Muuttoilmoitus

Heipä hei, eipä ole tullut aikoihin tännekään mitään kirjoiteltua. Herättelin henkiin vanhan blogini eli Kello viiden teen syanideineen. En jostain syystä koe tätä Rantapallon alustaa kovin kotoiseksi, joten siksi muutto takaisin vanhaan.

Jätän blogini vielä tänne takaportiksi siltä varalta, että muutan taas mieltäni. Anyway, tervemenoa uuteen osoitteeseen!

2.10.2015 Fort Myers, Florida.

2.10.2015 Fort Myers, Florida.

Lähtölaskenta on alkanut

Huomenna aamutuimaan starttaa lähtö. Inhoan yölentoja, joten valitsen aina kun mahdollista aamu/päivälennon. Päivähän on kuitenkin pilalla lentokentällä odottelun ja koneessa istumisen takia, joten mieluusti hoitelen ne alta pois heti aamusta.

Sanotaan, että ei se päämäärä vaan matka. Olen samaa mieltä paitsi silloin kun pitää matkustaa lentäen. Minulle lentäminen on pakkopullaa, josta pitää vain selviytyä hengissä. Sen kummempia odotuksia en lennolle siis aseta.

Dallasissa majoitumme (mieheni kanssa) Omni Dallas hotelliin. Kyseessä on laadukas hotelli, joten siltä osin reissu alkaa ”luxuksella”. Hotellilta odotan mahdollisimman nopeita hissejä. Olen yöpynyt mm. Hiltonissa (San Franciscossa) ja siellä oli hermo palaa hissiä odotellessa.

Seuraava postaus tulleekin sitten sieltä Dallasista. Nyt olisi hyvä mennä nukkumaan, että jaksaa aamulla herätä kukonlaulun aikaan pakkaamaan loput. Sekin (pakkaaminen) saa nimittäin jäädä viime tippaan.

Olisi kiinnostava tietää, miten muilla: pakkaatko laukun hyvissä ajoin vai heitätkö kamat sinne viime hetkillä?

ss2

Hilton, San Francisco

Richmond Park ja Isabella Plantation

Olen kaupunki-ihminen: haluan, että minulla on paljon mahdollisuuksia ja virikkeitä. Mutta haluan myös luonnon lähelleni. Rusinat pullasta siis.

Lontoossa on paljon puistoja, joihin voi mennä haukkaamaan happea jos ihmismassat ahdistavat. Minulle luonto on tärkeä: en haluaisi asua kaupungissa, jossa ei pääsisi helposti metsään hengittelemään, olemaan itsekseen.

RichP3

Richmond Park

Richmond park on melko laaja puisto, jonne voi hukuttaa itsensä. Sieltä löytyy aina nurkkaus, jossa ei tarvitse ihmisiä katsella. Siellä voi sen sijaan katsella peuroja ja hirviä, ihastella monipuolista luontoa ja kuulla lintujen rääkäisyt.

RichP4

Richmond Park

RichP2

Saksanhirvi

RIchP1

Richmond Park

Richmond Park’n sydämessä sijaitsee Isabella Plantation, joka on vastikään saanut uuden ilmeen. Se on likimain uudistettu kokonaan. Olen mielenkiinnolla seurannut uudistustöitä.

Isa1

Isabella Plantation

Isabella Plantation oli ennestään varsinainen keidas ja nyt on sitä vielä enemmän. Siellä kannattaa ehdottomasti vierailla, jos käy Richmond Park’ssa.

Isa3

Isabella Plantation

Isa2

Isabella Plantation

Ensi sunnuntaina onkin sitten lento Dallasiin. Road trip -osuus on edelleen levällään, mutta tietyt raamit ovat jo kasassa. Saatanpa esitellä ne täälläkin, jos jaksan. Tosin jälleen sillä varauksella, että koko roska menee uusiksi. Dallasin hektisen ja sosiaalisen elämän jälkeen on ainakin pakko päästä jonnekin skuttaan – muuten hajoaa pää.

Hotellikriteerini – Do Not Disturb

Minulle hyvä majoitus (tähdityksestä riippumatta) tarkoittaa sitä, että huone on siisti ja kaikki siellä toimii. Sisään- ja uloskirjautuminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti (toki ymmärrän, että jonoa joskus on, koska tuskin olen hotellin ainoa asiakas eli en siitä jaksa itkeä) ja mitä vähemmän minun tarvitsee nähdä hotellin henkilökuntaa, sen parempi.

