen, yksi taakse

5.2.2012
Australialainen vuokrabussi
Australialainen vuokrabussi

Ajokin sijainen lähtökuopissa

Vaikeista viranomaiskohtaamisista ja muista vastoinkäymisistä huolimatta Pikavuoro pyyhälsi liikkeelle Pohjois-Australian Darwinista tänä aamuna. Alle napattiin totutusta poiketen australialainen Ajokin sijainen, sillä suomalaisbussia ei kenguruiden ja koaloiden sekaan päästetty – videolla tunnelmia lähtötiimellyksestä!

http://youtu.be/9YX_oeZbBbg

Pitkään ei lähdön jälkeen Ajokkia kuitenkaan ehditty ikävöidä. Vuokrattu sijaisbussi alkoi nimittäin käyttäytyä pitkälti esikuvansa tapaan jo alkumetreillä: pakoputki levähti vajaan kolmensadan ajokilometrin jälkeen. Katherine-nimiseen kylään köröteltiinkin sitten kovin äänekkäällä bussilla.

Skumppaa matkan varrella

Ennen bussin kosahtamista ehdittiin lähdön kunniaksi juoda lasit kuohuvaa

Pienen miettimistauon jälkeen päätettiin jäädä kyläpahaseen yöksi. Vaikka vika ei olekaan vakavimmasta päästä, hoidetaan se silti aamusta kuntoon ennen kuin matkaa taas jatketaan. Tänäänhän asiaa ei saatu kuntoon hoidettua, sillä kyläpahasen putiikit olivat pyhäpäivän kunniaksi sulkeneet ovensa. Ilta kuitenkin vietettiin pitkälti bussissa istuen ja sopivaa yöpymispaikkaa etsien.

Pakoputkia paikkailtiin

Pakoputken paikkailua

Tyydyttävä yösija onneksi löytyi, sillä unelle on tarvetta. Huomenna edessä on – ilmastoidusta sijaisautosta huolimatta – hienkatkuinen ja mitä luultavimmin hyvinkin paljon edellistä ajontäyteisempi päivä. Australian-etappia ei nimittäin tätä tahtia aikataulussa viimeistellä. Toivottavasti tekniikka vain kestää tämänpäiväistä paremmin.

Katherine-kylän menomestoilla

Katherinessä pohdittiin sotasuunnitelmaa

P.S. GPS-laite oireilee hieman – yritämme saada paikannuksen toimimaan mahdollisimman pian! Myös Ajokin kohtaloon palataan tarkemmin vielä lähitulevaisuudessa.

Auringonlasku Katherinessä

Auringonlasku sai kaikesta huolimatta tuulettamaan

Check the video filmed during our take off!

The first day of Pikavuoro’s Aussie stage had quite a miserable start. After less than 300-kilometer-drive part of the exhauste system broke down. This forced Jani the Driver to stop the noisy rental bus in the village of Katherine, where the bus will, hopefully, be fixed in the morning.

Because of today’s letdown – our aim was to drive a lot more than we actually did – tomorrow will be considerably heavier day than today. We still have around 11,000 kilometers to go and not more than six weeks left.

P.S. The GPS device is currently suffering from a temporary blackout – don’t worry we will fix it and be back on the map in no time!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kaija 5.2.2012 at 18.23

  Kovin ikävää, että Ajokki ei karanteenia läpäissyt :(

  Onneksi sentään matka jatkuu – GPS ei kuitenkaan tunnu olevan paikan tasalla!

  • Reply Kalle 6.2.2012 at 2.15

   Näinpä – tärkeintä, että matka jatkuu. GPS saadaan toivottavasti toimimaan mahdollisimman pian!

   K

 • Reply Hepe 5.2.2012 at 20.04

  Ahtaalta näyttää matkanteko aiempaan verrattuna. Toivottavasti kaikilla pinna kestää entistä tiiviimpää yhteiseloa. Toisaalta; life is life, seikkailuun kuuluu tämäkin.

  Uskaltaako kysyä, mikä oli diagnoosi tähän sairaalayöhön??? Näytti aika hurjalta paidan alla…Toivottavasti ei aiheuta kovasti tuskallista olotilaa.

  Mikä lienee säätilanne sielä, onko aurinko jo todennäköisempi kuin sade? Meilläkin pahimmat pakkaset näyttää hellittävän, kehäkolmosen sisäpuolella ajelivat eilen satoja kolareja…näkyvyys muutama metri mutta kun nopeusrajoitus on 80 niin sitähän on ajettava… teillä lienee liikenne paremmin hallussa kun näin kauas olette ehjinä päässeet!

  GPS on mukava olemassa, nyt sen huomaa kun ei toimi.

  Mukavaa matkantekoa kaikille!!!

  • Reply Kalle 6.2.2012 at 2.33

   Kylläkyllä, käytännön syistä kyydittäjäksi valikoitui kyseinen bussinretku. Onneksi sopu sijaa antaa, eiköhän tämä seikkailu malteta loppuun asti vähän ahtaammassakin kopperossa. Sateesta ei enää ole tietoakaan, itse asiassa aurinko on tälläkin hetkellä kovin polttava. Varjossa noin +35’C, noussee vielä jonkin verran matkalla keskemmälle.

   Viihdepäällikkö vaivasivat mitä ilmeisimmin bedbugit, nyt rohtoja riittää ja fiiliskin toivottavasti paranee. GPS yritetään hoitaa kuntoon hetimmiten! Kiitos kommentista :)

   K

 • Reply Trooppi 5.2.2012 at 21.01

  Mikä oli viihdepäällikön diagnoosi?

  • Reply Kalle 6.2.2012 at 2.35

   Bedbugit ilmeisesti vaivasivat.

   K

 • Reply Kipa 2 5.2.2012 at 23.19

  Hengessä mukana ja täysillä!!!
  ter. Kipa kakkonen

  • Reply Kalle 6.2.2012 at 2.36

   Hyvähyvä! :)

   K

  Leave a Reply