Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajokki Royal Videot

Esittelyssä Ajokki Royal

14.1.2011

Perjantain kunniaksi ensimmäinen video-päivitys. Esittelyssä itse linja-auto, luotettava ja kaikkien suuresti kunnioittama Ajokki Royal.

You Might Also Like

52 Comments

 • Reply Sanne 14.1.2011 at 11.14

  Kiitos että näytitte miltä bussi näyttä sisältä. Olen sitä paljon ihmetellyt. Seuraan teitä päivittäin, aamuin, päivin ja illoin. Oli todella kivaa nähdä kuvia matkan varrelta, Kiitos niistä. Hyvää päivän jatkoa.

 • Reply Metu 14.1.2011 at 11.22

  Samarassa paljon realiaikaisia webbi kameroita katsotaan saadaanko bussi livenä kuvaan

 • Reply annie 14.1.2011 at 12.02

  hyvähyvä, kiitti bussiesittelystä!

 • Reply annie 14.1.2011 at 12.05

  hyvähyvä, kiitti bussiesittelystä! Hianosti esitelty!

 • Reply kommentti 14.1.2011 at 12.05

  http://fi.webcams.travel/tags/Samara

 • Reply Kauko Matkailija 14.1.2011 at 12.42

  Jari’lle nippelitietokysely: Kenen tekemä kartta pyörii kepsissä?
  Olisi kiva tietää lähinnä tulevaa Kiinan matkaa silmälläpitäen.

  • Reply Mastercon Oy 14.1.2011 at 13.45

   Tarkoitat varmaan siirrettäviä navigaattoreita, tom tom, garmin jne. Siellä käytetään ainakin Tele Atlasta ja Navtegia, muitakin on mutta nuo tuli ensin mieleen.
   Olen huomannut että toisten kartta on esim. Venäjällä parempi kuin toisten.
   Kyseisten laitteiden käyttökelpoisuutta kiinassa en tiedä.

   Tuon bussin suhteen tilanne on se että me vaan ottamme vastaa koordinaatit ja sijoitamme ne kartalle josta sitä voit seurata, kuljettajalle siitä ei ole mitään hyötyä.

   Laite bussissa aktivoituu lähettämään kun sijainti muuttuu vähintään 50 metriä.

   Jari

 • Reply oryx 14.1.2011 at 12.57

  Olipas kiva nähdä elävää kuvaa, ja tosiaan oikein mainio esittely ! ;)

 • Reply ollos 14.1.2011 at 14.37

  Hyvä Redang Girl ,sait hyvää palautetta .Live it off the Vall.

  • Reply Redang_Girl 14.1.2011 at 19.05

   Ohhoh, niinpäs näytti olevan! Oli myös tullut jonkin verran yksityisviestejäkin aiheen tiimoilta. Aika hieno juttu, että muuallakin ollaan kiinnostuneita. Ja miksipäs ei, kun on kyse näin erikoisesta ja hienosta reissusta! :)

 • Reply reiska 14.1.2011 at 14.45

  Heeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!! <3 <3 <3. Suku täällä hihkuu videon vieressä. Hauskaa teillä tuntuu olevan. Pelkäsimme jo että joku on teidät kaapannut kun oli ylimääräisiä mutkia matkakartalla. Nyt tuntuu kaikki olevan hyvin ja Samara lähestyy. Onko jo tietoa ? -Ehdittekö ajoissa pois Venäjältä? Riemukasta matkan jatkoa kaikille mukana olijoille. Toivottavat Reiska ja Aila <3

 • Reply Kauko Matkailija 14.1.2011 at 15.41

  Ajokki Royal bongattu Yablon’kan liikenneympyrässä Mäkkärin edessä 16:17 paikallista aikaan.
  Tää on kliffaa hei…. :D

 • Reply Nisse 14.1.2011 at 15.41

  Mojn Cricke o Tuula!
  Hoppas att allt har gått som planerat hittills. Har följt med er resa dagligen
  och kollat var och hur bussen rör sig.
  Sköt om er.
  Hälsn., Sirkka o Nisse

 • Reply Kauko Matkailija 14.1.2011 at 15.45

  Navigaattoreista eli kepseistä on kyse: Niin kuin itse totesit toiset ovat paremmat kuin toiset. Tästä syystä asia kiinnostaa, varsinkin Kiinan suhteen, kun on tarkoitus lähteä autolle sinne hieman ajelemaanmaan vaimon alkujuurille.
  Täkäläisiltä ei saa juuta eikä jaata mikä järjestelmä on paras, joten täytynee etsiä vastauksia muualta. Palataaan asiaan kun matkalaiset ovat Kiinassa. Ehkä silloin ollaan hivenen viisaampia.

