Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kazakstan Videot

Video: Khan Shatyr, maailman suurin teltta

23.1.2011

Sunnuntaipäivä on kulut lepäillessä. Auto on kutakuinkin kunnossa, eikä huomenna pitäisi olla ongelmia lähteä liikkeelle. Myös reistaillut ohjauksentehostin tuntui paremmalta. Aamusta menemme porukalla jonottamaan maahanmuuttovirastoon sopivaa leimaa passiin. Byrokratia, maailman syöpä.

Bayterek-näköalatorni on yksi Astanan ja koko Kazakstanin tunnetuimpia maamerkkejä. Torni on 97 metriä korkea, mikä symboloi pääkaupungin siirtoa Almatysta Astanaan vuonna 1997.

Astanassa ja Almatyssa järjestetään 30. tammikuuta alkaen talvilajien Aasian-mestaruuskisat. Astanaa on koristeltu kisoja varten mm. jääveistoksin.

Jäänveistäjät työssään.

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply annie 23.1.2011 at 23.00

  Hienoja jääveistoksia ja linkkien kautta ollaan mekin tutustuttu Astanaan, ei olis heti tullu mieleen, että siellä on noin upea kaupunki. Huomennako saadaan taas alkaa seurata GPSsää, ihan on tuntunut toimettomalta kun ei ole saanut seurata bussin liikkeitä….heh. Hyvää matkaa.

 • Reply Redang_Girl 23.1.2011 at 23.51

  Kävin viime keväänä Kiinan pohjoisessa Harbinissa ihastelemassa jääveistosfestivaalien tuloksia ja oli kyllä komean näköistä! En siis ihmettele yhtään, että kuvissa näkyy ilmeisesti Harbinista saakka tulleita jääveistostaitureita, jotka laittavat kaupungin juhlakuntoon kisoja varten :)

  Kiitos jälleen Astana-tunnelmista ja -kuvista, sekä erityisesti esittelyvideosta! Harmi, ettei kauppakeskuksen keinotekoista rantaa päässyt näkemään :D Huomenna matka taas jatkuu; toivotaan, ettei virastossa tarvitse jonottaa montaa tuntia. :)

 • Reply eija seppälä / Salo - Fin 24.1.2011 at 1.15

  Hieno on kylä missä olette. Vähän kylmältä näyttää mutta upealta. Veistokset ovat valokuvauksellisia ja kuvien avulla pääsee mukavasti tunnelmaan ”oi jospa saisin olla mukana”.

  Hyvää huomista reissua, tai siis tänpäiväistä, ja toivottavasti saatte ne byrokratian kukkaset nopeasti, jotta matka voi jatkua.

  On tosi kivaa kun teillä on kivaa … karttaa tsekkaan jatkuvasti ja blogit luen sitä mukaa kun tulevat julkisuuteen. Kiitos kuveist ja kirjoituksist !!

  eija

 • Reply Samppa 24.1.2011 at 14.53

  Jaha, eipä taida tänään vielä liikkeellelähtö onnistua. Alkaa olla ilta jo. Olisiko paperien kanssa ongelmia…

 • Reply amina 24.1.2011 at 15.07

  hiii!!=)
  I’m from Kazakhstan=)
  I was very glad to see you, guys!!!!!!=)
  you are welcome in Astana!!!=)

  good luck in your further journey!!!!!!=)

 • Reply annie 24.1.2011 at 15.12

  Taitavat siirtää lähtöään huomiseen kun bussi ei ole liikahtanut ja ilta jo siellä.

 • Reply mustamakkara 24.1.2011 at 17.45

  Ei oo totta , eikö vielkää päässy liikkeelle ! On muutes täälä palstalki väki hävinny …..

 • Reply Lasse Kovanen 24.1.2011 at 18.10

  Lasse Kovanen täällä. Kiinaan saavuttaessa joka jannulla punalippu näkyvillä. Eikä olisi pahaksi, jos Bankog vaihdettaisiin Mao Scandinavia Touringksi. Ja ne Vodkapullot ikkunasta ulos ennen rajanylitystä.
  Kyllä se siitä lähtee.

 • Reply minäsevaan 24.1.2011 at 18.58

  tässä jonkun matkassa olevan oma blogi…..täällä hyvää tarinaa…https://www.rantapallo.fi/ttolli/

  • Reply annie 25.1.2011 at 2.48

   minäsevaan, en löydä kyllä tätä blogia, olisi ollut kiva lukea. Miten sä pääsit sinne?

