The Best Road Trip Songs

Näinä hetkinä, kun seuraavaan reissuun on ihan liian monta aamua ja edellisestä liian monta iltaa, on aika päivittää reissusoittolista. En oikeastaan kuuntele musiikkia juurikaan muuten, mutta reissufiilistelyssä taustamusiikki on yhtä tärkeää kuin leffakohtauksessa. Jukeboksini aukeaa, kun makaan pimeässä ja kuljen katuja Google Mapsilla tai selaan Instagramin maailman kauneimpia paikkoja ja tägään niitä ”haluaisin käydä” -kohteiksi kartalleni. Paras hetki tunnelmamusiikille on kuitenkin silloin, kun on saatu sullottua laukut takakonttiin ja auton keula kohti lentokenttää.

Ja näin keväisin, kun iskee vain yleinen levottomuus.

Listalleni on päätynyt hyvin sekalainen joukko kappaleita. Italiafanina soittolistaltani löytyy tietenkin runsaasti italiankielistä musiikkia. Yksi ihastuksistani on Il Volo. Heidän tuotannosta mainittakoon Il Mondo ja Surrender(it-eng cover). Italialaisia reissusuosikkejani ovat myös:

Ligabue: Tutti vogliono viaggiare in prima

Cesare Cremonini: Buon viaggio

Lorenzo Jovanotti: Ti porto via con me

Mahtipontisten italianojen lisäksi listalle on päätynyt myös sekoitus suomalaista eri vuosikymmeniltä, esimerkiksi:

Mikael Gabriel: Riippumatto

Haloo Helsinki: Maailman toisella puolen

Kaija Kärkinen & Ile Kallio: Jan

Mistä on hyvä reissubiisi tehty? Itse en ole kovinkaan kranttu tyylilajin suhteen. Hyvässä reissubiisissä menee sieluun joko rytmi tai sanat tai yleinen tunnelma. Matkalaulussa lauletaan kaipauksesta, ilosta, muistoista tai haaveista. Joku kietoo kappaleen kuitenkin matkallaoloon.

Nyt kaipaisin listalleni uutta sisältöä. Jaa mulle sun soittolistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.