 • Reply Loimaan hurja 14.1.2011 at 17.24

  Tuli tässä mieleen että kaverien kannattaisi markkinoida bussia:
  – juuri sisäänajettu bussi valmiina Thaimaassa => nyt kerätkää porukka ja ajakaa se takaisin Suomeen !

 • Reply Lasse Kovanen 14.1.2011 at 19.00

  Jahas, ei näytä Samarassakaan olevan toimivia nettiyhteyksiä. Blogin kirjoittelun varaan ei kannata laskea mitään. Ainoaksi huviksi näyttää jäävän bussin seuranta kartalta.

 • Reply morjensta 14.1.2011 at 19.54

  Kiiitos mukavasta bussi esittelystä, Hauskaa viikonloppua !

 • Reply vivi 14.1.2011 at 20.22

  Olisikohan vaikeuksia löytää majoitusta Samarasta??

  -Tietysti blogia on kiva seurata, mutta bussin kulkukin käy^^Tiedän lliankin hyvin, millaista on etsiä (mahd. väsyneenä) majapaikkaa… rohkeutta matkaan!

  -Idea matkan seuraamisesta on erinomainen :)

 • Reply Lasse 14.1.2011 at 20.40

  Laitetaas nyt ensimmäinen viesti tännekkin koska koko pikavuoron seuraaminen on mitä mielenkiintoisinta. Uskoisin että majapaikan etsintä on käynnissä, ellei sitä ole jo löydetty. Väsyneenä, pimeässä ja etukäteen mahdollisia majoituspaikkoja selvittämättä menee helposti nk. hakuammunnaksi.

  Syzranissakin olisi ollut tarjolla idyllistä ja Moskovan majoituksen tasoista hintaluokkaa majoitukseen. Nettiyhteydet, biljardipöytineen, ym.

  Tsemppiä sinne Janille ja matkalaisille. Uskon että tässäkin tapauksessa majoitus löytyy, jos ei muuta niin linjabiilissä. ;-)

  Ps. Rajan yli kun mennään seuraavaksi niin näyttäisi muutaman googlauksen perusteella että majoitussydeemit muuttuu entistä hasteellisemmiksi. Odotettavissa lisää linjabiilimajoitusta ;-)

 • Reply TTö 14.1.2011 at 21.00

  Tervehdys täältä Samarasta,
  pienen säätämisen (joka lienee karttaseurannasta nähtävissäkin) jälkeen löysimme sangen mainion majoituksen. Nettiyhteyskin vaikuttaisi jopa toimivan, mikä ei suinkaan ole ollut tyypillistä viimepäivinä.

  Tarkoituksena on yöpyä täällä kaksi yötä ja sunnuntaina aamupäivästä suunnata kohti Kazakhstanin rajaa. Huomisen lauantain lepäily on paitsi hyväksi meille matkustajille myös pakollinen kuljettajalle, viikossa kun säädösten mukaan täytyy pitää yksi lepopäivä.

  • Reply Kauko Matkailija 15.1.2011 at 7.24

   Erittäin järkevä päätös, koska tämän etapin jälkeen tulette olemaan teillä tuntemattomilla.
   Paras tankata muona- ja välipalapuolta riittävästi aina Kiinan rajalle asti unohtamatta juomia. Syömättä voi aina olla muutaman päivän muttei juomatta :D

   Dokumentoikaa säännöllisesti matkan kulusta, niin että sen päättymisen jälkeen saadaan lukea matkapäiväkirjasta yksityiskohtaisemmin mitä kaikkea olette siellä kodanneet. Reaaliajassa ette näköjään pysty päivittämään, mutta parempi myöhemmin kuin ei koskaan :)

 • Reply Blondi Laine 14.1.2011 at 21.23

  Kiitos videonpätkästä, tuli haikee olo katsellessa, mutta oli kiva nähdä ja kuulla että teillä on reissatessa hauskaa. Ratkiriemukasta matkan tekoa!