  • Reply minäsevaan 25.1.2011 at 4.37

   kopioi tusta tuo linkki….

   • Reply annie 25.1.2011 at 11.38

    Löytylöyty… hyvä blogi. Blogin nimi on Havaintoja matkan varrelta.

 • Reply kaitsu 24.1.2011 at 19.14

  hei tietäiskö kukaan miten gps kartta näyttää vielä että auto oisi astanassa hallissa .

  • Reply Lasse 24.1.2011 at 19.19

   gps ei ilmeisesti pelitä jostain syystä.

   Tekstiviestit tienpäältä(sivun oikea yläkulma.)

   ”Mon, 24 Jan 2011 16:21:47 +0000
   Mä oon rekkamies. Karagandan liepeillä perus rekkamiesten motellissa. Aamulla saatiin Astanassa leimat ongelmitta passiin. Kilometrejä kertyi tänään n. 270.”

 • Reply vivi 24.1.2011 at 19.18

  ”Tekstiviestit tienpäältä

  * Mon, 24 Jan 2011 16:21:47 +0000
  Mä oon rekkamies. Karagandan liepeillä perus rekkamiesten motellissa. Aamulla saatiin Astanassa leimat ongelmitta passiin. Kilometrejä kertyi tänään n. 270.”

  Ok, GPS ei näytä enää toimivan… hyvää matkaa matkalaisille, minkäs sille :(

 • Reply S.Aitam 24.1.2011 at 19.19

  Toimiikohan tuo paikannuslaite enää, kun tekstareiden perusteella olisivat jatkaneet matkaa mutta kartalla näyttävät olevan edelleenkin samassa paikassa… onko tietoa?

 • Reply Täti 24.1.2011 at 19.25

  Kiitos tekstiviestipäivityksestä! Bussi kulkee ja kilometrejä taittuu :) ! On taas ollut hienoja
  kuvia ja tekstejä – tähän on jäänyt koukkuun…!! Kaikkea hyvää sinne matkalaisille!

 • Reply morjensta 24.1.2011 at 19.33

  Jaahas kumpakoha pitäs uskoo gepsiä vai rekkamies tekstria ? Jännää tosi jännäää

 • Reply mastercom oy 24.1.2011 at 20.34

  Tutkitaan parhaillaan miksi auto ei kartalla näy.

  Jari

  • Reply esko 24.1.2011 at 21.00

   Jos gps-laite jäi sinne, missä autoa huollettiin. Ottiko joku sen talteen?

   • Reply mastercom oy 24.1.2011 at 21.07

    Luulen että jos joku otti talteen se oli paikallisia :)
    Toivotaan että ongelma selviää, nyt emme siihen saa yhteyttä.

    Jari

 • Reply make 24.1.2011 at 21.41

  -kiitos kaikesta , jos jotain pientäkin tietoo matkan edistymisestä ,ni laittakaa tänne , jotta malttamaton sielukin saa rauhan . t. haaveilija

 • Reply Euro 24.1.2011 at 21.55

  No ei tässä mitään suurempaa hätää ole Pikavuoro on sinne Kiinaan päin menossa Ei muuta kuin kilauttaa sinne puhelimella että auto odottaa tehtaan portilla niin tulevat Huawein pojat laittamaan siihen uudet vehkeet ihan noin niinkuin tuotenäytteenä ilmaiseksi Sadaan tuon mastercomin Kiho toiminnat pelaamaan loppumatkaksi ihan kaupanpäällisiksi Olisi siinä uudelle bussin omistajalle Thaimaassa ihmettemistä kun yhtäkkiä Suomesta soittamalla bussin vebastoon se lähtis käyntiin antamaan lisälämpöä uusille matkustajille Thaimaan lämmössä
  mvh skoijar bara

 • Reply SuperSepc 24.1.2011 at 22.13

  Kartta toimii jälleen
  https://www.rantapallo.fi/pikavuoro/kartta/

 • Reply mastercom oy 24.1.2011 at 22.18

  Bussikin löytyi kartalle, sieltä se GPS vastaili kun aikamme kyseltiin.
  Toistaiseksi arvoitus miksi yhteys yläilmoihin ei toiminut, huomenna uusi päivä ja uudet kujeet.

