Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hanko hurmaa perhelomailijan

Mieleeni juolahti – ei kovinkaan omintakeisesti  – verrata Hankoa Suomen Hamptonsiin. Google paljasti että ainakin Anna-lehti oli sen jo aikanaan tehnyt ja mielleyhtymä on aika selkeä, vaikka itse olen tutustunut Hamptonsiin vain elokuvien avulla. Siis se mesta New Yorkin osavaltiossa minne lomakauden alkaessa kaikki kynnelle kykenevät suuntautuvat näyttäytymään.

Itäsataman makasiinit

Helteisenä viikonloppuna kesäkuun lopussa ajatus juolahtaa mieleen Hangon Itäsatamassa, jossa ihmiset parveilevat punaisten makasiinirakennusten edessä. Kuvittelenko vai onko kaikilla vähän parempaa päällä? Myönnän että oma mekkovalintani liittyy helteen lisäksi siihen että se tuntuu sopivan ilmeeltään Hangon kesäiltaan. Myöhemmin illasta ravintola-alue muuttuu entistä enemmän näyttäytymispaikaksi, mutta kuuden – seitsemän aikaan illalla lapsiperheitä on myös runsaasti. Ravintolatarjonta on mukavan runsas Itäsataman makasiineilla, mutta suosittelen pöytävarausta viikonloppukäynteihin. Tarjolla on saaristolaispöytää ja merellisiä antimia, ei paha.

Hangon itäsatama

Aktiviteetiksi 10- ja 7-vuotiaiden lasten kanssa riitti ravintolakäynnin (ravintolatarjonnasta lisää toisessa blogipostauksessa) lisäksi huviveneiden bongailu, leipäkivien heittely sekä jäätelön metsästys.

Satama-alueella on Frozen Yogurt shop Jäägurtti, josta saa tavallisen jäätelön lisäksi mitä herkullisinta jugurttijäätelöä tuoreiden marjojen kera. Kahvilakojun edessä on rantatuoleja, joissa meidän poppoo istuskeli tyytyväisenä syömässä jälkiruokaa. Kun Jäägurtti sulki ovensa kahdeksalta, auttoivat lapset kasaamaan rantatuolit pois, jolloin he saivat yllätyspalkaksi lakupötköt. Voi mitä tyytyväisyyttä!

Satama-alueella on myös viehättäviä pieniä kesäkauppoja ja vaikka pyörittelinkin silmiä rannekorujen hinnalle, jäi kaivelemaan etten ostanut ranteeseen muistoa reissusta. On pellavavaatetta, hellehattua, pyyhkeitä, saippuaa. Jos shoppailu muuten kiinnostaa, Vuorikadulla kävelymatkan päässä Hangon rannasta löytyy vaatekauppoja. Kävin esikoispojan kanssa bongaamassa Ulla-dress nimisestä vaateliikkeestä hänelle Fortnite t-paidan, kuopukselle Name Itiltä paidan sekä itselle alennuksesta Cream-merkkisen ihanan valkean liehumekon.

Hangon keskustan ranta

Hangon uimaranta

Iso osa pienen Hangon viehätystä on tietysti myös idylliset uimarannat. Aivan keskustan uimarannan kupeessa on myös Hangon leikkipuisto, jonka 7-vuotias totesi viiden tähden leikkipuistoksi. Parasta oli pitkä liukumäki. Lasten jäädessä hetkeksi leikkipuistoon, kävin itse huljuttelemassa jalkoja rannalla ja hengittelemässä itseni rauhalliseksi lasten tappelun jälkeen – toimi!

Upeiden puuhuviloiden bongailu huviveneiden ja kesävieraiden asujen lisäksi kuuluu Hangon leppoisaan kesäpuuhasteluun. Kun kevään koronapaniikissa ulkomaanmatkan peruuntuessa lähdin etismään majoitusvaihtoehtoja Hangosta – jotka kaikki tietenkin täpätäysiä  – kuulin että ”kaikkihan varaa Hangosta majoituksen jo edellisenä kesänä”. Tämä oli minulle järkytys, en pysty moiseen suunnitelmallisuuteen.

Onnistuin kuitenkin bongaamaan Airbnb:sta ihastuttavan, vaaleanpunaisen Villa Åsan, jonka yläkertaan majoituimme. 

Villa Åsa

Villa Åsa

 

Olin arvosteluista lukenut että jotkut kommentoivat pientä vessaa ja keittiön lieden yhteydessä ei ollut vesipistettä. Varauduttuani hieman askeettiseen majoitukseen, ullakkohuoneisto yllätti positiivisesti. Asunto oli valoisa, tyylikäs ja omasi täydellisen sijainnin kävelymatkan päässä uimarannoista. Lapset rakastuivat pihan trampoliiniin, me puolestamme joimme kuohuvaa pihakeinussa. Villassa oli hyvät pimennysverhot, joka on itselleni ehdoton vaatimus hyviin uniin. Oli helleviikonloppu, mutta pidimme ikkunan auki ja lattiatuulettimen päällä joten selvisimme ihan hyvin.

Hangon uimarannalla on hauska vesikaruselli, josta voi hypätä veteen ja johon 7-vuotiaskin ylsi isän avustuksella. Yöuinnilla ihastusta herätti kuitenkin myös Bellevuen uimaranta, joka on pitkään todella matala, mutta jossa teeskentelimme raamatullista vetten päällä kävelyä ja sekös jaksoi naurattaa.

Hanko_Bellevuen ranta

Isä ja tytär Bellevuen rannalla

Koska tästä Hanko-hehkutuksesta meinaa tulla pitkä kuin nälkävuosi, säästän rehelliset ravintola-arvostelut ja suositukset toiseen blogiin.

Kiteytyksenä: Hanko antoi parastaan tänä helteisenä viikonloppuna. Aktiviteetteja ei tarvitse sen kummemmin etsiä, rannat,  hyvä ruoka ja tarpeeksi jäätelöä pitää lapsiperheen tyytyväisenä. Kuvetta joutuu kyllä kaivamaan makasiiniravintoloissa, mutta rantapiknik toimisi yhtälailla.

 

 

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

UA-171316068-1