 • Reply lassi from bus.. 14.1.2011 at 21.24

  lassi antaa haastattelun jos keräätte kolehdin..
  ja duunis voi tarjota myös..

 • Reply mastercom 14.1.2011 at 21.53

  Noin huumorilla voisi sanoa teille matkalaisille, jos eksytte, täällä suomessa on muutama tuhat joka tietää mistä ja minne teidän olisi pitänyt kääntyä. Tuota sik sakkiakin kun väistämättä tulee ajaa bussia kuka tahansa, ja kartan lukijoitahan on riittävästi Janilla.
  Pitäkää hauskaa.

  Mastercomin väki

  • Reply Mikko (bussimatkustaja) 15.1.2011 at 11.42

   Ja ollaanhan me pari kertaa tätä mahdollisuutta käytettykin – eli kysytty Suomessa olevilta sukulaisilta neuvoa siitä, että missä me ollaan. :)

 • Reply henkka2 14.1.2011 at 22.48

  Suomen pakkasillasta tervehdys Teille! Vanhana bussikuskina katsoin tosi mielenkiinnolla bussin esittelyä. Kiitoksia siitä! Oli myös mielenkiintoista nähdä vähän Venäjän maata siellä jossain. Lunta näytti olevan sielläkin, mutta lämpöisempään päin olette menossa. Jossain vaiheessa ne lumet jää taakse ja pääsee t-paita keleihin. Kaikilla tietysti mielessä päätepysäkki Thaimaassa. Uskon varsin hyvin että Venäläiset ihmettelevät matkanne tekoa. Teiden kunto, josta voisitte mainita, ei varmaankaan ole huippuhyvää. Siksi he tekevätkin matkaa lentäen, vaikka riskit ovat suuret. Heille siis matkanteko-muotonne on ihmetyksen paikka. Niinollen, epäluuloisia kun ovat, tuottaa suurta hämminkiä bussiret-
  kenne. Mutta, kuten joku jo kirjoitti, ainakin yöpymispaikat saattaa olla pian kiven alla. Onneksi on bussi. Vaan oletteko tsekanneet mahtuuko kaikki nukkumaan bussissa hätätilanteessa? Tarkoitan oikein pitkin pituuttaan. Penkillähän voi tietysti torkkua. Onko bussissa webasto, vai käytättekö agrekaattia yö-
  lämmitykseen? Mukavaa vapaapäivää kaikille ja iloista mieltä sekä rutkasti onnea tuleviin koitoksiin.

  • Reply Mikko (bussimatkustaja) 15.1.2011 at 11.46

   Kunnollista tasaista alustaa kaikille 15:lle matkustajalle ei löydy. Jos taas puhutaan ”maataan penkillä ja heitetään jalat käytävän yli toiselle penkille”, niin silloin tilaa löytyy kyllä riittävästi jokaiselle.

   Webasto löytyy ja sitä käytetään.

 • Reply Minna 14.1.2011 at 22.56

  Heippa! osan teistä siällä jo ”tunnetaankin” mutta ketä kaikkia siällä reissussa nyt on ?
  viittisittekö esittäytyä kaikki ? jooko!
  t: Minna Salosta

 • Reply Einari 14.1.2011 at 23.03

  Mitäs sille bussille tapahtuu, kun pääsette thaimaamaahan? Tulette sillä takaisin???

 • Reply eija seppälä / Salo - Fin 14.1.2011 at 23.16

  Heipsankeikkas matkalaiset,

  Kiitos ensinnäkin mielenkiintoisista blogikirjoituksista ja bussin esittelystä. Uskon että teillä on aikast mukavaa edelleenkin ja toivon mukaan jatkossakin.
  On varmaan hyvä, että Janikin nukkuu välillä. Teitten kunto voi vaatia vähän enempi tarkkaavaisuutta kuin täällä Suomessa.
  Tänne tulossa pakkasta aikast paljon – kahdenkympin paikkeille meinaa vetää.