  Matka astanasta nykyiseen sijaintiin ei ole tallentunut mutta bussin sijainnin nyt tiedämme, asian tutkiminen jatkuu huomenna toivoa ei ole menetetty :)

  Jari

  • Reply Spottia 25.1.2011 at 7.37

   Kyllä se vaan niin on, että SPOT on luotettavit GPS seurantaväline tämän tyyppisille matkoille. Nämä kännypohjaiset eivät vain ole tarpeeksi luotettavia. Tämä on nyt jo viimeisen vuoden aikana huomattu usean Suomalaisen tekeleen voimin.

   • Reply Mastercon Oy 25.1.2011 at 11.45

    Linja-autoon on asennettu ajoneuvoseurantaan suunniteltu seurantalaite, joka käyttää tiedonsiirtotienä GPRS sekä satelliitti yhteyttä. Kyseinen laite mahdollistaa ajoneuvosta myös muiden tietojen luennan ja lähetyksen kuin sijaintitiedon esim. CAN-väylä. Eli miltei kaikki moottorin tiedot kuten vikakoodit , alustan tiedot kuten ilmanpaineet, lukot, lämpötilat (vaihteisto perä),jopa palaneet polttimot näemme etänä. Eli lyhyesti etä diaknostiikkaa. Pystymme siirtämään videokuvaa, tekemään työaika raportointia josta rajapinta esim palkanmaksuun, työn ohjaukseen jne.

    Toki karttahistoria, ajonopeudet, lämpötilat yms. ovat vakiona.

    Koska asensin tähän autoon laitteet erittäin lyhyellä varoitus ajalla ominaisuudet on rajoitetut, kuten jo aiemmin olen kertonut. Mainitsemasi SPOT lienee rajoitetumpi ominaisuuksiltaan ja henkilö seurantaan tarkoitettu.

    Jari

 • Reply henkka2 24.1.2011 at 22.26

  Kiva kun saitte leimat papruun. Nyt ei muuta kuin lykkyä pyttyyn ja taipaleelle. Toivottavasti autokin sai kunnon huoltoa eikä vain valohoitoa. Tähän mennessä on ollut pakkasvammoja mutta kohtapuoleen alkaa tulla päinvastaista. Vuoristo-osuuksilla alkaa kone keittämään äkisti. Sietää katsoa syyläriin onko siellä litkua ja millaista. No, kyllähän te tiedätte. Kiitoksia kuvista, videoista ja teksteistä. On mukava seurata matkanne kulkua kotiruudulta. Ei tarvi palella eikä hikoilla muuta kuin ehken jännityksestä
  kuinka teille käy. Auton simahtaminen arolle paukkupakkasessa keskellä yötä, pistää kylmää rinkiä jokaisen peppuun tuollainen tilanne. Onneksi teillä oli onnea. Niimpä olkoon vast´edes onni myötä
  reissussa. Pitäkää lippu korkealla!

 • Reply tupe 24.1.2011 at 22.33

  Hieno juttu, että paikanninkin taas toimii. Vähän oli jo orvon tuntuinen olo, kun ei Pikavuoro näkynyt kartalla :) Mielenkiintoisia paikkoja ja maisemia teillä edessä päin. On tämä kivaa seurata matkaanne. Tsemppiä ja hyvää matkaa edelleen!

 • Reply morjensta 24.1.2011 at 23.05

  Hohoijjaa se meni jo , kiiinostus tähä blogiin mulla ja näköjää monella muullakin. ehkä tulee takas ehkä ei. Kuiteski hyvää matkan jatkoo ja muuteski kaikkee hyvää mataklaisille ! ; )

  • Reply SuperSepc 25.1.2011 at 5.14

   Niinhän se voi käydä monelle, päivityksiä tulee harvakseltaan.
   Monien toivoma päiväkirjanomainen blogi jaksais varmaan pitää mielenkiintoa yllä paremmin. Vaikka sitten päivitykset tuliskin vaan silloin kun netti on reportterilla käytössä. (esimerkiksi Kauko Matkailijan tyyliin https://www.rantapallo.fi/pikavuoro/2011/01/18/esittelyssa-venalainen-maantiesuihku/#comment-618 )

   En kyllä ymmärrä mikä siinä on ammattikirjoittajalla niin vaikeeta saada bussimatkan aikana omalle koneelle kirjoitettua päivän tapahtumat ja jakaa ne sitten meidän kanssa kun se on mahdollista, vaikka useampi päivä kerralla. Eihän tämä sulje pois näiden reportaasien (esim https://www.rantapallo.fi/pikavuoro/2011/01/22/kazakstan-greatest-country-in-the-world/) kirjoittamista ja julkaisemista.

