Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mäkitreeniä San Franciscossa

Suomen syksyn kolkutellessa kulman takana on kiva palata Amerikan auringon alle muistelemaan keväistä matkaa. Vietimme kaksi yötä San Franciscossa Lombard Motor Inn motellissa. Motelli sijaitsi siedettävän kävelymatkan päässä Fisherman’s wharfilta ja lähikulmalta kulki myös kuuluisa Cable Car. Verrattuna muihin reissumme majoituksiin oli San Francisco selkeästi matkan kallein paikka yöpyä. Motelli maksoi 130euroa per yö, mutta toisaalta kolmelle hengelle jaettuna hinta ei kirpaissut niin pahasti.

Saavuimme kaupunkiin sopivasti iltapäiväruuhkan aikaan ja veljeni hermot joutuivat todella koetukselle hänen ollessa ajovuorossa. Mitä lähemmäs kaupunkialuetta tultiin sen hitaammaksi matkan teko kävi, meillä taisi mennä kaupungin laitamilta motellille vajaa tunti ruuhkassa madellessa. Ensimmäisenä iltana lähdettiin vähän summan mutikassa kävelemään hotellilla turistikartta takataskussa. Ensimmäisenä matkan varrelle osui Ghirardellin suklaatehtaan myymälä, josta matkaan tarttui tuliaisia sekä itselle hieman makeaa matkaevästä.

Sen jälkeen kävelimme Fisherman’s wharfin ympäristössä ja takaisin motellille suunnistimme Lombard Streetin kuuluisan siksak mäen kautta ja tottakai saavuimme mäelle sen alapuolelta joten iltalenkistä kävi ylös kipuaminen. Ylhäältä ihmeteltiin tovi mäen mutkia ja muutaman auton hissuttelua mäessä ja todettiin että pysytellään autoillessa kaukana ko. paikasta.

Fishermanswharf2

Wishermanswharf

Toisena päivänä suunnistimme valoisan aikaan Fisherman’s wharfille ihmettelemään merileijonia Pier 39:lle. Pistäydyimme myös yhdessä jos toisessakin pikkuputiikissa ja mukaan tarttui iso pussi toffeeta sekä kalifornia huppari matkamuistoksi. Alueella oli ihania pieniä kauppoja joissa myytiin vähän erikoisempaa tavaraa. Vietettiin hyvä tovi mm. ihmettelemässä erikoisia limsoja ja peltitauluja. Lämpötila kipusi yli 25 asteen ja hetki jo mietittiin ratikkaan hyppäämistä, mutta sitten todettiin että kävelemällä näkee enemmän ja tallusteltiin Chinatownin läpi keskustaan shoppailemaan.

Union Squaren alueen lähistöltä löytyy lähes kaikki isoimmat kaupat mm. H&M, Ross ja Conversen liike. Alue on todella hälyinen ja ruuhkainen ja korkeiden talojen välissä täytyi puikkelehtia kauppojen sisäänkäyntejä etsien. Kun tuli aika suunnata hotellille päin mentiin Cable Carin lähtöpaikalle, mutta todettiin että suolainen 7 dollarin hinta yhdestä matkasta kirpaisee vähän liikaa. Päivä lipun olisi saanut 20 dollarilla, mutta siinä vaiheessa kello oli sen verta paljon että sen käyttäminen olisi jäänyt hyvin vähäiseksi. Niinpä käveltiin, ja karttaa katsoessa näytti että hotellille on mukava iltakävely matka, mutta ne mäet. Allekirjoittanut oli melko kypsä tallustamiseen kun hotelli alkoi häämöttää kulman takana 😀 Toisaalta, matkalla näki kivasti vähän vilauksia paikallisesta elämästä ja kyllä ne mäet ja niihin rakennetut talot jaksoi ihmetyttää.

pier39-2 Pier39 Pier39 Pier39karuselli SFChinatown SFChinatown Monkeys SanFranciscostreets Cablecar CandyBaron

 

Pier392

Pier39