  Salossakin kaikki ennallaan, mitä nyt liukastumisten takia lääkärit ovat täystyöllistettyjä ja peltisepät ovat saaneet kiitettävästi korjattavaa.

  Turku aloittaa huomenna juhlallisesti kulttuuripääkaupunkiroolinsa ja Salossakin sunnuntaina on jotain siihen viittaavaa tilaisuutta tulinäytöksineen.

  Mielenkiinnolla availen tätä sivustoa ja luen tarkkaan joka ainoan kirjoituksen täältä – olen mä edelleenkin niin kade kuin vain voi olla. Mutta kesä tulee, eikä sitä tiedä mihin pärrä vie ensi ajokaudella.

  Hyvää rentouttavaa ja kivaa vapaapäivää sinne johonkin,

  terv eija seppälä

 • Reply erä-koira 15.1.2011 at 0.36

  Olen häkeltynyt näistä positiivisten kommenttien määrästä.karavaani kulkee ja koirat haukkuu..
  muistakaahan että todella rajallisten nettiyhteyksien takia ei välttämättä tule päivityksiä niin usein kuin haluaisitte.

  • Reply Pena 15.1.2011 at 10.40

   JooJoo, selityksiä riittää.

 • Reply seonmoro 15.1.2011 at 1.16

  Kiva että muutama teistä matkalaisistakin on pistäytynyt jättämään tänne tervehdyksensä, ja hieno homma että löysitte mukavan majoituksen Samarasta. Oikein hyvää viikonloppua, have fun!

 • Reply Ylpeä salolainen 15.1.2011 at 11.01

  Hieno esittelyvideo! Seurataan joka päivä mielenkiinnolla etenemistänne kartalla, melkoisen pitkälle olettekin jo edenneet. Tämä reissu oli kyllä mainio idea ja herättää paljon mielenkiintoa. Toivottavasti ajatte sen bussin sieltä Thaimaasta vielä takaisin Suomeen….
  Tsemppiä ja leppoisaa matkantekoa koko porukalle!

 • Reply oryx 15.1.2011 at 13.24

  Leppoisaa ja nautinnollista lepopäivää kaikille matkalaisille ! Ja kiitoksia noista viesteistä tienpäältä. Täällä Suomessa paistaa AURINKO pitkästä aikaa. Upea talvinen ulkoilusää. :)

 • Reply jpetteri 15.1.2011 at 13.27

  Ettekö lähde tänään liikkeelle ollenkaan?

  • Reply jpetteri 15.1.2011 at 13.31

   Sorry, nyt huomasinkin viestinne, jossa kerroitte olevanne Samarassa sunnuntaihin saakka.

  • Reply Mastercom 15.1.2011 at 14.06

   Kertoilivat lähtevänsä huomen aamulla jatkamaan matkaa, kuljettajaa kuntoutetaan :)

   Jari

 • Reply VillaFani 15.1.2011 at 14.13

  Hilpeää Lauantaita teille kaikille bussilaisille!
  Täällä Salossa pakkaset paukkuvat (aamulla -18C), ja aurinko paistaa. Toivottavasti teitä sää suosii ja muutenkin matka jatkuu iloisissa tunnelmissa.
  Kiitos bussin esittelystä ja reissujutuista. Niistä päätellen ainakin osa teistä on huumorintajuisia, mikä matkalla onkin tärkeä ominaisuus:)!!!
  Tsemppiä!

 • Reply Täti 15.1.2011 at 15.16

  Pakkastervehdys Kokkolasta! (-22)

  Kiitokset toimittaja Terolle mainioista tarinoista tien päältä- joka kerta ilolla luetaan kaikkia!
  Tietenkin kuvatkin ovat mukavia ylläreitä – etenkin kummipojan synttärikuva :) !! Videopätkästä
  näkyy hyvä henki ja huumori – sitäkin siellä varmasti tarvitaan!! Turvallista matkan jatkoa ja antoisaa
  lepopäivää kaikille!

  • Reply Huuli pyöreänä 15.1.2011 at 16.34

   Toimittaja Terolle??? Eipä häneltä ole pahemmin juttuja ollut, vaikka niitä on odotettu. Taitaa olla vain tuo yksi video. Tämän ekan blogin kirjoittajat ovat käsittääkseni aivan muut. Vai olenko ymmärtänyt aivan väärin?