   Tämänhetkisen yöpaikan lähellä sijaitsee mm. Sary-Arka International Airport
   http://en.wikipedia.org/wiki/Sary-Arka_Airport

  • Reply Teija 26.1.2011 at 18.28

   Eihän se kiinnostumisen lopahtaminen näy kommenteissa. Minäkin käyn päivittäin katsomassa porukan tilanteen, parhaimmassa päivässä monta kertaa. En silti koe tarvetta kommentoida aina kaikkea.

 • Reply Redang_Girl 25.1.2011 at 1.30

  Täällä ei kyllä ole kiinnostus loppunut, päinvastoin! =) Mitä lähemmäs tullaan entistä kotimaatani, sen mielenkiintoisemmaksi blogin seuraaminen muuttuu ainakin omalla kohdallani. Hyvä, että bussi löytyi kartalta. Toivotaan, että huomenna gps toimii ongelmitta :)

  • Reply minäsevaan 25.1.2011 at 4.48

   https://www.rantapallo.fi/ttolli/

   taitaa prukka seurata toista blogia tästä eteenpäin…
   on ruokakuvaa ja hintaa sekä kuvia maantieltä…
   blogi alkanut 19.1 toimia

   • Reply Lasse Kovanen 25.1.2011 at 9.22

    Hyvä juttu. Tämä uusi blogi täydentää mukavasti aiempaa blogia. Näyttää matkanteko sujuvan vauhdilla Astanan jälkeen. Lepo saa aikaan ihmeitä. Lisää kirjoituksia, tai edes niitä tekstiviestejä, vähentymään päin kun näyttävät olevan.

 • Reply Bonny Sonds 25.1.2011 at 10.13

  Hienoa räimintää näytti McVickeyllä olevan! Jatkakaa samaan malliin!

 • Reply Pussikuski 25.1.2011 at 11.44

  Oliskohan pikavuororeportterilla matka menny kupin kaatamiseksi, kovin harvakseltaan tulee raportteja.

 • Reply kaitsu 25.1.2011 at 11.56

  hei kun polttoaine ongelmat jatkuu niin kannattais varmaan harkita polttoainesäiliön tyhjentämistä ja sulatusta saattaa olla jäätä joka ie taida muuten lähtiä ja suodattimet samalla uudet niin ja pensaa sekaan varmaan sitte pelaa nimimerkillä kokemusta on.

 • Reply ikka 25.1.2011 at 12.45

  Kyllä minä vielä jaksan seurailla mutta olen ruvennut ihmettelemään eikö mukaan löytynyt yhtään aikaansaavampaa reportteria?
  Amatööritkin tuntuu olavan parempia.
  Tuo video Khan Shatyrista olisi ollut fiksumpi jos ei niin pitkään olisi näytetty ko. reportteria räiskimässä jonkun pelin kanssa.
  Minua ainakin kiinnostaa kaikki muu kuin reportterin naama, se on jo nähty.
  Reportteri voisi lopultakin keskittyä raportoimaan, vielä ei ole ihan liian myöhäistä!

  Hyvää jatkoa reissullene!

  • Reply JiiPee 25.1.2011 at 13.24

   Eikö teille yksinkertaisesti mene jakeluun ton palaute osion tarkoitus?
   Jaksatte täällä naukua & natista joka ikisestä asiasta.

  • Reply seonmoro 25.1.2011 at 22.33

   Hei ikka, olen samaa mieltä. Kuten myös tästä mitä SuperSepc tuossa aiemmin kirjoitti: ”En kyllä ymmärrä mikä siinä on ammattikirjoittajalla niin vaikeeta saada bussimatkan aikana omalle koneelle kirjoitettua päivän tapahtumat ja jakaa ne sitten meidän kanssa kun se on mahdollista, vaikka useampi päivä kerralla.”

   En uskalla enempiä kommentteja tällä kertaa kirjoittaa, ettei taas ylläpito laske kuinka monta kommenttia olen kirjoittanut.

   JiiPeelle: Palauteosion tarkoitus mitä ilmeisimmin on se, että blogin lukijoilta olisi pimennossa se, miten moni on tyytymötön blogiin.