En kaipaa mitään extra-huomiota, vaan haluan olla rauhassa. Siksi yleensä heitän sen Do not Disturb -läpyskän oveen ihan ensimmäisenä huoneeseen saavuttuani. Otan sen pois, kun olen itsekin poissa. Paitsi joskus, jos en halua siivousta. Niitä pyyhkeitäkään ei ole pakko joka päivä olla vaihtamassa: turhaa energiantuhlausta moinen.

Sänky on toki tärkeä myös, koska nukkumista varten sitä hotellihuonetta yleensä tarvitsen. Eipä ole toistaiseksi osunut eteen niin surkeaa sänkyä, että olisi ihan unettomuus iskenyt. Tai no – laivamatka Stavangerista New Castleen oli kammottava. Hytti oli ahdas ja sänky kapea ja kova. Vaan sitä sai, mitä tilasi eli perushytin mahdollisimman halvalla. Mutta hytti oli siisti eli ei hätää.

Sitten on vielä eräs kriteeri: nimittäin joko huoneen hintaan sisältyvä, tai edukas nettiyhteys. Se on tärkeää muun muassa siksi, että etenkin road tripeillä netti on tärkeä suunnitteluväline. Minähän tosiaan tykkään suunnitella ns. reaaliajassa, niin voi ottaa fiilikset ja sään huomioon. Illalla ja aamutointen yhteydessä voi siis hoidella pikkutarkemman suunnittelun (josta voi sitten kuitenkin poiketa).

Eli melko maanläheiset kriteerit mielestäni minulla. Se ei silti tarkoita, ettenkö osaisi nauttia luksuksesta. Golden Nuggetin Spa Suite lienee tällä hetkellä hulppein majoittumispaikkani. Las Vegasin Golden Nugget sijaitsee downtownissa.

Las1

Golden Nugget, Las Vegas. Oleskelutilat, taustalla oikealla baarinurkkaus.

Las2 copy

Spa Suite on kahdessa tasossa: alhaalla oleskelu- ja ruokailutilat plus baarinurkkaus.

Las5

Makuuhuone on yläkerrassa.

Hienomman sviitin asiakkaille oli vastaanotossa oma ”fast track”. Kyseessä on nimittäin erittäin vilkas ja eloisa hotellikompelksi, joka pitää sisällään sekä uima-allastilan että kasinoja. ”Fast trackin” ansiosta (kunhan sen ensin löysi) kirjautuminen sisään ja ulos tapahtui sutjakkaasti ilman turhia lätinöitä.

Las3

Kylpyhuoneen taso.

Las4

Kylpyhuoneen ammepuoli. Ei kenties kuvasta välity, mutta amme on niin suuri, että sinne mahtuu helposti kaksi vierekkäin lojumaan.

Kaikki toimi hienosti, oli lääniä missä mellastaa jne. Eli kaikin puolin miellyttävä kokemus. Julkkistoimittaja Rita Tainola teki taannoin Ilta-Sanomille jotain hotelliarvio-videoita. Katselin niitä lähinnä siksi, että halusin nähdä millaisia hotelleja Helsingissä on. Lienee selvää, että Tainola kurkisteli viiden tähden hotelleihin eikä mihinkään ”murjuihin”.

Tainola kurkisteli mattojen alle ja teki ns. pölytestin kokeilemalla onko taulun karmit jääneet pyyhkimättä jne. Itse en aio tällaiseen pikkutarkkaan syynäämiseen ryhtyä, koska ei kiinnosta. Huomioin vain näkyvät pask liat ja muut elämääni mahdollisesti haittaavat puutteet, valheellisen markkinoinnin, tyhjät lupaukset jne.

En kurkistele mattojen alle ja minulle on sama onko huoneessa kokolattiamatto vai parketti. Tietyssä mielessä symppaan kokolattiamattoja, koska kotonakin on sellainen.

(Golden Nuggetissa yövyin useita vuosia sitten eli luonnollisesti en voi olla varma, millainen meno siellä on nykyään.)