   Luannikast reissu kummiski koko poppooll.

 • Reply J 15.1.2011 at 15.27

  Eikös sieltä Samarasta löytynyt majapaikka jossa on toimiva netti? Kun ei tule postauksia blogiin. Samaran jälkeen nettiä ei ole taas hetkeen tarjolla, eli suosittelisin postaamaan jotain kuulumisia ennen Kazakstania. Hyvää matkaa!j

 • Reply reiska 15.1.2011 at 15.57

  Hei! Perjantai-iltana oli Suomessa yksi TV-ohjelma ylitse muiden: Suomen ekat euroviisukarsinnat tälle vuodelle. Eli täällä kotimaassa ei oikein mikään muutu, siks haluttais myös ollakin siellä. Pakkanen paukkuu ja uutisista kuullaan eri maanosien tulvatilanteesta sekä Tunisian mellakoista jonka takia presidentti lähti maanpakoon Saudi-Arabiaan. – Siks jaksetaan odottaa teiltä tulevat huikeat matkakertomukset , vaikka matkan jälkeen kun on niiden aika. Oikeasti emme ymmärrä noita negatiivisen sävyisiä kommentteja. Saako joku niistä tyydytystä ? Nukkukaa hyvin ja pitkään, katselkaa kauniita unia, varokaa lumileopardia!!!!!<3 t: reiska ja aila "minne vie miehen tie, kerropas se meille nyt. Lähden vaan katsomaan tuonne maailmaan avaraan."

  • Reply seonmoro 15.1.2011 at 21.49

   reiska:lle
   Ihan ilman sarvia ja hampaita sanon varmaan monenkin puolesta, että ei niistä negatiivissävytteisistä kommenteista kukaan varmasti mitään tyydytystä saa – nehän ovat olleet kritiikkiä. Kun tästä jutusta on tehty näin maanlaajuisesti (jopa kansainvälisesti) julkinen ja on annettu mahdollisuus sitä seurata, niin sitä myös haluttaisiin seurata. Ei ole sen kummemmasta kyse!
   Ja kuten on huomattu, niin ehdotuksiin ja kritiikkiin on vastattu ja on tiedotusta mahdollisuuksien mukaan parannettu. Suurkiitokset siitä kaikille tiedotukseen osallisille! Joten älkää vetäkö hernettä nenään kriittisistä kommenteista, tietääkseni eivät matkalaisetkaan ole sitä tehneet.
   Hyvää mieltä kaikille!

 • Reply ollos 15.1.2011 at 16.41

  Teitä lähin live web on Moskovskoye shosse.ps.heijasteliivit.

 • Reply Mina vaan 16.1.2011 at 10.36

  Kattelin huvikseni kundien menoa gps-kartalla. ja huonolta nayttaa: auto suuntaa etelan sijasta koilliseen!
  Pojilla taitaa olla kompassissa aika suuri eranto-virhe?

  Meinaan vaan, etta tulee pitka matka Opal Uralskiin.

  Eiks kukaan vois vahan neuvoa niita?

 • Reply Mina vaan 16.1.2011 at 14.54

  Jaa, se olikin harkittu suunnan vaihto:)

  Hyvaa matkaa!!!

 • Reply skype oignace 17.1.2011 at 6.15

  Very interesting to read your story so far.
  I love the pictures.
  I am Dutch but lived more years in Belgium and Portugal.
  In 2008 I came to Thailand and did not fly back to Europe..
  Attention : when you arrive around 25/02/2011 in Vientiane
  it can be very hot.
  In 2009 it was 41 degrees in Vientiane on february 25th.
  I was that day in Vientiane to get a non-resident visa for Thailand.
  Myself I travelled to 25/30 countries mostly by car.
  Have been in Denmark but never in Finland.
  In the Algarve I had many Finish friends living in Lagos and Aljezur.
  My wife (4) and I (5) speak 8 different languages
  so you can write for instance in english or german.
  My webpage http://cid-0427d7e054735433.profile.live.com/details/
  Good luck, have a good time, enjoy each moment.
  Long time ago I wanted to go by train to Hammerfest or to take the train to China.
  I am jalous.
  Hope to meet all of you when you stay in Udon Thani.

 • Leave a Reply