   • Reply kummastuttaa 25.1.2011 at 23.52

    ”Palauteosion tarkoitus mitä ilmeisimmin on se, että blogin lukijoilta olisi pimennossa se, miten moni on tyytymötön blogiin.” – seonmoro

    Saanen näin varovasti tiedustella, että mitenköhän se vaikuttaa muiden blogin seuraamispäätökseen onko toiset lukijat tyytymättömiä tai ei? Eikös meistä jokainen osaa ihan itse päättää tykkääkö blogikirjoituksista vai ei? Ehdotatko, että olemme täällä kaikki laumasieluisia, jotka ovat lietsottavissa mukaan teidän negatiiviseen lynkkausoperaatioonne? Vaikka kommenttiosio olisi täynnä negatiivista palautetta, se ei tarkoita etteikö silti osata ajatella omilla aivoilla. Itse sitäpaitsi uskon, että näitä narisijoita on vain muutama ja suurin osa lukijoista ovat erittäin tyytyväisiä, kuten minäkin.

    Ja noista teidän negatiivisista kommenteista vielä sen verran, että minustakin olisi paljon miellyttävämpää lukea tätä kommenttiosiota, jos tunnelma pysyisi positiivisena ja kannustavana. Jos on pakko aina kritisoida niin tekee sen sitten siellä palautesivulla, jotta me muut voimme jatkaa matkasta nauttimista. Se tuskin on mikään suuri menetys, jos kritiikki on siellä meiltä muilta ”pimennossa”, niin kuin esitit.

 • Reply Metu 25.1.2011 at 13.16

  tutkiessani reittiä löysin sotilasaleelta sähkömagnettisen tykin paikan.siellä se oli lutakon alapäässä lähellä lentokenttää.

 • Reply SuperSepc 25.1.2011 at 14.54

  Bussi näyttää liikuskelevan tällä hetkellä Balkhashin kaupungissa. Oisko yöpaikan etsintä käynnissä.

  http://aboutkazakhstan.com/balkhash-city

 • Reply sohvaperuna 25.1.2011 at 15.22

  Kateellisena on kotikoneelta seurattu teidän etenemistä, uskomaton reissu,täytyy nostaa hattua. Toivotaan, että pääsette perille.

  Toisaalta ihmetyttää, kuinka vähän reissun markkina-arvoa on hyödynnetty, on meinaan aikaste uskomaton reissu ja tiedotusvälineitä luulisi enemmänkin kiinnostavan. Luulisi kiinnostuksen lisääntyvän, jos päivityksiä tulisi hitusen useammin. Lähinnä kiinnostaa porukan mielialat siellä bussissa. Minkälainen on normipäivä, onko sellasta edes? Ylipäänsä paikallinen elämä, Kazahstan on suomalaisille eksoottinen maa, kuvia esim. perusmarketin hyllyiltä.

  Toivottavasti kukaan ei suivaannu kommenteista. Pointti on vaan siinä, että mahdollisuuksia olisi niin paljon parempaan.

  • Reply annie 25.1.2011 at 17.13

   Olen samaa mieltä asioista jotka kiinnostaisi.

 • Reply EsaT 25.1.2011 at 15.32

  Paikka jossa nyt ovat näyttää motellilta. Aitakin ympärillä. Pakkasta 19 astetta.

 • Reply Kyttari 25.1.2011 at 17.29

  Kysymys Mastercomille: olisiko mahdollista saada kartalle info siitä milloin viimeinen sijainti on vastaanotettu? Esim kun hiirellä klikkaa bussia, tulee pvm/aika näkyviin, tai sitten vaikka kartan ulkopuolelle pelkkänä tekstinä.

  • Reply mastercom Oy 25.1.2011 at 21.38

   Hei Kyttari
   Täytyypä tutkia asiaa, tässä meillä on kartta jota emme normaalisti käytä se hidastaa hieman asioita.
   Kiitos ehdotuksesta se varmaankin olisi piristävä lisä seurailuun.

   Jari

 • Reply oNTUVA eRIKSSON 25.1.2011 at 17.31

  vIINANJUOnTI oN PAHASTA, jOS SiiHEn tOImITTAjA RYhTYnYT. hALPa VoDka PILAa BLogIn.

 • Reply henkka2 27.1.2011 at 16.34

  Hei! Olisin samoilla linjoilla kuin nimim. Kummastuttaa. Ihme narisijaa on langalla
  joitten tarkoitusperistä ei oikein saa tolkkua. Kun esim. vaaditaan että reportteri tekisi
  tekstiään silloin kun bussi on tien päällä. Ei huomioida sitä että on erinomaisen
  hankalaa kirjoittaa liikkuvassa laitteessa sen pomppiessa puolelta toiselle teitten
  kuoppaisuudesta johtuen. Itse olen tyytyväinen siihen mitä saan lukea. Lisäksi monet ennen tätä ovat
  reissanneet noilla alueilla ja nyt lähettävät linkkejä mistä pääsee katsomaan tarkemmin ko. juttuja. On vain omasta aktiviteetista kiinni mitä katsoo. Nostan hattua tälle ”uudisraivaajaporukalle” joka jaksaa ja
  uskaltaa tunkeutua kauaksi itään edessään tuntematon kohtalo. Pahimmassa tapauksessa on henki- riepu höllässä. Luin juuri Kiinaanpääsyn kiemuroista autolla. Ei näyttänyt valoisalta. Tarvitaan varmaan paljon onnea ja älliä ja ehken ”puijausmeininkiäkin” jotta pääsee kaikkine kamoineen rajan toiselle puolelle menettämättä lompakkoaan. Tuurintynkää tarvitaan kovasti!

  • Reply seonmoro 29.1.2011 at 2.21

   Kuuleppas henkka2, toki on ehkä jollain tavoin aiheellista kyseenalaistaa joittenkin kommentteja vaikkakaan en usko ollenkaan, että mitään niin sanotusti vaaditaan vaan kyse on ennemminkin siitä mitä toivotaan ja esitetään ehdotuksia, miten voisi blogia tehdä.

   Se että on ehdotettu, että reportteri kirjoittelisi bussissa päivittäin blogia, on mielestäni aivan ymmärrettävää, koska sehän juuri auttaa todella paljon blogin ylläpitoa. Nimittäin kun ajatellaan että bussissa on aikaa ja bussissa ollaan tekemisissä ja jutellaan toisten matkalaisten kanssa, joten siinä voi aivan hyvin kirjoitella rivin jos toisenkin aina silloin tällöin eikä se vaadi mitään sen kummempaa panostamista asiaan.

   Tässä on todellakin kyse siitä, että ehdotetaan blogin päivitykseen helpotusta. Kuten on jo aiemmin todettu, ei kannattaisi tuhlata aikaa blogin kirjoittamiseen pysähtymispaikoissa vaan kirjoittaa sitä bussimatkojen aikana ja sitten kun pääsee nettiin niin postata päivitys tänne.

   Toki nämä päivitykset nyt viimein ovat sisällöltään olleet hienoja – vaikkakaan ei pv-kirjamaista blogia kilometreineen yms. ollakaan saatu – kuvineen kaikkineen, mutta aina voi oppia uutta, jos vain haluaa ottaa opikseen.

 • Reply sivusta seurannut 29.1.2011 at 4.11

  Seonmoro: Aiemmin kommentoit, että sinusta kritiikki tulee esittää mielummin täällä, eikä palauteosion puolella, koska siellä se on muilta lukijoilta mukamas ”pimennossa”. Minusta me kaikki olemme ihan ajattelevia olentoja, emmekä välttämättä tarvitse sellaista palvelua sinulta, seonmoro, että listaisit ja alleviivaisit meille niitä blogin puutteita. Minä en ainakaan tunne eläväni missään pimennossa, jos en näe muiden kriittisiä kommentteja, päinvastoin. Oletko ajatellut, että meistä jotkut tykkäämme tästä blogista ihan näin, ja kommenttiboxiakin on miellyttävämpi lukea silloin kun ainaisen valituksen sijaan jaamme keskenämme tietoa, linkkejä, mielipiteitämme pikavuoron kohdekaupungeista ja -maista sekä kannustamme näitä urheita Bangkokin matkaajiamme. On ihan ok esittää toiveita, mutta sellaista jankuttamista ja negatiivisen hengen ylläpitämistä en ymmärrä. Mutta myönnän kyllä, seonmoro, että olet viimeaikoina ollut paljon miellyttävämpi blogikommentoija kuin mitä olit aiemmin, kiitos siitä, kiitos hyvistä kommenteista. Se ilmeisesti johtui siitä, että olet ollut viime postauksien tasoon tyytyväinen, niin kuin itsekin mainitsit. Mutta silti, nillitettävää tuntuu olevan aina jostakin, ihan niin kuin mikään ei riittäisi…:-)

 • Leave a Reply